Maxi Cosi co-sleeper

Samen slapen met de baby kan met een co-sleeper naast je bed. Zo zijn er verschillende topmerken verkrijgbaar waaronder de Maxi-Cosi co-sleeper met de modellen Iora en Iora Air. Wij geven in dit onderzoek een review naar onze ervaringen maar geven ook meer informatie, tips en vergelijken het met andere modellen. En niet onbelangrijk, regelmatig is er ook een Maxi Cosi co-sleeper aanbieding die je hier kan vinden.

Maxi-Cosi co-sleeper aanbiedingen

In het overzicht hieronder vind je momenteel één van de beste prijzen op dit moment. Regelmatig vergelijken wij met verschillende aanbieders en passen wij het aan naar de beste Maxi-Cosi co-sleeper aanbieding. Wil je eerst meer informatie over de producten, lees dan het artikel verder waar wij reviews geven over de Maxi-Cosi co-sleepers.

Maxi-Cosi Iora co-sleeper

De 2-in-1 co-sleeper Maxi Cosi Iora is zowel te gebruiken als wiegje vastgemaakt aan het bed van de ouders maar ook als losstaand bedje. Het is erg gebruiksvriendelijk, staat stevig op zijn poten en is van goede kwaliteit. Zo kan je veilig en dichtbij het kindje slapen wat bevorderlijk is voor de nachtrust van baby en jezelf maar ook versterkt de band met de baby.

Wat handig is dat je de bodem van het bedje eenvoudig schuin kan zetten ter verbetering van de spijsvertering of ademhaling of mocht de baby last hebben van reflux of een verstopte neus. De zijkant kan je ook makkelijk openmaken door middel van sterke ritsen en kan je daarna vastmaken d.m.v. knopjes. Met 5 verschillende hoogtes past het aan vrijwel elk bed.

De Maxi-Cosi Iora is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren namelijk: licht grijs, donker grijs en donker blauw. Eenvoudig inklappen om weer in elkaar zetten. Standaard geleverd met een opbergtas die je ook kan gebruiken om de co-sleeper mee te nemen naar een andere locatie.

Maxi-Cosi Iora Co-Sleeper - Essential Graphite
Iora – Essential Graphite
Maxi-Cosi Iora Co-Sleeper - Essential Blue
Iora – Essential Blue
Maxi-Cosi Iora Co-Sleeper - Essential Grey
Iora – Essential Grey

Voordelen

 • Past vrijwel aan elk bed
 • 2-in-1, wieg aan bed of losstaand
 • Grote opbergmand
 • Inclusief opbergtas voor reizen
 • Goede prijskwaliteit

Nadelen

 • Moeilijk verplaatsbaar zonder wielen
 • Standaard hoeslaken past niet rond matrasmaat

Maxi Cosi Iora co sleeper review

Regelmatig onderzoeken, testen en beoordelen wij verschillende producten en schrijven hier een review over met onze ervaring. Voor de geboorte van onze dochter heb ik onderzoek gedaan naar verschillende co-sleepers om er achter te komen dat misschien de Maxi Cosi Iora de beste co-sleeper voor ons is. In dit artikel geven wij onze ervaringen en geven wij informatie zodat je zelf ook kan beoordelen of je het beste de Maxi Cosi Iora kan kopen of misschien voor een andere co-sleeper moet gaan.

Op het eerste oog heeft de Maxi Cosa Iora een mooi design en is verkrijgbaar in de kleuren: Essential Graphite, Essential Grey en Essential Blue. Van boven is het afgewerkt met een houten rand en samen vormt dit een mooie combinatie met deze kleuren en kan dit in veel slaapkamers passen.

Zoals bijna elke co-sleeper is ook de Maxi Cosi Iora geschikt vanaf de geboorte tot 9kg. Dit is vaak rond 6 maanden wat ook zeker geen probleem moet vormen omdat het aanschuifbedje vrij ruim is. Alleen mocht de baby al rechtop gaan zitten, dan is ze niet meer geschikt voor liggen in een co-sleeper.

Hoe Maxi Cosi Iora monteren?

Als je online een co-sleeper koopt dan moet je deze vaak zelf nog in elkaar zetten voor gebruik. Misschien vraag je jezelf af of het moeilijk is om de Maxi Cosi Iora te monteren en klaar voor gebruik maken. Het antwoord is vrij duidelijk: nee, dat is het zeker niet.

Je hoeft geen moeren of bouten te gebruiken, alles kan je makkelijk in elkaar schuiven en passen. Voor een beter beeld zou je ook een video op YouTube kunnen kijken en daarna kan je het eigenlijk wel zonder instructies. Het spreekt vrijwel voor zich welke onderdelen op welke plaats horen. Ook zijn de ritsen van goede kwaliteit en zet je de Maxi Cosi co-sleeper snel in elkaar.

De co-sleeper is eenvoudig uitklapbaar en gebruiksklaar maken.

Hoe Maxi Cosi co-sleeper vastmaken aan bed?

We hebben al eerder een keer beschreven dat veel co-sleepers gebruik maken van banden om aan het bed vast te maken. Dit geldt ook voor de Maxi Cosi Iora en Iora Air die deze banden of riemen gebruik om het aanschuifbedje stevig tegen het bed zetten.

Deze banden kunnen in het geval van bed met randen makkelijk vast gemaakt worden. Vaak kan je deze door de lattenbodem heen rond de houten zijkant wikkelen zodat het stevig en stabiel vast staat. Hieronder hebben wij ook nog een video staan waardoor je een beter beeld krijgt hoe je dit het beste kan doen.

In het geval van een boxspring gaat het wat lastiger maar kan je de banden rond het matras wikkelen. Deze zijn rond de 4 meter en dit is in de meeste gevallen ook geen probleem. Wij hebben ook een matrastopper en hierdoor hebben wij ook geen last van de banden die rond het matras zitten. Heb je geen topper dan kan je misschien de banden dan wel voelen als je het op bed ligt.

Nadat het bedje vastgemaakt zit, kun je ook nog de schuiffunctie gebruiken om het iets naar voren te schuiven zodat het precies kan aansluiten op het ouderlijk bed. Dit kan een handige functie zijn en kom je niet vaak tegen bij andere merken. Zo staat het wiegje goed vast en stabiel tegen het bed zonder problemen.

Verschil tussen Maxi Cosi Iora en Iora Air

Naast de standaard versie Iora heeft Maxi Cosi ook nog een andere co-sleeper namelijk de Maxi Cosi Iora Air. Deze lijken op elkaar maar zoals je op de foto’s kan zien zijn er wel wat verschillen en is de Iora Air veel meer open dan de normale versie. Ook de poten zijn anders gemaakt en zijn een stuk steviger. Om concreet te zijn hebben wij hier de verschillen van deze op een rij gezet.

 • De Maxi Cosi Iora heeft aan alle zijdes netweefsel zitten om de luchtcirculatie te bevorderen.
 • Ook heeft het matras een verbetering gekregen en is het dikker en geeft het meer comfort en ondersteuning.
 • Onderaan de poten zitten er wieltjes waarmee je de Maxi-Cosi co-sleeper eenvoudig kan verplaatsen.
 • Het heeft ook een schommelstand wat rustgevend voor de baby kan zijn.

De extra functies zorgen ook ervoor dat de prijs een stuk hoger is dan de normale Maxi Cosi co-sleeper. Het is wel een stuk gebruiksvriendelijker en zeker als je na de nachtrust het wiegje op een andere plaats wil zetten, zijn de wieltjes erg handig. Ook zorgen de zijkanten met netstof dat je beter zicht hebt op de baby.

Maxi Cosi Iora Air co-sleeper

Maxi-Cosi Iora Air Co-sleeper - Beyond Grey
 • Verbeterde luchtcirculatie
 • 4 zijdes met netweefsel
 • Met schommelstand
 • Makkelijk verplaatsbaar door de wieltjes
 • Extra dik matras voor comfort en ondersteuning
 • Afmeting: 97cm x 52cm
 • Verkrijgbaar in 3 kleuren

Maxi Cosi Iora vs Chicco Next2me co-sleeper

Wanneer je de Maxi Cosi Iora vergelijkt met de Chicco co-sleeper Next2me dan lijken deze wel op elkaar maar toch hebben ze enkele verschillen. Zo is de Maxi Cosi Iora eenvoudiger in elkaar te zetten en ook aan het bed bevestigen.

Als je de Chicco aan het bed wilt vastmaken moet je elke keer inklappen omdat het anders niet kan passen. Dit geldt niet als je een open ruimte hebt onder het bed waar de poten kunnen staan. Maar de Next2me co-sleeper heeft wel 2 tot 4 wieltjes en is dit eenvoudiger om het wiegje te verplaatsen naar een andere ruimte.

Beide modellen kunnen aan het bed vastgemaakt worden d.m.v. een band die je rond de rand van het bed of lattenbodem kan doen. Ook als je een co-sleeper voor boxspring zoekt zijn dit vaak dezelfde banden en kun je bevestigen door om het matras te wikkelen. De banden zijn rond 4 meter lang dus dit moet geen probleem zijn voor de meeste bedden.

Persoonlijk vind ik de opbergmand die aan de onderkant van de Maxi Cosi co-sleeper zit erg handig. Hier kunnen wij de luiers, dekens of andere dingen opbergen die we vaak nodig zijn. Het heeft genoeg ruimte om veel dingen op te bergen en is erg handig in vergelijking met de Chicco die deze niet hebben. Bijvoorbeeld een Baninni co-sleeper heeft ook zo’n opbergmand onder het bedje.

De Maxi Cosi Iora heeft 5 verstelbare hoogtes en de Chicco heeft afhankelijk van het model 6 of 11 verstelbare hoogtes. Hier heb je dus wel meer keuze en is dit voor elk bed geschikt. Ook heeft de Maxi Cosi geen schommelstand wat sommige co-sleepers wel hebben. Wel een pluspunt is dat de Maxi Cosi Iora een stuk voordeliger is omdat het niet deze functionaliteiten heeft en dat maakt het zeker een goede prijs / kwaliteitverhouding. De co-sleepers die meer functies hebben om het gebruiksvriendelijker te maken kunnen best hard in prijs stijgen.

Maxi-Cosi co-sleeper

 • Opbergmand
 • Geen wieltjes
 • 5 verstelbare hoogtes
 • Geen schommelstand
 • Voordelige prijs

Chicco Next2me

 • Geen opbergmand
 • 2 – 4 wieltjes
 • 6 -11 verstelbare hoogtes
 • Schommelstand aanwezig
 • Duurder merk

Wij hebben ook nog reviews geschreven over andere co-sleepers waaronder de Tutti Bambini Cozee co-sleeper. Hier lees je ook meer over de eigenschappen, voor- en nadelen en krijg je een beter beeld van alle verschillende merken.

Veelgestelde vragen:

Wat is de beste Maxi-Cosi co-sleeper?

Maxi Cosi heeft op dit moment alleen twee verschillende co-sleepers in het assortiment namelijk de Iora en Iora Air. Het grote verschil tussen deze twee is dat de Iora Air een betere luchtcirculatie heeft zoals misschien de naam al doet vermoeden. Dit komt omdat er aan alle zijdes netweefsel zit waardoor je ook een beter zicht hebt op de baby. Bij de standaard Maxi Cosi Iora zit er alleen aan de voorkant een deel netweefsel aan het deurgedeelte wat je naar beneden kan doen. Ook heeft de Iora Air een schommelfunctie wat bij de normale versie ontbreekt en zijn er ook wieltjes in de poten gemaakt om het makkelijk te verplaatsen.
Het is dus een persoonlijke voorkeur wat de beste Maxi-Cosi co-sleeper is en afhankelijk of je wilt of alle zijdes open zijn of dat de baby wat meer afgeschermd ligt. En of je de schommelfunctie en wieltjes de duurdere prijs waard vindt.

Verschil tussen Maxi-Cosi co-sleeper en Chicco Next2me?

In dit artikel gaan wij verder in op de verschillen tussen deze twee merken. Wij hebben deze zelf vergeleken en getest zodat wij een duidelijk beeld hiervan hebben. Zo hebben beide verschillende voordelen maar ze verschillen wel een beetje van elkaar.
Zo heeft de Maxi Cosi Iora een opbergmand, staat stevig op de poten en is een stuk voordeliger. De Chicco heeft wieltjes om eenvoudig te verplaatsen, meer verstelbare hoogtes en ook soms een schommelstand aanwezig.

Tot hoeveel gewicht kan de Maxi Cosi Co-sleeper?

De Maxi Cosi Iora co-sleeper is geschikt vanaf de geboorte tot 9kg. Het is vaak rond een maand of 6 dat het bedje te klein word of het maximale gewicht bereikt is. Mocht de baby al soms rechtop kunnen zitten dan is het beter om geen co-sleeper meer te gebruiken.

Waar kan je een Maxi Cosi Iora kopen?

Verschillende grote winkelketens en online websites hebben regelmatig een Maxi Cosi aanbieding welke wij altijd proberen te vermelden op deze pagina. Zo kan je bijvoorbeeld de Maxi Cosi co-sleeper kopen bij Prenatal, Babydump of bol.com. Kijk voor de beste prijs hierboven bij de producten zelf. Als wij een aanbieding zijn van de Essential Graphite, Essential Grey en Essential Blue dan proberen wij deze toe te voegen.