Tutti Bambini Cozee co-sleeper

Veel (toekomstige) ouders kiezen ervoor om samen te slapen met hun pasgeboren baby. Wij onderzoeken en vergelijken verschillende merken waaronder de Tutti Bambini Cozee co-sleeper. Op deze pagina vind je de voor- en nadelen, informatie en geven wij onze review over de Cozee co-sleeper. Ook vind je één van de beste aanbiedingen op dit moment.

Cozee co-sleeper aanbiedingen

Regelmatig vergelijken wij de prijzen van verschillende aanbieders en proberen zo de beste Tutti Bambini Cozee co-sleeper aanbieding te vinden. Deze kun je hieronder vinden maar mocht je eerst meer informatie willen lezen of wat onze ervaringen met de Cozee co-sleeper zijn, kijk dan gerust verder.

Tutti Bambini Cozee

De Tutti Bambini co-sleeper heeft een mooi design en is eenvoudig binnen 30 seconden in elkaar te zetten. De kwaliteit is goed en het staat erg stabiel. Het is gebruiksvriendelijk met 6 verschillende hoogtes, de zijkant die je naar beneden kan doen maar ook met de opbergruimte onder het bedje. Voor nieuwe ouders is dit ideaal en heb je alles wat je nodig hebt.

Voor het geven van nachtvoeding is het ook ideaal dat de baby binnen handbereik staat. Zo hoef je dus niet elke keer op te staan wat zeker in het begin erg gunstig is. Ook kun je vanuit het bed de baby zien en ook sneller troosten mocht de baby gaan huilen.

De bodem van het bedje kan je ook schuin zetten wat bevorderlijk is voor de spijsvertering en ter voorkomen van reflux, spugen of slijmophoping. En de zijkant met het gaasvenster kun je open doen en heeft sterke ritsen. Wij vonden het wel een nadeel dat je het moet openen met twee handen. De hoezen zijn makkelijk los te krijgen en zijn wasbaar in de wasmachine.

De Tutti Bambini Cozee Bedside wieg is momenteel verkrijgbaar in twee kleuren namelijk de Oak-Charcoal en de Zilver kleur. Het wordt met een handige opbergtas geleverd wat je ook kan gebruiken voor het reizen. Eenvoudig inklappen en meenemen en dan weer in elkaar zetten op een andere locatie.

Tutti Bambini Cozee Bedside Wieg - Oak-Charcoal
Tutti Bambini Cozee Bedside Wieg – Oak-Charcoal
Tutti Bambini Cozee Bedside Co-sleeper - Zilver
Tutti Bambini Cozee Bedside Co-sleeper – Zilver

Voordelen

 • Eenvoudig inklapbaar en mee te nemen.
 • Goede, stevige kwaliteit
 • Handige opbergruimte
 • 6 verschillende hoogtes verstelbaar
 • Vast aan het bed of losstaand te gebruiken.

Nadelen

 • Geen wielen om te verplaatsen.
 • Hoewel het erg simpel is om in elkaar te zetten, kunnen de instructies wat ingewikkeld lijken.

Welke eigenschappen heeft de Cozee co-sleeper?

 • Eenvoudig inklapbaar en duurt minder dan een minuut om het weer in elkaar te zetten.
 • Het is inclusief opbergtas en makkelijk te gebruiken mocht je de co-sleeper naar een andere locatie willen brengen.
 • Het is een 2-in-1 bedje. Je kan het als co-sleeper gebruiken maar overdag ook als losstaand wiegje.
 • Stevig en stabiel vastmaken aan het bed met behulp van banden.
 • Het wiegje zelf kan je ook naar voren schuiven zodat je het naadloos tegen je bed kan zetten.
 • Een gaasvenster aan de voorkant voor een goede luchtventilatie en zicht op jouw kind.
 • Handig opberg vak onder het bedje waar je spullen kan leggen die je veel gebruikt.
 • Het Tutti Bambini aanschuifbedje is verstelbaar op 6 verschillende hoogtes.
 • Je kan ook één kant lager zetten zodat de matrasbodem schuin staat. Dit is beter voor spijsvertering, tegen reflux of slijm bij de baby.
 • En zeker niet onbelangrijk, de bekleding kan je afritsen en is wasbaar.
 • Geschikt vanaf de geboorte tot ongeveer zes maanden. Of wanneer de baby rechtop kan zitten. Het maximale gewicht is 9kg.

Standaard heeft de Tutti Bambini Cozee geen schommelstand. Mocht je dit wel graag willen hebben dan kan je ook een losse schommelstang kopen die je onder de poten kan bevestigen. Zo kan je wanneer het wiegje losstaat ook schommelen om de baby rustiger te laten worden.

Hoe de Cozee co-sleeper monteren?

Van alle co-sleepers die wij getest en vergeleken hebben is de Tutti Bambini Cozee toch wel één van de eenvoudigste om in elkaar te zetten. De instructies kunnen een beetje onduidelijkheid geven en ook zie je best wat onderdelen wat verwarring kan geven. Maar het is echt alleen de poten uit elkaar klappen en de opbergruimte vastklikken.

Nadat je het een keer gedaan hebt en weet hoe het moet, dan zal je dit zeker als erg simpel ervaren hebben. Hetzelfde geldt ook voor het inklappen wat nog geen eens 30 seconden hoeft te duren. Zo kan je het eenvoudig opbergen en in de reistas bewaren of makkelijk meenemen naar een andere locatie.

Hoe vastmaken aan het bed?

Voor ons was het dus simpel in elkaar te zetten maar het is ook belangrijk om te weten hoe je het nu daadwerkelijk aan het bed vastmaakt. Dit doe je namelijk zoals de meeste co-sleepers met banden die je rond het bed kan doen.

Het makkelijkst is als je een houten bed hebt met een rand waar je de banden of riemen omheen kan doen. Zeker met een lattenbodem kan je de riem goed aan de rand vastmaken. Daarna bevestig je het aan de co-sleeper zelf en zorg je dat het op een goede hoogte staat. Is er nog steeds een kleine ruimte tussen het bed en het wiegje, dan kan je de aanschuiffunctie gebruiken om het goed en stabiel tegen het bed te zetten.

Het heeft 6 verschillende standen waarop je de co-sleeper kan instellen. Onderstaand zie je de standen die horen bij de hoogte van jouw matras. Het is belangrijk dat de co-sleeper even hoog is als jouw matras of iets lager zodat eventueel de baby niet het bed in kan rollen. Hoger dan het ouderlijk bed of juist veel lager kan tot onveilige situaties leiden voor de baby.

 • 1: 49-52cm
 • 2: 52-55cm
 • 3: 55-58cm
 • 4: 58-61cm
 • 5: 61-64cm
 • 6: 64-67cm

Zoek je een co-sleeper voor boxspring dan kan dit iets lastiger te monteren zijn. In ons geval hebben wij ook een boxspring en zijn de riemen van 4.5 meter lang genoeg om rond een tweepersoons matras te doen. Zelf hebben wij dan 2 losse één persoons matrassen en is zeker geen probleem. Heb je ook nog een matrastopper dan voel je deze banden ook niet zitten. Zonder deze topper is het mogelijk dat je soms de riem voelt maar dat geldt voor alle co-sleepers.

Dit is een video over het Cozee aanschuifbedje waarin je alle belangrijke punten ziet. Zo ook over het bevestigen van de co-sleeper aan het bed.

Tutti Bambini Cozee co-sleeper review

Wij hadden de voorkeur gegeven om onze pasgeboren dochter te laten slapen in een co-sleeper. Zo kunnen wij dichtbij de baby zijn en is dit ook praktisch voor mijn vrouw bij bijvoorbeeld borstvoeding. Nu is er best een aanbod in verschillende aanschuifbedjes die ook allemaal wel een beetje op elkaar lijken. Vandaar dat wij verschillende co-sleepers hebben onderzocht, vergeleken en onze ervaring en informatie delen om ook andere lezers te kunnen helpen.

Wanneer je de doos openmaakt dan lijkt het of er veel onderdelen zijn maar uiteindelijk is het dus vrij simpel om in elkaar te zetten. Het zijn geen losse onderdelen maar de meeste zitten al aan elkaar en kan je zo uitklappen. Dit zorgt er ook voor dat het frame en co-sleeper in zijn geheel erg stevig en stabiel aanvoelt.

Voor ons was het ook belangrijk om een opbergruimte onder het wiegje te hebben. Eerder hadden wij ook de Maxi Cosi co-sleeper getest en wij vinden persoonlijk een opberg vak erg makkelijk. Daar kunnen we de luiers, dekentjes en andere dingen in leggen die we vaak gebruiken en is het dus altijd binnen handbereik.

Het bevestigen aan het bed was voor ons ook geen probleem. Ons bed heeft ook een standaard hoogte dus alle co-sleepers zijn hiervoor wel geschikt. Heb je een hoger bed of staat het op klossen dan kunnen sommige wiegjes misschien ook op de juiste hoogte komen. Eventueel moet je dan ook het aanschuifbedje iets verhogen.

Cozee co-sleeper
Vanuit bed kan je makkelijk voor de baby zorgen.

Het nadeel is wel dat het moeilijker verplaatsbaar is omdat het geen wieltjes heeft. Zo maak je minder gebruik van de losstaande functie wat je eventueel wel bij alternatieve merken (Chicco Next2me co-sleeper) kan vinden. Maar als je boven slaapt dan is bijna elke co-sleeper ook te groot om via de trap naar beneden te doen. Eventueel is het snel inklappen en weer in elkaar zetten een optie maar om dat elke dag te doen is ook wel weer een gedoe.

De Cozee co-sleeper staat stevig op zijn poten en is erg stabiel. Het is wel een wat duurder merk maar dat is het zeker waard als je voor kwaliteit wilt gaan. Zo ben je wel zeker van een goed bedje voor de eerste 6 maanden van de baby. Daarna kan je het eventueel ook nog verkopen op bijvoorbeeld Marktplaats.

Bij ons valt de Tutti Bambini Cozee co-sleeper zeker in de smaak en hebben hier goede ervaringen mee. Vandaar dat je hier ook een positieve review leest maar geven wij ook extra informatie zodat je zelf ook kan beoordelen of dit geschikt voor jou kan zijn.

Tutti Bambini Cozee bedje

Bekijk de beste prijzen van alle Cozee co-sleepers.

Veelgestelde vragen:

Wat is de beste Tutti Bambini Cozee co-sleeper?

Wij hebben een review met onze ervaringen geschreven over de Tutti Bambini Cozee co-sleeper. Dit is een 2-in-1 bedje die zowel losstaand maar ook kan vastmaken aan het bed. Het is van goede kwaliteit en heeft een hoge gebruiksvriendelijkheid. Bekijk hier alle voor- en nadelen en geven wij meer informatie zodat je zelf ook kan kiezen of de Tutti Bambini Cozee de beste co-sleeper voor jou is.

Tot welke leeftijd is de Cozee co-sleeper geschikt?

In het algemeen zijn alle co-sleepers geschikt voor baby’s vanaf de geboorte tot een maand of 6. De Tutti Bambini is geschikt tot 9kg wat meestal rond 6 maanden is. In ieder geval mocht de baby rechtop kunnen zitten dan is het zeker tijd om de co-sleeper niet meer te gebruiken.

Waar Cozee co-sleeper kopen?

Het wiegje is vaak in het assortiment bij grotere winkelketens of online webshops. Zo proberen wij ook de beste Cozee co-sleeper aanbieding te vinden en deze te vermelden op de pagina. Ten tijde van ons onderzoek was het moeilijk verkrijgbaar en hadden wij ook enkel de keus uit de Cozee Oak/Charcoal.