Athletic pillow M Line

Zoek je een kussen wat een goede ondersteuning geeft aan rug en nek? Dan kan dit athletic pillow van M line zeer geschikt zijn. Door de vorm geeft het een goede ondersteuning waardoor het lichaam in een neutrale houding kan liggen. Dit zorgt voor minder belasting op de spieren en wervelkolom waardoor je minder last hebt van rug-, nek of schouderklachten.

Alle M Line Athletic Pillow aanbiedingen

Hieronder vind je de meest actuele aanbod van dit M line kussen.

Voor wie is het kussen geschikt?

Voor mensen die last hebben van rug- of nekklachten is het soms lastig om het beste hoofdkussen te vinden. Dit is cruciaal omdat dit in combinatie met het matras voor een goede slaaphouding kan zorgen. Je slaapt namelijk veel uren achter elkaar en dan is een juiste houding zeker een vereiste. Anders is het mogelijk dat de klachten verergeren of juist ontstaan.

M line vermeldt ook bij het product dat dit kussen aanbevolen word door topsporters en fysiotherapeuten. Omdat het een optimale slaapcomfort kan geven waardoor je lichaam goed uitgerust wakker word zonder het te belasten tijdens de slaap.

Athletic pillow M line is geschikt voor:

  • Mensen met rug, nek of schouderklachten.
  • Verschillende aandoeningen kunnen hier ook baat bij hebben.
  • Mensen die last hebben van pijnlijke oren bij andere kussens.
  • Zij- en rugslapers.
  • Mensen die uitgerust wakker willen worden zonder stijve nek of overbelasting.

Athletic Pillow eigenschappen

De eigenschappen van dit Athletic Pillow kussen van M Line kun je hieronder vinden. Zo is het mogelijk om te gebruiken bij verschillende slaaphoudingen maar heeft ook de dikte en het materiaal voordelen op jouw nachtrust. Dit maakt het een goed kussen bij nekpijn.

Vorm

Misschien heeft het athletic pillow M Line een vorm die je niet vaak ziet in kussens. Maar dit vlinderkussen is speciaal ontworpen om maximaal comfort te geven. Dit kussen heeft ook een opening in het midden wat ideaal voor zijslapers is. Dit heet een oor uitsparing en zo heb je minder ongemak dat je oor pijn gaat doen of dat er teveel druk op het trommelvlies staat. Ook neemt het de kans af dat je oor gevouwen ligt.

Het kussen heeft ook een uitholling in het midden wat voorkomt dat het hoofd gaat draaien tijdens de slaap wanneer je volledig ontspannen ligt. Als je last hebt van nekpijn kan dit zeker voordelen hebben en zorgt het voor pijnverlichting. De afmetingen zijn 50 x 35cm.

Slaaphouding

Vanwege de vlindervorm heeft het athletic pillow M Line een uitstekende vorm die geschikt is voor verschillende slaaphoudingen. Zo is het bijna geschikt voor iedereen die op de zij of rug slaapt.

  • Voor zijslapers is het ideaal omdat je precies met de schouder tussen vleugels van de vlindervorm kan liggen. Hierdoor zijn de schouders en hals minder belast tijdens het slapen.
  • Voor rugslapers is het M Line kussen Athletic pillow ook zeer geschikt. En vanwege de vorm en het materiaal van dit kussen zorgt dit voor een comfortabele slaaphouding.
  • Alleen voor buikslapers is het minder geschikt omdat deze een dunner kussen nodig hebben. Is het kussen te dik, dan kan de nek gespannen liggen en in de ruggengraat in een holle houding.

Dikte

De M Line athletic pillow heeft verschillende diktes aan beide kanten. Het is schuin aflopend en hiermee is het geschikt voor mensen die op de zij slapen of de voorkeur hebben om op de rug te slapen.

Voor zijslapers kan je één kant gebruiken wanneer je brede schouders hebt en de andere kant is dunner en daarom geschikt voor smalle schouders. In het algemeen hebben mannen bredere schouders en slapen op de 13 cm hoogte van het kussen terwijl de 10cm hoogte vaak geschikt is voor vrouwen. Vanwege het traagschuim zorgt het er wel voor dat dit nog inzakt en vormt naar je hoofd.

Slaap je op de rug dan is de dikke kant minder geschikt omdat de nek dan gespannen kan liggen. Dit heeft een stijve nek tot gevolg of pijnlijke klachten wanneer je wakker word. De lagere slaapzijde is uitermate geschikt voor rugslapers.

Materiaal

Het materiaal van de athletic pillow M Line bestaat uit traagschuim. In het beginnen zal dit misschien wennen zijn om een M Line kussen van traagschuim te hebben maar na een paar dagen slapen heb je hier meestal een goede ervaring mee.

Traagschuim vormt zich namelijk goed naar het hoofd en nek en houd deze vorm aan. Het gaat langzaam terug naar de originele vorm wanneer je hier niet meer op ligt. Dit heeft ‘s nachts als voordeel dat de vorm niet snel veranderd. Zo kan je een hele nacht comfortabel liggen met het kussen wat jouw hoofd en nek goed ondersteund.

Ventilatie

Traagschuim is ook kenmerkend dat het ook warm kan aanvoelen. Voor mensen die last van kou hebben is dit ook een voordeel. Alleen kan het tijdens de warme zomerdagen ook misschien te warm worden voor sommige slapers.

Hier hebben de makers van het athletic pillow M Line kussen ook over nagedacht. Zo zijn er ventilerende kanalen ingebracht wat er voor zorgt dat het niet te snel warm word. Hierdoor kan je optimaal profiteren van de voordelen van traagschuim.

Onderhoud

Wanneer je gebruik maakt van een goede molton zal dit de meeste vocht opvangen mocht je transpireren tijdens de slaap. Hierdoor wordt het traagschuim van het Athletic pillow kussen niet snel vochtig of vies.

Wel is het raadzaam om regelmatig de tijk of kussensloop uit te wassen en af en toe luchten. De M Line athletic pillow kussensloop kan je wassen op 60 graden en is eventueel geschikt voor de droger. Gebruik hiervoor wel een lage temperatuur.

Het kan ook zijn dat het traagschuim door een reden aan verschoning toe is. Gebruik dan altijd warm water en was het met de hand. Zo blijft het traagschuim materiaal in goede kwaliteit en het vuil kan je zelf wegwerken. In het water kan je wat wasmiddel toevoegen en het kussen onderdompelen om het daarna voorzichtig uit te knijpen.

Kussensloop

Het kan ook zijn dat je een extra M line athletic pillow kussensloop wilt hebben. Of misschien heb je er al één en is het makkelijk dat je de huidige kussensloop in de was kan doen. Deze zijn natuurlijk speciaal op maat gemaakt voor het kussen en zijn los te bestellen.

Verkrijgbaar in twee verschillende kleuren namelijk ecru en wit zijn deze gemaakt van katoen. Er zit een handige rits bij deze kussensloop zodat je het gemakkelijk los kan doen.

Op de website van M Line zelf of bol.com kun je deze bestellen. Soms kan het wel zijn dat op de website zelf de prijs duurder is dan bijvoorbeeld bol.com. Hier zijn regelmatig een M Line athletic pillow aanbieding te vinden.

Het enige nadeel van deze sloop is dat de opening dan niet meer in het kussen zit. Gebruik je onder andere dit M Line kussen tegen pijnlijke oren, dan is het beter om niet dit kussensloop te gebruiken.

M Line athletic pillow review

Het kan zijn dat je nog steeds niet overtuigd bent van de voordelen van een M Line athletic pillow. Zo is het mogelijk dat je reviews of ervaringen van andere mensen wilt zien voordat je het kussen zou willen aanschaffen. Gelukkig is dit een veel gebruikt en gewaardeerd kussen en kan je veel reviews hierover lezen.

Op de website van M Line zelf staan al meer dan 1500+ reviews en ervaringen met een gemiddelde score van 8.5.

Kijk je op bijvoorbeeld een bol.com, daar staan ook meer dan 110 reviews met een 4.5 score uit 5 sterren.

M line athletic pillow review
Een review op bol.com

Heb je er ook nog geen goed beeld bij? Dan kan je hier ook nog een complete video met meer informatie over de athletic pillow M line vinden.