Bamboe kussen

Op zoek naar een bamboe kussen? Hier vind je een selectie van hoofdkussens met voor- en nadelen. Er zijn bamboe hoofdkussen met traagschuim vulling maar ook zonder deze vulling zodat het wat zachter aanvoelt. Bekijk onze reviews hieronder!

Wat is een bamboe kussen?

Bamboe kussens worden gemaakt van de vezel afkomstig van bamboe hout. Alleen de naam doet vermoeden dat heel het kussen uit deze bamboe vezel bestaat maar dit is niet waar. De vullingen van dit kussen zijn van een ander materiaal, meestal traagschuim. De sloop is wel gemaakt van bamboe vezel dus spreek je eigenlijk van een bamboe kussensloop met traagschuim vulling.

Maar juist deze combinatie zorgt voor verschillende voordelen en vullen elkaar aan. Traagschuim heeft een positieve werking tegen pijnklachten maar kan warm aanvoelen. Bamboe zorgt juist voor verkoeling en is hypoallergeen en anti bacterieel.

Bamboe kussens aanbieding

Beste bamboe hoofdkussen

Beste keuze

Bamboe hoofdkussen ZAZA

 • Zacht, koel en druk verlagend
 • Tijdelijke actie: 1 + 1 Gratis
 • Keuze uit stevigheid: Medium of Zacht
 • Bamboo kussen bekend van TV
 • Score: 4.3 uit 5 door 75+ reviews

Op zoek naar een goedkope bamboe kussen voor jou en je partner? Dan is deze actie ideaal want je krijgt bij aankoop van 1 kussen er tijdelijk 1 gratis bij. Zo kunnen jullie allebei genieten van de voordelen van een bamboe kussen en een betere nachtrust krijgen. De positieve recensies bij het artikel spreken ook voor zich en kan deze bamboo pillow ondersteuning geven en druk verlagen. Groot voordeel is ook dat je kan kiezen of de stevigheid medium is of dat je liever een zacht kussen wilt. De afmetingen zijn 50 x 60cm.

Orthopedisch bamboe hoofdkussen

Beste orthopedisch kussen

SWISS BED bamboe kussen

 • Ergonomische vorm
 • Luxe bamboe hoofdkussen
 • Speciaal ontworpen tegen nekklachten en pijn in schouders en rug.
 • Zeer geschikt voor rug- en zijslapers.
 • Voelt niet zo hard aan als andere bamboekussens.
 • Score: 4.3 uit 5 door 150+ reviews

Aan de vorm van dit hoofdkussen kan je al zien dat het een ergonomische vorm heeft. Dit is zo gemaakt om de nek en het hoofd beter te ontlasten en ervoor zorgen dat de nekklachten verdwijnen. Bovendien is het erg verkoelend vanwege de nieuwe vulling. Dit bamboe hoofdkussen komt in een luxe uitvoering zoals je op de andere foto’s kan zien en de ervaring van de gebruikers zijn positief. De afmeting zijn 60 x 40x 12 cm.

Bamboe kussen 60 x 70cm XL

Groot formaat

Troonz® bamboe kussen groot

 • Grote afmetingen 60x70cm
 • Polyester vezelbolletjes als vulling
 • De vulling is aanpasbaar om zo het kussen naar wens te maken.
 • Verkoelend effect
 • Score: 4.8 uit 5 door 5+ reviews

Dit is een bamboe kussen met enkele unieke eigenschappen tegenover de meeste andere kussen. Het heeft namelijk geen traagschuim maar vezelbolletjes als vulling. Hierdoor voelt het bamboe kussen ook stevig maar toch zacht aan. En is het ook mogelijk om makkelijk de vulling aan te passen naar wens. Dit bamboe kussen 60x70cm heeft ook een groter formaat dan andere modellen. Kortom, zoek je een kussen zonder traagschuim maar toch de voordelen van bamboe dan is dit de beste keuze.

Lucovitaal bamboe kussen

Goede prijs/kwaliteit

Lucovitaal bamboe kussen

 • Kingsize bamboe kussen
 • Goede ondersteuning
 • Verlicht nekklachten, schouder-, en rugpijn
 • Geschikt voor alle slaaphoudingen
 • Score: 4.2 uit 5 door 25+ reviews

Het bekende merk Lucovitaal heeft ook verschillende bamboe kussens in het assortiment. Zo ook dit Lucovitaal kingsize bamboe kussen wat geschikt is als hoofdkussen. Het formaat: 66x50x18cm en op de website van Lucovitaal heeft het maar liefst een score: 4.6 uit 5 door 175+ reviews. Wanneer je ervaringen van andere mensen leest zijn deze in het algemeen positief. Meer lees je in onze Lucovitaal bamboe kussen review

Waarom een bamboe kussen kopen?

 • Het verlicht en voorkomt nekklachten en andere klachten aan schouders of rugpijn.
 • Zijslapers en rugslapers krijgen een betere slaaphouding in bed.
 • Ben je een warme slaper? Deze kussens hebben een verkoelende eigenschap door luchtcirculatie en door beter vocht te absorberen.
 • Het is hypoallergeen dus ideaal bij allergieën en gevoeligheid.
 • Door de antibacteriële werking is het ook hygiënischer dan andere materialen.

Voordelen van bamboe hoofdkussen

De natuurlijke vezels van een bamboe kussen hebben verschillende voordelen. Samen met de traagschuim vulling kan dit een gunstige werking hebben op de nachtrust. Zo kun je een overwegen een bamboe kussen nemen tegen nekklachten of is juist de verkoelende eigenschap waarnaar je op zoek bent. Hier lees je meer over de voordelen:

Nekklachten

Dit is één van de beste redenen om een bamboe kussen te kopen. Het kan namelijk goed helpen om nekklachten te verlichten of voorkomen vanwege de goede ondersteuning van hoofd en nek. Traagschuim vormt zich naar de schouders, nek en hoofd zodat het druk verlagend werkt. Dit komt omdat het lichaam in een neutrale houding komt te liggen waardoor er minder druk op de wervels en spieren zijn. Door deze rechte lijn van het lichaam nemen de nekklachten af en geeft het bamboe kussen een betere nachtrust. Zo heb je geen last meer van nekpijn na slapen of pijn in je hoofd de volgende morgen.

Hypoallergeen

Last van een allergie? Dan is ook een bamboe kussen geschikt omdat deze hypoallergeen zijn. Wanneer je problemen hebt met huisstofmijt in bed kan bamboe hier een uitkomst voor zijn omdat deze van nature een hypoallergene werking hebben. Bovendien zijn ze ook een anti bacterieel waardoor het bamboe kussen ook een stuk hygiënischer is dan bijvoorbeeld een katoenen kussen.

Verkoelend en absorberend

Een bamboe hoofdkussen heeft ook een verkoelend effect. Vanwege de natuurlijke vezels van bamboe is dit kussen beter ademend dan synthetische vezels. Dit betekent dat dus de luchtcirculatie ervoor zorgt dat het zweet en warmte van het gezicht beter verwerkt en koel blijft. Een verkoelend kussen is voorkomt dat je ’s nachts wakker word in het zweet en blijft zoeken naar een koel plekje op het kussen.

Daarnaast nemen de natuurlijke vezels ook meer vocht op. Zeker in combinatie met een goede luchtstroom heb je bij nachtzweten minder kans dat je bezweet en warm wakker word. Ben je een warme slaper dan is een bamboe kussen een goede keuze.

Langere levensduur

Bamboe kussens hebben ook een langere levensduur dan de meeste andere kussens. Dit komt ook omdat het een anti bacteriële werking heeft waardoor het minder snel vies word.

Hierdoor hoef je het kussen ook minder snel te vervangen vanwege hygiënische redenen. Maar zoals elk kussen is het wel verstandig om de paar jaar het kussen te vervangen, afhankelijk van het materiaal.

Bamboe kussen nekklachten
Een bamboe kussen zorgt voor verlichting van nekklachten.

Vulbaar

Er zijn ook bamboe kussens verkrijgbaar waarbij je het gewicht kan aanpassen. Wanneer de dikte niet naar wens is en te stevig of te hoog aanvoelt kun je traagschuimvlokken uit het kussen nemen zodat je het naar jouw voorkeur kan verstellen. Voor zijslapers is het kussen hoger dan rugslapers en is dus aanpasbaar aan de slaaphouding. Dit geldt niet voor alle kussens die in dit artikel staan.

Nadelen van bamboe kussens

Alles heeft zowel voordelen als nadelen, zo ook de bamboe kussen. Vaak lees je deze niet op websites waar ze de kussens verkopen of bij de fabrikant maar het is toch goed om deze te vermelden. De voordelen lijken wel groter te zijn dan de mindere kanten van dit kussen. En zal dit de meeste mensen niet weerhouden om een bamboe kussen te kopen.

Harde vulling

De vulling van een bamboe kussen bestaat uit traagschuimvlokken wat voor sommige mensen te hard kan zijn. Het kussen is soms aan de hoge kant en wanneer de vulling ook redelijk hard is kan er juist pijnlijke klachten ontstaan. Traagschuim vormt zich wel naar het hoofd en nek maar dit wordt niet door iedereen als prettig ervaren.

Bij sommige merken zijn de bamboe kussens vulbaar en kun je het gewicht wijzigen door er traagschuimvlokken uit de vulling te nemen. Dan kun je het alsnog tot de gewenste dikte krijgen. Misschien is een kapok kussen ook een geschikt alternatief met ongeveer dezelfde eigenschappen.

Voor buikslapers is een bamboekussen ook meestal niet geschikt. Wanneer je op de buik slaapt is een dun kussen nodig omdat anders teveel spanning op de nek staat. Deze kussens zijn vaak hoog of dik en hierdoor niet geschikt voor buikslapers.

Tijd nodig om te vormen

In het begin is het wennen maar de traagschuim vulling in het bamboe kussen heeft tijd nodig om zich te vormen aan het hoofd. Dit kan even duren voordat het in de juiste vorm ligt waarbij je comfortabel kan slapen.

Bij aankoop van het bamboo kussen is deze ook meestal in een vacuüm verpakking zodat het niet veel ruimte inneemt. Dit heeft ook enige tijd nodig om zich terug te vormen naar de oorspronkelijke maat. Hou ook rekening mee dat er een lichte chemische geur aan een nieuw kussen kan zitten maar dit verdwijnt meestal snel.

Wassen

De bamboe kussensloop kun je wel goed wassen in het wasmachine maar dit is niet mogelijk voor de traagschuim vulling. Deze kun je namelijk niet in het wasmachine doen en zal met de hand gewassen moeten worden mocht het erg vies zijn. Hierover kun je meer lezen in het artikel: kussen wassen.

Geen kussengevecht

Een bamboekussen heeft vaak traagschuim als vulling wat dicht en zwaar kan zijn. Het is meestal wel in snippers maar dan is het kussen alsnog stevig en wil je niet tegen je krijgen bij een kussengevecht.

Alle bamboe kussens

Het assortiment kan regelmatig wijzigen maar hier kun je de volledige collectie van bamboe hoofdkussens bekijken.
‘vandaag besteld, morgen in huis’

Veelgestelde vragen:

Wat is het beste bamboe kussen?

De meeste bamboe kussens hebben een traagschuim vulling. Dit vormt naar de nek en het hoofd zodat dit optimale ondersteuning geeft. Zoals je hier kan zien zijn er ook ergonomische vormen die comfortabel slapen. En ook is er een bamboe kussen zonder traagschuim mocht je daar de voorkeur voor hebben.
Het beste kussen is voor iedereen anders maar hou rekening mee dat de meeste kussen erg stevig zijn door het traagschuim. Hou je niet van harde of dikke kussens, kijk dan naar een zachter model.

Is een bamboe kussen zin of onzin?

Niet iedereen is nog bekend met welke voor- en nadelen bamboe heeft. Daarom krijgen wij wel eens de vraag binnen of een bamboe kussen zin of onzin is. Zoals je in dit artikel de voordelen kan lezen zie je dat deze natuurlijke vezel zeker een positief effect op de nachtrust kan zijn. Het is o.a. hypoallergeen, anti bacterieel en heeft een verkoelende werking. Bovendien werkt het in combinatie met traagschuim vulling tegen nekklachten en andere pijnen in nek, schouders en rug.

Verschil bamboe kussen tegenover katoen?

Nog niet overtuigt van de voordelen van een bamboe hoofdkussen? Dan kun je hier zien waarin bamboe beter is tegenover katoen.

Neemt wel tot 4x zoveel vocht op.
Koel en betere luchtstroom.
Anti bacterieel en hypoallergeen.

Helpt een bamboe kussen tegen snurken?

Nee een bamboe kussen helpt niet direct tegen snurken. Wel kan het zijn dat de slaaphouding een betere ondersteuning krijgt waardoor soms het snurken kan verminderen. Bij sommige bamboo kussens staat dit in de beschrijving van de fabrikant maar dit komt niet vaak voor en kan een andere soort kussen betere resultaten geven.

Welk bamboe kussen voor buikslapers?

Wanneer je op de buik slaapt heb je geen hoog kussen nodig omdat anders de nekwervels teveel belast worden. Een bamboe kussen heeft vaak een traagschuim vulling wat stevig is en ook dik in het begin. Dit is niet geschikt voor buikslapers die juist een dun kussen nodig hebben.

Het bamboe kussen stinkt na eerste gebruik?

Het kan inderdaad zijn dat het bamboe kussen een tijdje stinkt nadat je het uit de verpakking hebt gehaald. Dit komt doordat het in de fabriek gemaakt is en daarna luchtdicht verpakt. Voor dat je het voor de eerste keer wilt gebruiken kun je het beter een tijdje laten luchten mocht de geur blijven hangen. De bamboe kussensloop kun je dan eerst nog een keer uitwassen en de geur is verdwenen.

Hoe wordt bamboe vezel gemaakt?

Wanneer je aan bamboe denkt dan kun je de gedachte hebben over het harde hout van een bamboe plant. Maar om een zacht garen en vezels te krijgen is er een heel proces om van dit harde product een geschikte stof te krijgen voor een bamboo kussen. Ze laten het minimaal 4 jaar rijpen om het daarna te verwerken tot een mooie vezel. Zoals al eerder beschreven is niet de vulling van het kussen van bamboe maar is het eigenlijk een bamboe kussensloop.

Waar kan je een bamboe kussen kopen?

Regelmatig zijn er aanbiedingen van bamboe kussens bij Aldi, Action, Blokker, IKEA of Kruidvat. Ook zijn ze verkrijgbaar via verschillende websites waar je gelijk ook de ervaringen en recensies van de gebruikers kan lezen. Op deze pagina vind je een overzicht van een aantal goede kussens.