Gelkussen

Gelkussens zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen. Als hoofdkussen kan het een verkoelend effect geven doordat het gel de temperatuur goed kan regelen en een goede ondersteuning geeft.
Maar er zijn ook gel zitkussens die een optimaal comfort kunnen geven als je een lange tijd op een stoel zit. In dit artikel beschrijven we beide soorten gel kussens.

Alle gelkussen aanbiedingen

Niet gevonden wat je zoekt? Klik hier voor het volledige aanbod.

Dit is een deel van het assortiment van gel kussens. Dit zijn de producten die wij beschrijven en ervaring en reviews delen van gebruikers. Hieronder kan je er meer over lezen.

Beste gel kussens

Om een goede keuze te maken is het beter om eerst meer informatie te lezen en reviews van gebruikers. Voor zowel hoofdkussens als een gelkussentje voor op de stoel delen wij de meest verkochte en best beoordeelde gelkussens toe in dit artikel.

Beste gel hoofdkussen

Het gel hoofdkussen van het merk Lifetec Premium is een orthopedisch kussen en is multifunctioneel. Zo zorgt het gel samen met de traagschuim als vulling voor een goede ondersteuning aan het lichaam. Doordat het goed ademend is dankzij de speciaal ontworpen kussenhoes heeft het gelkussen een verkoelende functie.

Traagschuim heeft als eigenschap dat het goed naar het lichaam en hoofd kan vormen. Hierdoor staat er minder druk op de wervelkolom en spieren waardoor je veel steun en comfort kan ervaren. Zeker met een laag verkoelende gel kan dit kussen voor een betere slaapkwaliteit zorgen zonder dat het zweterig of warm aanvoelt.

Lifetec Premium

Lifetec Premium Gel Hoofdkussen Extra Hoes 50x30
 • Verlichting van pijnklachten in rug, nek of schouders.
 • Geschikt voor warme slapers
 • Goede vorming naar het hoofd en ondersteuning.
 • Cooling gel en ademende hoes zorgen voor goede comfort.
 • Verkrijgbaar in 2 maten.
 • Score: 4.8 uit 5 door 20+ reviews

De vorm van dit gelkussen is speciaal ontworpen met verschillende hoogtes. Zo is de ene zijde hoger dan de andere zijde en daardoor zeer geschikt voor rugslapers of mensen die op de zijslapen. Dit zorgt voor een optimale drukverdeling en je vind altijd de juiste hoogte die bij jouw slaaphouding past. De ervaringen van gebruikers zijn zeer positief en heeft een score van maar liefst 4.8 uit 5 sterren. Verkrijgbaar in de afmetingen 50x30cm en 60x30cm.

Hoofdkussen met koelgel

Voor warme slapers is dit gel hoofdkussen ook zeer geschikt. Dankzij de verschillende ventilatieopeningen en de verkoelende gel leidt dit tot minder warme en klammige nachten. De vulling is traagschuim waardoor ook dit gelkussen steun geeft het aan lichaam en een comfortabele houding kaan aannemen. Voor mensen die wakker worden met een pijnlijke, stijve nek of andere pijnklachten kan dit kussen een uitkomst zijn.

Hoofdkussen met koelgel

Hoofdkussen met Koelgel - Traagschuim - 40x60cm
 • Verlichting van nekklachten.
 • Comfortabel en ondersteunend
 • Ideaal voor warme slapers
 • Cooling gel en ademende hoes zorgen voor goede comfort.
 • Traagschuim vulling
 • Afmeting: 40x60cm
 • Score: 4.3 uit 5 door 20+ reviews

Dit koel kussen heeft een goede prijs / kwaliteit verhouding en heeft een gunstige werking op het lichaam. Vandaar dat de reviews van de gebruikers uitermate positief zijn en een score van 4.5 uit 5 sterren heeft.

Beste gel zitkussen

Bij een kantoorbaan, thuiswerken of bij het lange autoritten kunnen er pijnlijke klachten ontstaan. Een gel zitkussen kan ondersteuning geven aan het lichaam zodat je in een comfortabele houding kan zitten zonder dat je last hebt van pijn in lichaamsdelen. Door de traagschuim vormt het zich goed naar de benen en billen en de cooling gel zorgt voor een goed ademend gelkussen. Mocht je langdurig zitten, dan is dit zeker één van de beste gel zitkussens die er momenteel zijn.

Dit gel zitkussen van het merk Lifetec Premium heeft de vorm van een ring of donut. Het is speciaal zo ontworpen omdat dit goed is voor de bloedsomloop en helpt tegen verschillende aandoeningen zoals pijnklachten of aambeien. En het door de ondersteuning ontlast je de rug en billen zodat je comfortabel een lange tijd kan zitten. Ook ideaal voor zwangere vrouwen of in de auto.

Hoofdkussen met koelgel

Lifetec Premium Zitkussen met gel
 • Geschikt voor lange autoritten, thuiswerken of kantoorbanen.
 • Goede ondersteuning bij langdurig zitten.
 • Ideaal bij warme zomerdagen dankzij de verkoelende functie en circulerende lucht.
 • Makkelijk meenemen en gebruiken op elke stoel of bank.
 • Score: 4.7 uit 5 door 225+ reviews

Heb je regelmatig pijn in de benen of billen na langdurig zitten? Dan is dit zit gelkussen voor op de stoel zeker een aanrader. Wanneer je nog niet overtuigt bent kan je de ruim 150 positieve reviews lezen en ervaringen van andere gebruikers.

Gelkussen voor op een stoel

Dit kan een goed alternatief zijn het bovenstaande gel zitkussen. Dit bestaat volledig uit hetzelfde gel materiaal wat ook een verkoelende functie heeft. Door de honinggraat vorm en materiaal is het flexibel maar voelt toch stevig aan. Dit gelkussentje ondersteunt de drukpunten van het lichaam en geeft een optimaal comfort wanneer je een lange tijd moet zitten op een stoel of bank. De reviews op dit gelkussen voor stoel zijn wisselend waardoor het gel zitkussen van Lifetec een betere keus lijkt.

Gel zitkussen

Gel Zitkussen - Ergonomisch Stoelkussen - Blauw
 • Geschikt voor lange autoritten, thuiswerken of kantoorbanen.
 • Goede ondersteuning bij langdurig zitten.
 • Ideaal bij warme zomerdagen dankzij de verkoelende functie en circulerende lucht.
 • Honinggraat vorm voor optimale steun.
 • Flexibel en overal te gebruiken op elke stoel.
 • Score: 4.6 uit 5 door 25+ reviews

Hoe kies je een goed gelkussen?

Om een goed gelkussen te kiezen is het beter om eerst te weten op welke punten je moet letten. Zo is het goed om de kussens te vergelijken om zo een beter beeld te krijgen. Ook de naam gel kussen is een breed begrip omdat het variërend kan zijn en niet zegt welk specifiek kussen het is. Bij dit kussen wordt er gel toegevoegd voor een verkoelende functie en comfort aan het lichaam. Voor warme slapers is een kapok kussen of bamboe kussen ook een optie.

Voor slapen of zitten?

Er zijn twee categorieën gelkussens. Tijdens de slaap als hoofdkussen of een gelkussentje om op te zitten. Voordat je een keus maakt is het goed om te lezen waarvoor het kussen geschikt is. Er zijn in allebei de categorieën ook verschillende vormen verkrijgbaar wat de keus niet makkelijker maakt. In dit artikel hebben wij twee gel hoofdkussens en twee gel zitkussens beschreven.

Vorm

De vorm van een gelkussen is zeker als hoofdkussen erg belangrijk. Wanneer je slaapt lig je uren op dit kussen en moet het de juiste hoogte zijn om het lichaam te ontlasten. Het kan ook nog verschillen of je een rug slaper of zijslaper bent omdat je bij slapen op de zij een hoger kussen nodig hebt. Vandaar dat het beste gel hoofdkussen van Lifetec Premium is. Dit heeft een soort nekrol kussen vorm waardoor je twee hoogtes hebt waarbij je vaak de juiste slaaphouding kan vinden.

Bij gel zitkussens zijn er ook een aantal vormen te bestellen. Wanneer je vele uren op een dag zit of last hebt van pijnlijke klachten dan kan dit zeker een uitkomst zijn. Ook bij dit model is het beter om een cool gel kussen van traagschuim te hebben omdat dit vormt naar het lichaam. Samen met de cooling gel geeft dit een goede comfort en ondersteuning waardoor je minder last hebben van benen of billen.

Gel zitkussen
Thuiswerkers of bij kantoorbanen kunnen soms een gelkussen goed gebruiken.

Traagschuim materiaal

Veel van deze kussens hebben traagschuim als vulling. Of het nu een gel hoofdkussen is of een gelkussentje voor het zitten kan dit materiaal veel steun geven en de houding verbeteren. Bij hoofdkussens vormt dit naar de nek en hoofd waardoor de wervelkolom en spieren kunnen ontspannen en zo minder snel last hebt van nekpijn na slapen. En bij zitkussens vormt het goed naar het lichaam waardoor het minder belast raakt en pijnlijk aanvoelt na een tijdje.

Traagschuim is kan stevig aanvoelen. En omdat het inzakt en vormt naar het lichaam ademt het materiaal niet zoveel als een andere vulling. Het gevolg is dat het soms warm kan worden maar bij gelkussens is er een cooling gel aangebracht die dit juist voorkomt. Een gelkussen voelt comfortabel aan en heeft juist als functie om een verkoelend effect te geven.

Veelgestelde vragen:

Wat is een gelkussen?

Gelkussens kan je onderverdelen in twee groepen namelijk hoofdkussens of zitkussens. Ze hebben allebei wel ongeveer dezelfde werking. Goede ondersteuning geven aan het lichaam en de cooling gel moet zorgen voor een verkoelend effect. Wanneer je slaapt lig je een lange tijd op het kussen dus moet dit wel een goede keus zijn. Hetzelfde geldt voor kantoorbanen, thuiswerkers of bij lange autoritten dat je kiest voor een goed gelkussentje op de stoel.

Gelkussentje voor op de stoel?

Een gelkussentje gebruik je om het lichaam beter te ondersteunen en pijn aan de benen en billen te verlichten. Hier zijn verschillende vormen en materiaal in verkrijgbaar maar één van de betere gel zitkussens is van het merk Lifetec. Het heeft traagschuim als vulling met daarboven plekken waarop cool gel is aangebracht. Het vormt goed naar het lichaam en geeft ondersteuning en verkoeling tijdens het zitten. Makkelijk mee te nemen en op elke stoel te leggen.

Waar kan je een gelkussen kopen?

Bij de grotere webshops zoals Bol.com of Amazon kan je deze makkelijk kopen. Ook zijn er regelmatig aanbiedingen bij verschillende winkelketens zoals Kruidvat of Kwantum. Ook zijn er op websites van verschillende merken zoals Medipoint of Technogel de betere gelkussens verkrijgbaar.