Kapok kussen

Op zoek naar een Kapok kussen? Hier vind je meer informatie over de voordelen van deze kapok vulling. Wil je het gebruiken als hoofdkussen, dan kan dit gunstig zijn voor warme slapers vanwege het ventilerend en verkoelend effect.

Alle Kapok kussens

Hier vind je een greep uit het assortiment. Bekijk hier het volledige aanbod.

Beste kapok kussen

Het Kapok hoofdkussen van het merk Slaap Vaak is een 100% natuurproduct dat een koelend effect heeft. Tijdens de warme zomerdagen kan je regelmatig transpireren en is dit een zeer geschikt Kapok kussen. Het heeft een dikke vulling van 1000 gram Javaanse Kapok maar dit kan je zelf aanpassen mocht dit teveel zijn. De hoes is gemaakt van 100% katoen en het kussen is volledig huisstofmijt vrij.

Je kan dit kussen ook met een D’Orveige moltonhoes bestellen zodat het kussen beter beschermd is wat tot een langere levensduur leid. Dit is optioneel. Er is ook een Kapok kussen aanbieding wanneer je 2 kussens besteld krijg je extra korting.

Kapok hoofdkussen 60x70cm

 • Geschikt voor zij- en rugslapers
 • Ideaal voor warme slapers
 • 100% natuurlijk
 • Extra dik maar vulling is aanpasbaar
 • Verkoeling tijdens warme nachten
 • Score: 4.4 uit 5 door 50+ reviews

Vanwege de dikte is het Kapok kussen zeer geschikt voor zijslapers. Voor rug slapers kan het iets te hard of hoog zijn maar je kan altijd wat vulling uit het kussen halen. Slaap je op de buik dan is het kussen te dik, je zou dan veel vulling uit het kussen moeten halen maar dan kan het effect minder zijn. De afmeting is 60x70cm en de reviews zijn in het algemeen erg positief. Je kan zien dat mensen met een Kapok kussen ervaring beter kunnen slapen en minder last hebben van de warmte.

Meer kapok hoofdkussens

Het Kapok hoofdkussen van het merk iSleep is ook een goed kussen voor mensen die verkoelend willen slapen. Dit kussen is extra dik met maar liefst 1100 gram vulling. Dit kan misschien teveel zijn maar dan kan je altijd een beetje vulling uit het kussen halen. Bewaar dit altijd wel omdat je het misschien later nodig hebt. Kapok kan ook inzakken wanneer je een langere tijd op het kussen ligt dus het is wennen. Maar dit kan je aanvullen met Kapok zodat je begint met een dikker kussen wat toch inzakt naar de juiste dikte van jouw voorkeur.

Het voordeel van een Kapok kussen is dat het ook goed kan vormen naar hoofd en nek. Het is een zachte vulling wat toch een goede ondersteuning kan bieden. Dit kan een alternatief zijn voor traagschuim wat soms hard kan aanvoelen. En het is volledig gemaakt van een natuurlijke stof.

iSleep kapok kussen

iSleep kapok kussen
 • Geschikt voor zij- en rugslapers
 • Ideaal voor warme slapers
 • 100% natuurlijk
 • Extra dik maar vulling is aanpasbaar
 • 1100 gram vulling
 • Afmeting: 60x70cm
 • Score: 4.4 uit 5 door 50+ reviews

Er zitten niet veel verschillen tussen een kussen van Slaap Vaak of iSleep. Het is dezelfde afmeting maar de iSleep heeft 100 gram extra vulling. De kosten zijn hierdoor ook iets duurder. Bij Slaap Vaak heb je ook nog een optie voor een goede kussensloop erbij. Maar verder zijn ze vergelijkbaar.

Voordelen van kapok

Een Kapok hoofdkussen is een stevig kussen wat erg comfortabel kan zijn. Het grote voordeel is ook dat het goed ventileert waardoor je minder last hebt van warmte tijdens slaap. De vulling is ook zacht en kan zich goed vormen naar je hoofd. Hierdoor kan je beter in slaap vallen en wordt de slaapkwaliteit verhoogd. Kapok heeft nog een aantal voordelen die je hieronder met uitleg kan vinden.

Natuurlijk

Kapok is een natuurlijke stof omdat het aan een kapokboom groeit. Hier zijn geen toevoegingen aan of zijn door de mens gemaakt zoals bij Polyester of traagschuim. Bovendien is deze natuurlijke stof ook niet giftig.

Hypoallergeen

Wanneer je gevoelig bent voor allergieën zoals huisstofmijt heb je ook geen problemen wanneer je een Kapok kussen hebt. Deze is namelijk huisstofmijt vrij, anti-micro bacterieel en is daarom veilig en gezond te gebruiken.

Verkoelend effect

Ook is een voordeel van kapok dat het bij transpireren het goed verwerkt. Misschien ken je het wel dat je bij warme dagen nog een koel stukje kussen zoekt. Dit is bij Kapok minder het geval omdat het dit goed verwerkt en een verkoelend hoofdkussen kan zijn. Ben je op zoek naar een kussen wat een verkoelend effect heeft, dan is een gelkussen of bamboe kussen hier ook een optie.

Verbeterde nachtrust

Door een kapok hoofdkussen is het ook mogelijk dat je beter kan slapen. Bij slaapproblemen is vaak het matras of kussen onderdeel van het probleem. Het lichaam ligt dan vaak niet in één rechte lijn waardoor je nek-, schouder of rugpijn krijgt.

Met een kapok kussen kan je zelf de inhoud van het kussen bepalen door vulling te verwijderen of toevoegen. Hierdoor kan je de ideale dikte maken die goed is voor jouw lichaam. Hou er wel rekening mee dat Kapok meer inzakt. Dus als je een tijdje met het hoofd op het kussen ligt, vormt het zich naar je hoofd en nek en is de vulling waarop je ligt dunner. Merk je dat het te dun is, voeg dan wat kapok toe om het kussen steviger te maken.

Weinig onderhoud

Kapokkussens zijn ook niet moeilijk in onderhoud. De hoes of kussensloop kan je gewoon wassen om het schoon te houden. Bij het Slaap Vaak kussen zit ook nog een extra hoes voor bescherming waardoor het kussen nog een langere levensduur heeft.

Alleen is het niet mogelijk om kapok zelf te wassen maar het is zelfreinigend dus dit hoeft geen probleem te zijn. Je kan het kussen wel regelmatig laten luchten of eventueel in de zon leggen zodat je het niet hoeft te reinigen.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Kapok is duurzaam omdat het lang meegaat door de duurzame vezels waarvan het gemaakt is. Zo hoef je niet vaak van kussen te veranderen. Mocht het toch iets dunner worden, dan kan je altijd nog extra vulling toevoegen. Dit is een stuk goedkoper en het is ook nog eens milieuvriendelijk.

Kapok wordt van de Kapokboom gehaald wat biologisch en duurzaam gewonnen word. Ook bij het produceren van deze stof schaadt je het milieu niet. Dus als je een duurzaam en milieuvriendelijk kussen zoekt, dan is dit kussen zeer geschikt.

Nadelen kapok

Kapok hoofdkussens kunnen ook enkele nadelen hebben.

 • Bij nekpijn. Heb je last van nekpijn of een aandoening, dan is het niet altijd geschikt. Het geeft zeker ondersteuning maar vaak is dit alleen genoeg voor het hoofd. En ondersteunt kapok de nek niet genoeg.
 • Inzakken. Als je op het kussen ligt dan zakt het in. Heb je er te weinig kapok vulling inzitten, dan kan een dun kussen tot gevolg zijn. Wil je dit voorkomen, voeg dan meer vulling toe want anders kunnen er pijnlijke klachten ontstaan.
 • Bijvullen. Het zal ook eens per jaar bijgevuld moeten worden omdat het inzakken blijvend kan zijn op termijn. Zo kan je langer gebruik maken van het kussen en de natuurlijke vulling.

Alternatief: Latex hoofdkussen. Natuurlijk materiaal met een goede ventilatie.

Veelgestelde vragen:

Wat is een kapok kussen?

Dat is een kussen gevuld met kapok wat van een kapokboom gehaald word. Dit staat in het regenwoud en is dus een natuurlijke stof die je als vulling in een kussen kan gebruiken. Het voelt zacht aan en kan vormen naar het hoofd waardoor de nachtrust kan verbeteren. Hierover kan je hier meer lezen.

Kan je kapok vulling wassen?

Nee de vulling van een kapok kussen kan je niet wassen of reinigen. De hoezen erom heen zorgen ervoor dat het kussen niet vies word. Wel kan je het regelmatig luchten of in de zon leggen.

Wat zijn voordelen van kapok kussen?

Een kapok kussen kan een aantal voordelen hebben. Zo is het hyperallergeen en is het dus huisstofmijt vrij waardoor je hier geen last van hebt. Het hoofdkussen voelt verkoelend aan tijdens de warme dagen vanwege het ventilerend vermogen. Ook kan het zorgen voor een betere nachtrust door verschillende redenen. En het is ook een voordeel dat het een natuurlijk product wat duurzaam en milieuvriendelijk gewonnen word.

Hoe lang gaat een kapok kussen mee?

Hoe lang een kapok kussen meegaat hangt af van verschillende factoren. Wanneer je op het kussen ligt met je hoofd, dan zakt het kapok in om naar je hoofd te vormen. Elke ochtend als je wakker word kan je het kussen wel opschudden. Maar het kan ook op lange termijn blijvend zijn. Dit kan je dan weer bijvullen om op de gewenste dikte te komen.