Koel hoofdkussen

Sommige kussens houden de warmte vast wanneer je erop slaapt. Als het warm weer is kan ook het kussen erg warm en zweterig aanvoelen. Je kan dan misschien naar de koelere kant van het kussen gaan liggen maar dit werkt ook maar tijdelijk.

Wat je zou kunnen proberen is een koel hoofdkussen gebruiken wat zo ontworpen is dat het minder snel warm en ongemakkelijk aanvoelt. Een verkoelend hoofdkussen kan dan voor een betere nachtrust zorgen.

Alle koel kussens

Hier vind je een greep uit het assortiment. Bekijk hier alle kussens met verkoelend effect.

Beste verkoelend hoofdkussen

Dit is één van de beste koelkussens. Dit is een hoofdkussen van het merk CozySense en is dankzij het ergonomisch design zeer geschikt voor alle soorten slapers. Dankzij versnipperd traagschuim en micro vezels met koel gel geeft dit een verkoelend effect. Ook kan het vermindering geven van verschillende pijnklachten zoals nek– en rugpijn.

Het grote voordeel van dit verkoelend hoofdkussen is dat het ook met extra vulling geleverd word. Iedereen heeft natuurlijk eigen wensen hoe stevig het kussen moet zijn, en zo kan je zelf de vulling aanpassen. Wil je nooit meer last hebben van een zweterig en warm hoofdkussen? Dan kan dit een uitstekend koel kussen zijn.

Beste keuze

Hoofdkussen CozySense®

 • Verkoelend effect
 • Vulbaar tot gewenste dikte
 • Gratis 250gr extra vulling
 • Voorkomt nek- of rugklachten
 • Geschikt voor zij-, buik-, en rugslapers
 • Score: 4.7 uit 5 door 60+ reviews

Aan de reviews en ervaringen van andere mensen te zien wordt dit Cozysense kussen vaak gebruikt voor verschillende pijnlijke klachten. Het grootste pluspunt is dat je met de kussenvulling het kussen kan verhogen of verlagen naar jouw wens. Zo kan je bij elke slaaphouding dit koel hoofdkussen gebruiken.

Meer koelkussens voor mensen

Zoek je een verkoelend hoofdkussen die koel is in de zomer maar dat het ook een warme zijde kan hebben zodat je het in de wintermaanden kan gebruiken? Dan is het kussen van het merk Troonz misschien het kussen dat je zoekt. Dankzij de vulling van polyester kan het een goede ventilatie hebben wanneer het warm is. Zo wordt het kussen niet klam en warm waardoor je lastig kan slapen. Ze geven ook nog eens 30 dagen proefslapen dus mocht je het koel kussen toch niet de juiste dikte zijn of niet naar jouw wens liggen, dan kan je het altijd nog retourneren.

Topper

Troonz hoofdkussen verkoelend

 • Geschikt voor warme slapers
 • 4 seizoenen te gebruiken
 • Voor zij-, buik- en rugslapers
 • Voelt zacht aan
 • 30 dagen proefslapen
 • Score: 4.7 uit 5 door 25+ reviews

Hoofdkussen met koelgel

Dit hoofdkussen heeft een verkoelend effect door het koelgel. Het is zo ontworpen dat het ook een goede ondersteuning geeft aan de nek en schouders. Hierdoor kan je een comfortabele houding aannemen en optimaal de voordelen van een koel kussensloop ervaren. Er zitten verschillende ventilatieopeningen in het gelkussen wat tot minder warme en klammige nachten kan leiden.

Tip

Hoofdkussen met koelgel 40×60 cm

 • Koelgel voor verkoeling
 • Voorkomt nekklachten
 • Stevig, maar kan ook als te dik ervaren worden.
 • Score: 4.5 uit 5 door 20+ reviews

Waarom een koel kussen kopen?

Ben je een warme slaper dan kan je in de zomermaanden wel eens last hebben van zweten, oververhitting of andere ongemakken. Zeker als de temperatuur in de slaapkamer toeneemt is de kans groot dat je kussen warm aanvoelt.

Dit kan invloed hebben op de nachtrust en om beter te kunnen slapen zou een verkoelend hoofdkussen kunnen helpen. Zo verbeterd een koel kussen de slaapkwaliteit waardoor je overdag meer uitgerust voelt.

Ook kan een koel hoofdkussen een positief effect hebben over verschillende rug-, nek of schouderpijn klachten. Doordat de vulling van het kussen zich beter kan vormen naar het hoofd kan je een comfortabele slaaphouding creëren. Dankzij een koel kussensloop voelt het ook nog goed aan waardoor je minder last hebt van de warmte en ook nog meer ontspannen kan liggen.

Hoe een goed koelkussen kopen?

Om een geschikt koelkussen te kopen is het belangrijk dat je dit voor de juiste slaaphouding aanschaft. Zo kan elke houding een verschillende dikte nodig hebben om zo ontspannen mogelijk te slapen. Ook de vulling is onderdeel van een gezonde houding en slaap.

Slaaphouding

De slaaphouding is ook bepalend bij het kopen van een koelkussen. Zo zijn er mensen die graag op de rug slapen en je hebt ook zijslapers. Alleen de dikte in het kussen kan hier wel verschillend zijn. Omdat je op de zij ligt dan heb je een dikker kussen nodig dan plat op de rug.

Bij sommige koelkussens wordt er extra vulling geleverd zodat je kan toevoegen tot je een juiste hoogte kan vinden. Dit moet natuurlijk wel bij je slaaphouding passen en persoonlijke voorkeur wat voor de meest comfortabele slaap zorgt.

Hou er ook rekening mee dat traagschuim naar het hoofd vormt dus dat betekend dat het een beetje in kan zakken. De eerste nachten zal het bij traagschuim altijd nog een beetje aftasten zijn wat de perfecte vulling is voor een ideale nachtrust.

Koelkussen
Verkoelend hoofdkussen is ideaal voor warme slapers.

Voor rugslapers moet het koel kussen altijd iets minder hoog zijn omdat anders de nek te schuin gaat staan in verhouding tot de ruggengraat. Hierdoor ontstaat er spanning waardoor er rugpijn kan ontstaan. Als je last hebt van pijnklachten dan kan je ook gebruik maken van een lichaamskussen of kniekussen.

Vulling

Er zijn een aantal vullingen die een verkoelend effect geven. Er zijn koel kussens met traagschuim, polyester of koelgel of een combinatie van allemaal. Maar al deze materialen kunnen een ander effect en gevoel geven.

Traagschuim vormt zich goed naar de contouren van het hoofd en polyester kan zacht aanvoelen. Maar er wordt ook soms gebruik gemaakt van een speciale koelgel. De buitenhoes is vaak van hypo allergene stof gemaakt en heeft het ventilatieopeningen zodat er minder last is van warmte. Bij de koelkussens zelf staat nog meer informatie over vullingen.

Heb je last van transpireren tijdens het slapen, dan kan een Kapok kussen, waterkussen, donskussen of bamboe hoofdkussen ook een optie zijn. Dit is een natuurlijke vulling die een goede ventilerende werking heeft.

Veelgestelde vragen:

Wat is het beste verkoelend hoofdkussen?

Het beste koelkussen op deze lijst is van het merk CozySense. Dit verkoelend hoofdkussen heeft als vulling snippers traagschuim met microvezels met koelgel. Deze vulling kan je zelf aanpassen omdat er extra gewicht meegeleverd word. Zo heb je minder last van de warmte en ook een goede ondersteuning van de nek.

Werkt een koelkussen?

In een groot aanbod koelkussens weet je soms niet wat een goede keus is. Dit artikel licht enkele koelkussens uit die een goede werking hebben. Het voelt koel aan tijdens de warme dagen en is het niet meer zo warm en klam ‘s nachts. Tevens wordt er extra vulling geleverd waardoor je de dikte van het kussen kan aanpassen tot de juiste ondersteuning.

Wat is een goed koel hoofdkussen?

Een koel hoofdkussen van het merk CozySense is één van de betere keuzes. De dikte is aanpasbaar omdat er extra vulling word geleverd. Zo is dit koelkussen ideaal tijdens de warme dagen en zeer geschikt voor zij-, buik-, en rugslapers. Door de goede ondersteuning heb je ook minder last van een pijnlijke nek of rug. Hierdoor kan je comfortabel slapen en uitgerust wakker worden.