Nekrol kussen

Wil je extra ondersteuning aan de nek dan kan een nekrol kussen erg geschikt zijn. Dit kussen valt precies in de ruimte die tussen de nek en hoofd valt wat extra comfort en steun geeft die je nodig hebt. Als je last hebt van pijnklachten dan kan een nekrolkussen hierin verlichting bieden en het kan juist ook pijntjes voorkomen. Op deze pagina gaan wij verder in op verschillende varianten en vergelijken deze en beschreven de voor- en nadelen.

Een nekrol kussen is te onderscheiden in meerdere vormen waaronder een hoofdkussen met nekrol of een kussen in de vorm van een rol die je voor extra ondersteuning kunt gebruiken. Beide hebben hun eigenschappen en voordelen maar dienen om de nek beter te ontspannen zodat pijnklachten verminderen of voorkomen worden. Wij hebben de beste nekrol kussens geselecteerd en geven hierover meer informatie.

Dit zijn de beste nekrol kussens

Best Life nekrol kussen

 • Hoofdkussen met nekrol
 • Geschikt voor rug- en zijslapers
 • Keuze uit zacht, medium of stevig
 • Vulling: Traagschuim
 • 30 nachten proefslapen

Het Best Life Guna hoofdkussen met nekrol is één van de meest verkochte kussens op dit moment. Het is comfortabel en geeft veel ondersteuning vanwege het materiaal traagschuim wat zich goed naar de contouren van de nek en het hoofd vormt.

Aan de ene zijde is het hoofdkussen 9cm hoog en aan de andere kant heeft het een soort nekrol en is de hoogte 12cm. In het midden is het iets lager waardoor de nek beter kan ontspannen en betere ondersteuning krijgt. Dit helpt tegen het verlichten van rug- en nekklachten en zorgt voor een verbetering van de nachtrust.

Het kussen is geschikt voor rug- en zijslapers en ook is er keuze in de stevigheid er altijd een kussen is naar persoonlijke wensen. Wat ook fijn is dat je 30 nachten kunt proefslapen zodat je zeker weet of het kussen ook voor jouw slaaphouding ideaal is. Met 63x34cm is dit ook een vrij lang kussen.

Voordelen

 • Goede vorming naar hoofd en nek
 • Comfortabel en ondersteunend
 • Verlichting van pijnklachten
 • Verschillende kleuren kussenhoezen leverbaar
 • 2 jaar garantie
 • Al meer dan 500+ positieve reviews van het kussen

Nadelen

 • Kan vrij stevig aanvoelen

SweetPillow ergonomisch kussen

 • Ergonomisch kussen met nekrol
 • Geschikt voor rug- en zijslapers
 • Vulling: Traagschuim
 • 30 nachten proefslapen
 • Score: 4.8 uit 5 sterren (80+ reviews)

Het SweetPillow hoofdkussen heeft een ergonomische vorm en is hiermee geschikt voor rug- en zijslapers. Aan één kant heeft het kussen een nekrol en door de vorm krijgt de nek een goede ondersteuning. Het materiaal is traagschuim wat zich ook goed vormt naar hoofd en lichaam zoals bij het Best Life kussen hierboven.

Met de afmetingen van 50x30cm en hoogte van 6 tot 11cm is het wel een stukje kleiner dan de meeste andere kussen. De stevigheid en vorm zorgen wel voor een verbetering van de slaaphouding waardoor de wervelkolom in een neutrale positie komt te liggen. Dit resulteert in verlichting van eventuele pijnklachten en ontspanning van gewrichten en spieren.

De vulling bestaat uit traagschuim in de vorm van een soort sliertjes. Eventueel zou je deze vulling ook deels eruit kunnen halen mocht het kussen iets te dik zijn. Een aanpasbare vulling vinden wij altijd een pluspunt. Wat ook een groot voordeel is dat je ook op dit nekrol kussen 30 nachten kunt proefslapen.

De ervaringen van andere gebruikers zijn ook vrijwel allemaal positief. Gemiddeld heeft het een cijfer van 4.8 uit 5 sterren wat erg hoog is voor een kussen.

Voordelen

 • Ergonomische vorm
 • Verlicht pijnklachten
 • Comfortabel voor verschillende slaaphoudingen
 • Verbetering van nachtrust
 • Anti-allergisch

Nadelen

 • Is wat kleiner dan een gemiddeld hoofdkussen
 • Geen keuze in stevigheid

Nekrol rolkussen

 • Multifunctioneel
 • Aanpasbare vulling
 • Afmetingen: 45x15cm
 • Medium stevig

Ben je niet op zoek naar een hoofdkussen maar naar een losse nek rolkussen dan is dit één van de beste keuzes. Een nekrol kun je gebruiken voor verschillende doeleinden en kan dit voor extra steun geven tijdens het slapen maar ook bijvoorbeeld als je even op de bank ligt. Het is ook makkelijk mee te nemen dankzij het compacte formaat zodat je overal genoeg comfort en steun ervaart.

Een groot voordeel is ook dat de polyester vulling aanpasbaar is. Mocht je het toch te dik vinden dan kun je er wat uitnemen en ook eventueel wat toevoegen mocht je extra stevigheid fijner vinden.

Nek kussen voor reizen

 • Goede ondersteuning nek, hoofd en schouders
 • Makkelijk meenemen op reis
 • Verkoelend effect door Cool Gel
 • 4.7 uit 5 sterren (40+ reviews)

Dit is niet een typische nekrol kussen maar het kan ook ondersteuning geven aan de nek. Vaak gebruikt men dit soort kussens tijdens het reizen vanwege de comfort die het kan geven. Dit nekrol kussen is gemaakt van memory foam met bamboo. Dit zorgt ervoor dat je het ook niet te snel warm of koud krijgt vanwege de temperatuur regeling. Bovendien heeft het een koelgel en kan het ook dienen als koel kussen voor de nek.

Je kunt het gebruiken voor meerdere doeleinden. Of je het nu meeneemt op reis of gewoon thuis de nek wilt ontspannen. Met dit nekrol kussen kan je dit op een comfortabele manier doen vanwege de ondersteuning die het kan bieden. Ook zeggen de reviews met hoge cijfers meer.

Wat is een nekrol kussen?

Een nekrol kussen geeft dankzij de vorm een betere ondersteuning die optimaal is voor het hoofd en bovenlichaam. De ruggenwervel komt in een neutrale positie te liggen wat beter is voor hoofd, nek en rug. Zo is een nekrol kussen niet alleen goed voor de nek, maar het kan ook rugpijn verlichten wanneer je het op de juiste manier gebruikt. Dit alles zorgt ervoor dat je beter kan uitrusten en de volgende morgen fris wakker kan worden.

Waarvoor een nekrol kussen gebruiken?

Er zijn verschillende varianten van een nekrol kussen. Zo kan een hoofdkussen een nekrol hebben waardoor je een betere nachtrust kunt krijgen maar zijn er ook losse rolkussens die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Ook deze kun je gebruiken voor extra ondersteuning tijdens de slaap maar ook tijdens het tv kijken of een boek lezen op de bank geeft dit net wat meer comfort en steun waardoor je geen pijnklachten overhoudt omdat de nek beter kan ontspannen. En wat denk je van de vele nekkussens in de vorm van een rol die je ziet tijdens het reizen?

Slapen

Een nekrol kussen kan je gebruiken tijdens het slapen. Afhankelijk van welk hoofdkussen je hebt en wat de materiaal van de vulling hiervan is kan je het ook gebruiken voor extra nekondersteuning. Dit hoeft niet tijdens het slapen te zijn maar misschien hou je van eerst wat lezen in bed en kan hierdoor de nek beter ontspannen.

Als je een hoofdkussen met nekrol hebt dan ervaar je gelijk de voordelen hiervan tijdens het slapen zonder dat je met een los kussen te maken heb. Een los kussen kan natuurlijk verschuiven wat juist ook weer kan zorgen voor een verkeerde houding en met pijnklachten tot gevolg.

Zowel het Best Life hoofdkussen als SweetPillow zijn goede keuzes voor kussens met extra neksteun en kunnen pijnklachten verminderen en voorkomen.

Nekrol kussen
Losse rol als nekrol kussen is ook mogelijk.

Daarnaast zijn er ook grote rollen die ook gebruikt worden voor extra steun voor het lichaam en knieën. Zo kan het lichaam en wervelkolom nog beter ontspannen en heb je last van (rug)klachten dan kan een lichaamskussen ook voor pijnverlichting zorgen.

Bank of stoel

Je kunt ook een nekrol kussen voor stoel of bank gebruiken. Wanneer je ’s avonds bijvoorbeeld TV kijkt of een boek leest kan je de nek meer ontspannen. Het is ook mogelijk dat je dan eventueel in slaap zou vallen. Dit noemen ze een leeskussen en geeft ondersteuning aan het lichaam en is verkrijgbaar met hoofdsteun of nekrol. Hierdoor heb je minder kans op nekpijn omdat de nek genoeg steun heeft en niet snel kan knikkebollen. Wil je meer weten over bank slapen, daar hebben we ook een artikel over geschreven.

Nekrolkussen assortiment

Het aanbod in kussens met nekrol kan regelmatig wijzigen. Voor de actuele kussen aanbiedingen kan je via de onderstaande link bekijken.

Reizen

Ga je op vliegreis of misschien een lange reis met de auto, dan kan je ook een nek kussen in de vorm van een rol gebruiken. Zeker bij lange vluchten is het lastig om in slaap te vallen maar kan dit kussen steun geven aan de nek en het hoofd. Hierdoor wordt het slapen makkelijker en ben je meer uitgerust op plaats van bestemming. Deze rolkussens zijn vaak al in de U-vorm en zijn aan elkaar vast te maken zodat het goed rond de nek sluit. Dit voorkomt pijnlijke klachten of een stijve nek.

Waarop kun je letten bij het kopen?

Voordat je een keuze maakt is het goed om enkele punten te overwegen zodat je zeker een goed nekrol kussen aanschaft. Er zijn natuurlijk een aantal varianten die ook nog verschillende materialen en vullingen gebruiken wat het kiezen niet makkelijker maakt. Daarom geven wij hier meer informatie die je mee kunt nemen in je keuze.

Vulling

De vulling van een nekrolkussen is meestal traagschuim of polyester gebruikt. Een compleet hoofdkussen heeft meestal traagschuim als materiaal omdat dit nog een aantal voordelen kan heeft. Bij een losse rol is de vulling vaak van polyester en is dit ook eventueel aan te passen naar wens.

Polyester heeft als voordeel dat het wat zachter voelt en met de juiste gewicht in vulling kan het genoeg steun geven zonder dat het erg stevig aanvoelt. Een nekrol kussen met polyester kan je ook gebruiken bij andere lichaamsdelen. Zoals onder de knie als kniekussen of eventueel als steun in de rug.

Traagschuim. Dit is een ideale vulling die zich vormt naar de nek en het hoofd. Zo kan dit extra ondersteuning geven en gaat het lang mee. Heb je last van pijn of een blessure dan kan een traagschuim hoofdkussen zich goed vormen zodat je meer ontspannen ligt.

Review van Best Life

In ons onderzoek naar een goed nekrol kussen hebben wij onder andere de Best Life Guna enkele weken getest. Hierover hebben wij ook een Best Life kussen review geschreven en kan dit kussen zeker een goede vervanger zijn van jouw huidige kussen.

Zoals je op de foto hiernaast ziet heeft het een speciale vorm waardoor nek en hoofd een betere ondersteuning krijgen. Zeker wanneer het traagschuim dan ook nog vormt naar jouw lichaam kan dit de nachtrust verbeteren. Hierover kun je ook meer lezen op onze review pagina.

Een goed hoofdkussen is belangrijk tegen pijnklachten en om deze te voorkomen. Heb je hier last van, kies dan voor een kussen met een proefslapen periode. Mocht het toch niet geschikt zijn voor jouw houding dan kun je het altijd nog terug sturen.

Testen van Best Life kussen

Veelgestelde vragen:

Wat is een nekrol kussen?

Een nekrol kussen geeft extra ondersteuning aan de nek en het hoofd. Omdat de rol iets hoger is dan het hoofdkussen en vaak ook met een stevige vulling kan dit de nek beter ontspannen. Zo kan je kiezen voor een losse rol die je samen met een hoofdkussen gebruikt maar je kan ook kiezen voor een hoofdkussen die al een rol verwerkt heeft.

Goed kussen met nekrol?

Na onderzoek en zelf testen hebben wij het Best Life kussen met nekrol gekozen als beste. Dit hoofdkussen zorgt voor een betere ondersteuning dan de meeste kussens die geen rol hebben. Het materiaal vormt ook goed naar de nek waarmee je de wervelkolom ontlaste. Dit kan leiden tot vermindering van pijnlijke klachten zoals rug- of nekpijn of juist het voorkomen hiervan. Het neemt de druk van je lichaam en zorgt ervoor dat je meer uitgerust wakker word.

Waarvoor een rolkussen gebruiken?

Het rolkussen kan je gebruiken tijdens de slaap zodat het lichaam beter ontspannen ligt. Het is ook mogelijk dat je deze rond de nek draagt wanneer je op de bank of stoel zit en bijvoorbeeld TV kijkt. Hiermee kan je de nek ontlasten en dit kan voor minder pijnlijke klachten zorgen. Ook zijn er rolkussens die gebruikt worden tijdens het reizen.

Waar kun je deze kussen kopen?

De betere webwinkels hebben rolkussens in het assortiment. Ook kan je vaak een nekrol kussen vinden bij Leenbakker, Ikea of Jysk. Soms zie je een aanbieding van Kruidvat of de Hema voorbij komen met een goedkope nekrol kussen.