Nekrol kussen

Zoek je een ondersteunend kussen voor de nek dan kan een nekrol kussen hiervoor geschikt zijn. Dit is een kussen die zacht is maar toch net de extra comfort en ondersteuning geven die je nodig hebt. Als je last hebt van pijnklachten kan een nekrol kussen hier verlichting in bieden. Er zijn verschillende vormen en stevigheid waaruit je kunt kiezen. Dit kan je in het artikel lezen.

Nekrol kussens aanbiedingen

Hier vind je enkele nekrolkussens in verschillende vormen uitgelicht. Het aanbod kan steeds wisselen maar met deze informatie en assortiment krijg je altijd de beste keuzes te zien.

Nekrol hoofdkussen

Een nekrol kan je gebruiken als extra toevoeging voor je hoofdkussen. Dit kan een betere ondersteuning geven aan de nek. Maar het is ook mogelijk om een hoofdkussen aan te schaffen die ook een vorm van een nekrol heeft verwerkt. Dit nekrol kussen vormt zich naar de nek en hoofd en kan de steunen bieden die je nodig hebt. Het past zich aan de slaaphouding en is daarom geschikt voor iedereen. Of je nu een zijslaper of liever op de rug of buik slaapt, dankzij het traagschuim heeft het een optimale vorm.

Beste keuze

Best Life nekrol kussen

 • Vormt zich goed naar nek en hoofd
 • Stevig en goede kwaliteit
 • Schouder- en nekklachten voelen na een paar dagen al een stuk beter.
 • In 2 vormen verkrijgbaar, voor zijslapers en rugslapers
 • 2 jaar garantie
 • Score: 4.5 uit 5 door 450+ reviews

Dit nekkussen heeft verschillende soorten gebruikers. Of je het nu meeneemt op reis of gewoon thuis de nek wilt ontspannen. Met dit nekrol kussen kan je dit op een comfortabele manier doen vanwege de ondersteuning die het kan bieden. Ook zeggen de reviews met hoge cijfers meer.

Nek kussen

Dit is niet een typische nekrol kussen maar het kan ook ondersteuning geven aan de nek. Vaak gebruikt men dit soort kussens tijdens het reizen vanwege de comfort die het kan geven. Dit nekrol kussen is gemaakt van memory foam met bamboo. Dit zorgt ervoor dat je het ook niet te snel warm of koud krijgt vanwege de temperatuur regeling. Bovendien heeft het een koelgel en kan het ook dienen als koel kussen voor de nek.

Aanrader

Traagschuim nek kussen met cool gel

 • Goede ondersteuning nek, hoofd en schouders
 • Makkelijk meenemen op reis
 • Mensen die het snel warm hebben is de verkoelende functie geschikt
 • Verlichting van nekklachten
 • Score: 4.7 uit 5 door 25+ reviews

Dit nekkussen heeft verschillende soorten gebruikers. Of je het nu meeneemt op reis of gewoon thuis de nek wilt ontspannen. Met dit nekrol kussen kan je dit op een comfortabele manier doen vanwege de ondersteuning die het kan bieden. Ook zeggen de reviews met hoge cijfers meer.

Wat is een nekrol kussen?

Een nekrol kussen is voor een betere ondersteuning die optimaal is voor het bovenlichaam. Zo kan een goede houding beter zijn voor hoofd, nek en schouders. Dit staat ook in verbinding met een rechte uitlijning van je wervelkolom waardoor deze meer ontspannen is. Zo is een nekrol kussen niet alleen goed voor de nek, maar het kan ook rugpijn verlichten wanneer je het op de juiste manier gebruikt. Dit alles zorgt ervoor dat je beter kan uitrusten en de volgende morgen fris wakker kan worden.

Waarvoor een nekrol kussen gebruiken?

Er zijn verschillende varianten van een nekrol kussen. Zo kan je ze gebruiken voor ondersteuning tijdens de slaap. Of tijdens het tv kijken of een boek lezen op de bank of stoel kan je een kussen gebruiken. En wat denk je van de vele nekkussens in de vorm van een rol die je ziet tijdens het reizen?

Slapen

Een nekrol kussen kan je gebruiken tijdens het slapen. Dit kan je samen met je hoofdkussen doen of je kiest voor een kussen met nekrol in verwerkt. Het voordeel is dat het extra ondersteuning geeft aan de nek en hierdoor voor pijnverlichting kan zorgen. Deze rollen worden kunnen ook gebruikt worden voor extra steun onder de knieën. Heb je last van klachten dan kan een lichaamskussen ook pijn verlichtend werken.

Nekrol kussen
Losse rol als nekrol kussen is ook mogelijk.

Bank of stoel

Je kunt ook een nekrol kussen voor stoel of bank gebruiken. Wanneer je ‘s avonds bijvoorbeeld TV kijkt of een boek leest kan je de nek meer ontspannen. Het is ook mogelijk dat je dan eventueel in slaap zou vallen. Dit noemen ze een leeskussen en geeft ondersteuning aan het lichaam en is verkrijgbaar met hoofdsteun of nekrol. Hierdoor heb je minder kans op nekpijn omdat de nek genoeg steun heeft en niet snel kan knikkebollen. Wil je meer weten over bank slapen, daar hebben we ook een artikel over geschreven.

Nekrolkussen assortiment

Het aanbod in kussens met nekrol kan regelmatig wijzigen. Voor de actuele kussen aanbiedingen kan je via de onderstaande link bekijken.

Reizen

Ga je op vliegreis of misschien een lange reis met de auto, dan kan je ook een nekrol kussen gebruiken. Zeker bij lange vluchten is het lastig om in slaap te vallen maar kan dit kussen steun geven aan de nek en het hoofd. Hierdoor wordt het slapen makkelijker en ben je meer uitgerust op plaats van bestemming. De nekrol kussens zijn vaak al in de U-vorm en zijn aan elkaar vast te maken zodat het goed rond de nek sluit. Dit voorkomt pijnlijke klachten of een stijve nek.

Hoe nekrol kussen kopen?

Omdat er verschillende materialen en vullingen gebruikt worden is het soms lastig om te bepalen wat een goed nekrol kussen voor je is.

Vulling

Als vulling voor een nekrolkussen wordt meestal traagschuim of polyester gebruikt. Zoek je een kussen voor het reizen dan zijn er ook opblaasbare modellen.

Polyester heeft als voordeel dat het wat zachter voelt en met de juiste gewicht in vulling kan het genoeg steun geven zonder dat het erg stevig aanvoelt. Een nekrol kussen met polyester kan je ook gebruiken bij andere lichaamsdelen. Zoals onder de knie als kniekussen of eventueel als steun in de rug.

Traagschuim. Dit is een ideale vulling die zich vormt naar de nek en het hoofd. Zo kan dit extra ondersteuning geven en gaat het lang mee. Heb je last van pijn of een blessure dan kan dit zich goed vormen zodat je meer ontspannen ligt.

Waar te koop?

De betere webwinkels hebben rolkussens in het assortiment. Ook kan je vaak een nekrol kussen vinden bij Leenbakker, Ikea of Jysk. Soms zie je een aanbieding van Kruidvat of de Hema voorbij komen met een goedkope nekrol kussen.

Veelgestelde vragen:

Wat is een nekrol kussen?

Een nekrol kussen geeft extra ondersteuning aan de nek en het hoofd. Omdat de rol iets hoger is dan het hoofdkussen en vaak ook met een stevige vulling kan dit de nek beter ontspannen. Zo kan je kiezen voor een losse rol die je samen met een hoofdkussen gebruikt maar je kan ook kiezen voor een hoofdkussen die al een rol verwerkt heeft.

Goed kussen met nekrol?

Hier vind je een uitgelichte kussen met nekrol. Dit hoofdkussen zorgt voor een betere ondersteuning dan de meeste kussens die geen rol hebben. Doordat dit goed vormt naar de nek kan je hier de wervelkolom ontlasten waardoor je minder last hebt van pijnlijke klachten zoals rug- of nekpijn. Het neemt de druk van je lichaam en zorgt ervoor dat je meer uitgerust wakker word.

Waarvoor een rolkussen gebruiken?

Het rolkussen kan je gebruiken tijdens de slaap zodat het lichaam beter ontspannen ligt. Het is ook mogelijk dat je deze rond de nek draagt wanneer je op de bank of stoel zit en bijvoorbeeld TV kijkt. Hiermee kan je de nek ontlasten en dit kan voor minder pijnlijke klachten zorgen. Ook zijn er rolkussens die gebruikt worden tijdens het reizen.