Bamboe kussen review

Bamboe kussens hebben verschillende voordelen en goede eigenschappen maar wat zijn deze precies? In deze bamboe kussen review onderzoeken wij dit en geven meer informatie hierover en geven tips om het juiste kussen te vinden. Onderaan vind je ook onze Lucovitaal bamboe kussen review met onze ervaringen.

Waarom kiezen voor een bamboe kussen?

Laten we vooropstellen dat we spreken over een bamboe kussen wanneer het hoofdkussen alleen een bamboe kussensloop heeft. Het materiaal wat als vulling wordt gebruikt kan bijvoorbeeld traagschuim zijn. De sloop van bamboevezels samen met een traagschuim vulling kan een goede combinatie zijn en het slaapcomfort verhogen. Bamboe heeft verschillende eigenschappen waaronder:

 • Het voelt zacht en comfortabel aan.
 • Bamboe is ademend waardoor het de warmte niet vasthoud en beter de temperatuur reguleert.
 • Natuurlijke vezels nemen ook meer vocht op en minder kans op bezweet wakker worden
 • Hypoallergeen en antibacterieel
 • Bamboevezels zijn duurzamer en milieuvriendelijker dan veel andere materialen.
 • De kussensloop kun je eenvoudig wassen in het wasmachine

Slapen op een kussensloop van bamboevezel kan comfortabel zijn en zacht aanvoelen. Voor warme slapers is het ook een goede keuze omdat het vocht en warmte goed kan afvoeren. Dit zorgt ervoor dat het kussen niet te warm of zweterig gaat aanvoelen maar dit is ook deels afhankelijk van de vulling die gebruikt wordt. In deze bamboe kussen review gaan wij hier ook verder op in zodat je beter kan overwegen of o.a. het Lucovitaal kussen geschikt is.

Lucovitaal bamboe kussen

 • Medium stevigheid
 • Vulling: Traagschuimvlokken
 • Hypoallergeen
 • Afmetingen 50x66cm

Voor wie is het bamboe kussen geschikt?

In ons onderzoek hebben wij vastgesteld dat de meeste bamboe kussens een traagschuim vulling hebben. Deze kun je onderscheiden in een vaste vorm of een vulling met alleen traagschuimvlokken. Beide voelen anders aan en hebben ook iets andere eigenschappen. Het is wel goed om te vergelijken welke vulling het kussen heeft die je interesse heeft.

Traagschuim heeft als eigenschap dat het een goede ondersteuning geeft en vormt zich naar hoofd en lichaam. Door de steun en vorming kan het ook pijnklachten verminderen of juist voorkomen omdat nek en lichaam zich beter kan ontspannen. Deze vulling wordt veel gebruikt in hoofdkussens en ook wij hebben hier een goede ervaring mee. Alleen is dit voor iedereen verschillend en kunnen we ook zeker begrijpen dat andere mensen het misschien te stevig vinden. Dit hangt ook af of je een vulling heeft die voorgevormd is of uit losse traagschuimvlokken bestaat.

Een traagschuim vulling die uit één geheel bestaat is vormvast en kan ook zo een gerichte ondersteuning geven aan het lichaam. Doordat het voorgevormd is, heeft het ook vaak een nekrol wat een goede steun en comfort geeft bij zijslapers. Zo heeft het dus een hogere kant maar ook een iets lagere kant wat weer geschikt is voor rugslapers. Ben je een buikslaper dan is het minder geschikt omdat het te hoog is en het lichaam niet goed kan ontspannen. Het nadeel van volledig traagschuim is dat het minder goed ademt en te warm kan aanvoelen.

Een vulling van traagschuimvlokken is wel geschikt voor alle slaaphoudingen. Zeker als de vulling aanpasbaar is dan kun je altijd de juiste dikte en stevigheid toepassen die je nodig hebt. Een hoofdkussen is voor iedereen persoonlijk dus kunnen wij altijd aanraden om een aanpasbaar hoofdkussen te kiezen. Een bamboe kussen met traagschuimvlokken is dankzij de losse vlokken een stukje koeler dan een vulling uit één geheel. De warmte kan beter afgevoerd worden en ook voelt het minder stevig aan. Het nadeel is wel dat de vulling een beetje kan schuiven vanwege de losse deeltjes. Aan de andere kant kan je wel de vulling en dikte precies naar wens doen.

Als je net op het kussen ligt dan kan het voor sommige mensen wel stevig aanvoelen. Dankzij de lichaamswarmte wordt het traagschuim zachter en gaat het zich vormen naar het hoofd en nek. Dit kan wel een paar minuten duren voordat het precies optimaal ligt en niet iedereen vind dit aangenaam.

Wat zijn de voor- en nadelen

We hebben de algemene voor- en nadelen van een bamboe kussen al wat uitgebreider beschreven en ook vind je wat meer specifieke informatie in het Lucovitaal bamboe kussen review onderaan deze pagina. Om een duidelijk overzicht te geven hebben wij de goede eigenschappen en nadelen nog een keer op een rijtje gezet.

Voordelen

 • Voelt zacht en comfortabel aan
 • Kan warmte en vocht goed afvoeren dus altijd fris en koel kussen
 • Hypoallergeen en antibacterieel
 • Traagschuim geeft een goede ondersteuning en drukverdeling
 • Met de juiste vulling en stevigheid kan het pijnklachten verminderen en voorkomen

Nadelen

 • Stevigheid en dikte niet aan altijd aanpasbaar
 • Daardoor niet geschikt voor alle slaaphoudingen
 • Meeste bamboe kussens hebben geen proefperiode
 • Sommige mensen vinden traagschuim niet aangenaam of te stevig aanvoelen.

Het kan natuurlijk wel per kussen en merk verschillen wat de voor- en nadelen zijn. Ook is het verstandig om voor een kussen te kiezen met een proefslapen periode. Zo kun je het beste kussen vinden die je de goede steun en comfort geeft en bij jouw houding past zonder dat je veel kosten maakt door elke keer een ander kussen te proberen.

Als je last hebt van pijnklachten kan traagschuim, koudschuim en latex een goede keuze zijn omdat deze vormen naar de contouren van nek en hoofd. Voorgevormde kussens met een nekrol hebben onze voorkeur omdat deze de beste ondersteuning geven. Bij het Lucovitaal bamboe kussen is de vulling van traagschuimvlokken wat comfortabel is maar wat onstabieler omdat het kan verschuiven. Het kussen heeft ook de afmetingen van 66x50x18cm waarbij de hoogte in het midden 18cm maar bij de randen is het een stuk dunner en zakt het ook nog in als je hierop gaat liggen. De dikte van het kussen kan dan verschillen en bij pijnlijke klachten is juiste een stabiele ondersteuning erg belangrijk.

Sleepcomfort bamboe hoofdkussen

Dit bamboe kussen is wel één van de betere kussens met traagschuim vulling en bamboe kussensloop. Het is voorgevormd met een hogere en lagere kant waardoor het geschikt is voor rug- en zijslapers van vrijwel elke lichaamsbouw. De drukverdeling is goed en het heeft extra ventilatie waardoor het ook ideaal is voor warme slapers.

Wat ook een groot pluspunt is dat je 30 dagen kan proefslapen en ook nog eens 5 jaar garantie wordt gegeven. Kortom goede verkoopvoorwaarden om een bamboe kussen te proberen. Een goed alternatief op het Lucovitaal kussen en dit kun je ook lezen in de honderden reviews van echte gebruikers.

Lucovitaal bamboe kussen review

Wij onderzoeken en/of testen verschillende soorten en merken hoofdkussens om hierover onze ervaringen te beschrijven in een review. Met onze kennis en ervaring kunnen wij een goed en eerlijk beeld geven zodat je zelf ook de keuze kan maken of het geschikt is voor jouw wensen en ook past bij jouw slaaphouding.

Lucovitaal bamboe kussen

Bamboevezel heeft dus verschillende voordelen en eigenschappen die wij al eerder beschreven en kun je het overwegen mocht je een hypoallergeen en antibacterieel hoofdkussen zoeken. Het kan ook zijn dat een bamboe kussensloop aanbevolen wordt omdat dit milieuvriendelijker is. Dit klopt ook wel maar de meeste bamboe kussens die aangeboden worden hebben een traagschuim vulling wat juist totaal niet milieuvriendelijk is maar op een chemische manier wordt geproduceerd.

Dus mocht dit de reden zijn dat je een bamboe kussen wilt kopen dan is het beter om een kussen met een andere vulling te kiezen en dan los een kussensloop van bamboevezel aan te schaffen.

Een traagschuim(vlokken) vulling kan zeker zorgen voor een goede ondersteuning en verbetering van nachtrust maar bij het Lucovitaal bamboe kussen is dit altijd wel een risico of het ook voor jou geschikt is. Het beste is om een vulling te hebben die je kan aanpassen maar dit is bij Lucovitaal niet mogelijk. Dus of je nu een rug-, zij- of buikslaper bent, het kussen heeft altijd dezelfde dikte en ook bestaat de kans dat het niet de juiste dikte heeft voor jouw lichaamsbouw.

Daarom is ons advies om altijd een hoofdkussen te zoeken die een proefperiode heeft van 30 dagen of meer. Een kussen is belangrijk onderdeel om een goede nachtrust te krijgen en uitgerust wakker worden zonder pijnklachten. Dit is voor iedereen verschillend en is het beste om altijd voldoende tijd te nemen om te testen of het ook aangenaam slaapt na enkele weken. Eén van de weinige bamboe kussens met proefslapen is van het merk Sleepcomfort wat een betere keuze kan zijn dan Lucovitaal.

Kortom ons Lucovitaal bamboe kussen review is niet erg positief omdat je niet altijd zeker weet of je de juiste keuze maakt. Het is wel één van de goedkopere kussens en heeft ook wel goede eigenschappen maar het is jammer van het geld mocht het toch niet geschikt zijn voor jouw houding. Bij veel winkels wordt het gezien als een hygiëne product en kun je het niet retourneren nadat je het gebruikt hebt. Of slapen op traagschuimvlokken is toch niet zoals je eerder had verwacht en voelt het te stevig aan dus is het beter om naar alternatieven te kijken.

Deze alternatieven kunnen andere bamboe kussens zijn maar let wel goed op de verkoopvoorwaarden en of je het ook kan aanpassen naar jouw wens. Je hoeft niet gelijk bijvoorbeeld een Emma kussen te kopen wat een heel stuk duurder is maar wij adviseren wel om in iets duurdere categorie te kijken dan het Lucovitaal bamboe kussen. De kwaliteit is dan vaak iets beter maar ook heb je dan andere vulling, stevigheid en dikte of is deze aanpasbaar.

Wil je meer van onze reviews lezen? Het CozySense hoofdkussen review en Cloudpillo kussen review worden veel gelezen en hebben al verschillende mensen geholpen in hun keuze. Deze kussens hebben een proefperiode zodat je goed kan testen of het ook lekker ligt en een fijne nachtrust geeft. De vulling is ook aanpasbaar bij de varianten met traagschuimvlokken maar ook de voorgevormde hoofdkussens vallen in de smaak.

Conclusie

Onze ervaring is dat veel bamboe kussens die momenteel verkrijgbaar zijn niet altijd de beste keuze is om als hoofdkussen te gebruiken. Dit kan je ook vaak zien aan de wisselende ervaringen die in de reviews en beoordelingen staan bij deze producten. Voor sommige mensen is de dikte en stevigheid precies goed en deze zullen dan ook positief zijn maar ook evenveel mensen hebben mindere ervaringen hiermee.

Het beste is in ieder geval een kussen met proefslapen maar ook eventueel met een aanpasbare vulling. Of juist een voorgevormd met een hogere en lagere kant zodat je kan testen welke fijn en comfortabel aanvoelt. Iedereen heeft een eigen behoefte aan stevigheid en comfort maar ook de slaaphouding speelt een grote rol. De zoektocht naar een goed hoofdkussen is daarom niet altijd even makkelijk. Wij hopen in ieder geval wel dat we je een stukje verder geholpen hebben in jouw keuze.

Sommige winkelketens zoals de Action bieden ook bamboe hoofdkussens tegen een goedkope prijs aan. Alleen de kussensloop bestaat niet uit 100% bamboevezels maar vaak rond 30%. De vulling is dan van polyester maar dit geeft ook geen volledige ondersteuning op de plaatsen die belangrijk zijn. Kortom er zijn veel goedkopere bamboekussens verkrijgbaar maar doe altijd eerst goed vergelijken en onderzoeken of het wel echt geschikt is als kussen voor een langer termijn zonder dat het pijnklachten geeft of oncomfortabel voelt.