Best Life kussen review

Het kan lastig zijn om een goed hoofdkussen te vinden die comfortabel ligt en een goede ondersteuning geeft aan hoofd, nek en schouders. Regelmatig testen wij verschillende kussens om zo de bezoekers van onze website nog betere informatie kunnen voorzien. Dit keer hebben wij een Best Life kussen review van het model Guna. In dit artikel geven wij informatie en onze eigen ervaringen met dit kussen.

Best Life Guna kussen

Een goed hoofdkussen is belangrijk en daarom onderzoeken wij regelmatig kussens en geven een beoordeling. Zeker omdat Best Life veel hoge waarderingen krijgt op verschillende websites, willen wij ook dit kussen testen.

Vooraf hebben wij de online kussenwijzer ingevuld op de website van Best Life. De uitslag was dat de Best Life Guna medium stevigheid het beste is in mijn situatie.

Om een zo goed mogelijk review te geven hebben wij met 3 personen allemaal een week op dit Best Life Guna hoofdkussen geslapen.

Hieronder lees je onze ervaringen van binnenkomst van pakket tot het en met slapen op dit kussen.

Het Best Life Guna kussen wordt opgerold in een doos geleverd.

Het kussen is vacuüm verpakt en opgerold in een doos. Na het openen van de verpakking heeft het kussen al snel de oorspronkelijk vorm aangenomen. Bij sommige traagschuim kussens kan dit nog wel eens een tijdje duren voordat het de juiste vorm is maar dit is hier niet het geval.

Het is een redelijk breed kussen met 60cm, dit is iets breder dan het kussen dat ik normaal gebruikte. De kwaliteit van de buitenhoes lijkt ook van goede kwaliteit en is makkelijk afneembaar met een rits. Handig om te wassen en verderop zie je ook een foto van de losse hoes en het traagschuim kussen naast elkaar.

De bovenzijde van het kussen.
Hier zie je het voorgevormde van het kussen. Een kant is iets hoger vanwege de nekrol wat ideaal is voor zijslapers.

Mijn ervaring met Best life Guna kussen

Zelf ben ik een rugslaper maar ik heb eigenlijk als ‘slechte’ gewoonte om in slaap te vallen op mijn buik. Dit is niet de beste slaaphouding maar is dit is voor mij wel de beste houding om vrijwel direct in slaap te vallen. Later draai ik op mijn rug en slaap daar de meeste tijd op. Voor mij is een kussen dus wel redelijk belangrijk dat het niet te dik is voor buikslapen.

De eerste nachten slapen op het Best Life kussen was wel even wennen. Ik heb al veel verschillende kussenvullingen getest en momenteel heb ik een kussen met latexvlokken vulling wat vergelijkbaar is met traagschuimvlokken. Maar zelf heb ik nog niet voor een langere tijd op een voorgevormd orthopedisch traagschuim kussen geslapen.

Ik slaap op de lagere kant omdat dit het beste voelt voor het slapen op mijn rug. Het kussen vormde zich redelijk snel naar mijn hoofd en nek wat dus voor de steun en comfort zorgt. Alleen het kussen is niet geschikt voor buikslapen omdat het iets te hoog is voor mij en niet comfortabel aanvoelt.

Na een week slapen met dit kussen ben ik positief over het Best Life Guna kussen. Het is een prima kussen wat voor mij als rugslaper een goede nachtrust geeft zonder druk op mijn nek. Ook waren er de afgelopen dagen hoge temperaturen maar toch voelde het kussen niet te warm. Dit komt ook door de hoes die hier rond zit wat een goede luchtventilatie heeft.

Aangezien ik best wat verschillende soorten kussens thuis hebt liggen, slaap ik momenteel al een geschikt kussen voor mijn houding in combinatie met matras. Gelukkig heb ik ook geen pijnklachten of spanning op mijn lichaam staan tijdens slapen.

Voor mensen die op zoek zijn naar een geschikt hoofdkussen kan ik het Best Life Guna hoofdkussen zeker aanraden. Ook ter verlichting van pijnklachten lijkt dit een geschikt kussen zoals ook andere mensen dit in reviews beschrijven.

De hoes is makkelijk afneembaar met een rits. Hier zie je de losse hoes en het materiaal van het kussen.

Ervaring: zeer geschikt voor zijslapers

Samen met mijn collega Jelle testen we regelmatig producten. Onze lichaamsbouw en slaaphouding verschillen van elkaar en hierdoor krijgen wij een beter beeld voor het schrijven van onze reviews. Jelle is een zijslaper en slaapt eigenlijk altijd in één houding zonder veel te draaien. Dit is zijn review:

Normaal slaap ik altijd op een kussen met polyester vulling samen met een lichaamskussen voor extra ondersteuning voor het lichaam. Voor mij was de hoge kant van het Guna kussen het beste en was precies een goede hoogte voor het slapen op mijn zij.

Aangezien ik een redelijk vaste slaper ben en bijna de gehele tijd op de linkerzij slaapt, kan er ook best wat druk op de schouder en nek komen te staan. Dit kan soms resulteren in een wat stijve nek en schouder ’s morgens, het is niet pijnlijk maar de spieren moeten eerst opgewarmd worden om de stijfheid te verminderen.

Alleen na ruim een week op dit Best Life Guna kussen merkte ik wel dat ik ’s morgens hier minder last van had. Het geeft precies een goede steun voor mijn hoofd en nek waardoor er ook minder druk op mijn schouder staat. Het voelt ook comfortabel omdat het goed vormt naar het hoofd en is zeker een verbetering tegenover mijn oude kussen!

De soort nekrol aan de hoge kant van het kussen is ideaal voor zijslapers.

Onze 3e ervaring met het kussen

Wij hebben het kussen ook nog laten testen door de vriendin van Jelle. We zijn alle 3 verschillende soorten slapers en zo krijgen we een beter beeld van het kussen. Zij is zowel een rug- als zijslaper en draait ook regelmatig in haar slapen om van houding te wisselen.

De eerste dagen was het even wennen maar ze de nachtrust was goed zonder problemen of pijnklachten. Ook de lage zijde was voor zowel rug- als zijslapen geschikt en precies de goede hoogte. De hogere kant was voor het zijslapen net iets te hoog.

Alleen het komt regelmatig voor dat er nachten zijn waarin ze veel draait omdat ze bijvoorbeeld niet goed kan slapen. Toen was haar ervaring helaas wel minder omdat bij het draaien het altijd even kan duren voordat een traagschuim kussenvulling zacht en goedgevormd is.

Ze vond het kussen daarom ook iets te stevig en geeft een voorkeur voor een zachter kussen. Dit kan ook te maken hebben dat ik zelf een medium stevigheid ideaal vind en het kan zijn dat een zachtere variant van het Best Life Guna kussen wel een betere ervaring zou geven. Nu geeft ze toch de voorkeur voor een ander materiaal als vulling.

Voordelen van Best Life kussen

Verlichting van nekklachten

Een orthopedisch kussen geven een goede ondersteuning aan het lichaam. Ook het Best Life kussen heeft een hogere kant waar een soort nekrol zit wat ideaal is voor zijslapers. Dit vult precies de ruimte tussen nek en kussen voor extra steun. Dit geeft verlichting van nekpijn en andere pijnklachten omdat het (nek)wervels in een neutrale positie komen te liggen. Zo kan het lichaam beter ontspannen waardoor er minder druk op spieren, gewrichten en wervelkolom staat.

Opsomming van andere voordelen

 • Verbetering van nachtrust. Door dit kussen kan je slaaphouding een stuk verbeteren en hierdoor slaap je ook beter. Bovendien krijg je ook nog een gratis e-book met tips die je kan toepassen.
 • Aanpassen aan je lichaam. Een groot voordeel van dit Best Life traagschuim kussen is dat het goed naar je lichaam aanpast zodat er drukverlichting is en meer ontspanning.
 • Ideaal voor mensen met allergieën. Geen last van huisstofmijt, schimmels en stof vanwege de kussenhoes die anti-allergeen is.
 • Kies de stevigheid van het kussen. Er is keuze uit zacht, medium en stevig zodat er altijd een geschikt kussen naar jouw voorkeur en slaaphouding is.
 • Losse kussenhoes verkrijgbaar, handig bij het wassen van de hoes. Zo heb je altijd een schone hoes extra zodat de ander in het wasmachine kan.
 • 30 dagen proefslapen, belangrijk om een goed kussen te vinden die past bij jouw slaaphouding. Is het toch niet comfortabel genoeg, dan is het mogelijk om het te retourneren.

Goede prijs / kwaliteit

Voor een orthopedisch hoofdkussen van deze kwaliteit is het zeker zijn geld waard. Veel gebruikers ervaren ook verlichting van nekklachten of andere pijntjes en dan is dit een ideaal kussen voor nog minder dan 60 euro ten tijde van het schrijven van deze review. Ook is er af en toe een aanbieding waardoor je nog een lagere prijs kan krijgen.

Nog een tip van ons, vul de online kussenwijzer in op de website van Best Life. Zo weet je welk kussen het beste bij jouw slaaphouding past en krijg je ook nog eens een kortingscode van 5%.

Best Life Guna kussen

Best Life Guna hoofdkussen
 • Geschikt voor rug- en zijslapers.
 • Optimale vorming naar hoofd en lichaam.
 • Comfortabel en goede ondersteuning.
 • Verlichting nek- en pijnklachten.
 • Extra kussenhoes los verkrijgbaar.
 • Meer dan 600+ beoordelingen en reviews.

Heeft het Best Life kussen ook nadelen?

Elk kussen heeft naast goede eigenschappen vaak ook mindere kanten. Om een zo eerlijk mogelijk beeld te geven behandelen wij ook de nadelen in dit Best Life kussen review. Dit hoeft ook niet altijd aan een specifiek kussen te liggen maar het kunnen ook algemene nadelen zijn van het materiaal.

Wennen aan een traagschuim kussen

Als je nog nooit eerder op een traagschuim kussen hebt geslapen dan kan dit wel wennen zijn. Zeker een voorgevormd kussen kan een goede ondersteuning geven aan het lichaam maar het moet zich altijd even vormen naar de contouren van het hoofd en lichaam. Vandaar het een ander gevoel heeft als je bijvoorbeeld altijd een zachter polyester kussen gewend bent.

Minder geschikt voor mensen die veel draaien

Voorgevormde traagschuim kussen hebben vaak een nadeel dat het minder geschikt is voor mensen die vaak draaien naar een andere slaaphouding of zij. Traagschuim vormt zich goed naar het lichaam als je een tijdje in dezelfde houding ligt.

Eén van onze testers draait veel in haar slaap en ook van rug naar zij slaaphouding. Hierdoor kan het kussen soms hard aanvoelen omdat het traagschuim vaker moet aanpassen naar de houding waarin je ligt. Dit is zeker in het begin wennen maar het kan ook als oncomfortabel ervaren worden. Na een week testen heeft ze toch de voorkeur om een kussen te hebben met een materiaal wat zachter voelt en sneller aanpast.

Verder hebben wij niet veel nadelen kunnen ontdekken na 3x een week slapen op dit kussen. Misschien dat het kussen voor sommige mensen als een beetje te dun ervaren kan worden. Voor ons was dit geen probleem dus dat zal dan persoonlijke voorkeur zijn.

Ook kan een traagschuim kussen niet gewassen worden in wasmachine. Alleen de hoes kan je uitwassen in de wasmachine maar mocht het traagschuim zelf ook vies worden dan kan je dit het beste voorzichtig met de hand doen. Meer lees je hierover op: traagschuim kussen wassen.

Meer Best Life kussen reviews door gebruikers

Wist je dat het Best life kussen al honderden reviews heeft door andere gebruikers? Wij hebben dit kussen met 3 verschillende personen allemaal een week getest en delen nu deze ervaringen. Dit is natuurlijk een redelijk korte periode maar het kan ook goed zijn om andere reviews en ervaringen te lezen van andere gebruikers. Dit populaire Best Life orthopedisch hoofdkussen wordt veel verkocht en hierdoor zijn er ook veel reviews te vinden op verschillende websites.

Het is één van de bestverkochte (traagschuim) hoofdkussens op bijvoorbeeld bol.com en heeft terwijl wij dit artikel schrijven al ruim 300+ reviews en beoordelingen van andere mensen. Als je nog niet overtuigd bent, dan kan je deze in het algemeen erg positieve ervaringen lezen en zie je dat het kussen comfortabel is en verlichting geeft bij verschillende klachten.

Mocht dit nog niet voldoende zijn dan kun je ook de website van Best Life zelf ook nog eens dik 300+ geverifieerde klantreviews vinden. Ook met foto’s zodat je een betere beeld kan hebben. Daarnaast is Best Life ook nog een trustpilot pagina waar ook nog tientallen reviews te vinden zijn.

Meer lezen wat onze ervaringen zijn over andere kussens? Wij hebben ook een Emma kussen review, Emma Diamond kussen review en regelmatig blijven wij verschillende hoofdkussen proberen om onze website steeds verder uit te breiden.