Cloudpillo kussen

Als je op zoek bent naar een goed hoofdkussen dan vind je veel verschillende merken, materialen en afmetingen. Daarnaast heb je ook nog voorkeuren en moet het ook bij de slaaphouding passen. Het Cloudpillo kussen is veelzijdig vanwege de aanpasbare vulling en is geschikt voor vrijwel elke slaaphouding.

Op deze pagina vind je ervaringen en informatie over de eigenschappen, voor- en nadelen en wij schrijven een review over dit Cloudpillo kussen. Tevens vergelijken we het met de andere varianten en met het Emma kussen en vind je een aanbieding met korting mocht het kussen naar jouw wens zijn.

Momenteel is het Cloudpillo kussen één van de bestverkochte kussens die ook nog eens hoge beoordelingen krijgt. Niet alleen zijn gebruikers erg tevreden over het kussen maar ook de klantenservice en voorwaarden zoals proefslapen zijn goed. Zo heeft alleen Trustpilot al meer dan 2750+ reviews en dit is een onafhankelijk en betrouwbare review site. Op sites zoals Bol.com heeft het ook 500+ reviews dus er zijn veel klantenervaringen te vinden. Wij gaan daarom dit kussen verder testen, onderzoeken en beschrijven onze eigen ervaringen in deze review.

Wat is het Cloudpillo kussen?

Het Cloudpillo kussen heeft een vulling van traagschuimvlokken die je kan aanpassen in dikte naar jouw wensen. Daarom heen zit ook nog een buitenhoes die twee verschillende zijdes heeft waarvan de ene zijde een verkoelende werking heeft en de andere kant heeft een normaal textuur.

Traagschuim heeft als eigenschap dat het zich goed kan vormen naar het hoofd en nek. Dit geeft een goede ondersteuning en ligt comfortabel omdat het aanpast aan jouw houding. Door de warmte van het lichaam worden de vlokken zachter en zakt het kussen wat in zodat het hoofd precies goed valt. Het is in begin altijd nog wel testen wat nu de beste hoeveelheid vulling voor jouw slaaphouding is.

De Cloudpillo vormt zich dus naar jouw lichaam en met de verstelbare vulling kan je het wat steviger of zachter maken. Met de juiste hoeveelheid heb je een kussen die de spieren en wervels in nek goede ondersteuning geeft. Hierdoor kunnen pijnklachten verminderen en juist voorkomen worden.

In het kort zijn dit de twee kussens en kun je eventueel gelijk naar de product pagina of lees eerst onze ervaringen en informatie:

Cloudpillo hoofdkussen

Beste keuze

 • Geschikt voor alle slaaphoudingen
 • Vulling: Traagschuimvlokken
 • Aanpasbare vulling, dikte altijd naar wens
 • 1 zijde met verkoelend effect
 • 30 nachten proefslapen

Cloudpillo 2

 • Moeilijk leverbaar, bijna uit voorraad
 • Comfortabel en ondersteunend
 • Vulling: Latexvlokken
 • Duurzaam, langere levensduur

De eigenschappen van Cloudpillo

Het kussen is dus geschikt voor buik-, rug-, en zijslapers omdat de vulling aanpasbaar is. Verderop hebben wij nog een overzichtje met wat een goede hoeveelheid voor welke slaaphouding is. Mocht het Cloudpillo kussen toch nog te zacht aanvoelen dan is het ook nog mogelijk om extra vulling aan te schaffen.

Afhankelijk van de vulling kunnen kussens in de zomer vrij warm aanvoelen. Cloudpillo heeft hierop ingespeeld en heeft aan één zijde een textuur aangebracht die verkoelend kan werken. Deze zijde is wit met blauw kun je in gebruiken tijdens de zomer en heb je een koeler hoofdkussen. De andere zijde heeft een normale textuur die warmer aanvoelt en kun je dus altijd omdraaien mocht je hier behoefte aan hebben.

Belangrijk is dat een kussen naast comfortabel aanvoelen ook een goede ondersteuning geeft. Dit is met Cloudpillo zeker het geval omdat de traagschuimvlokken zich goed naar jouw hoofd en nek vormen. Heb je last van nekpijn dan kan dit verminderen en het voorkomt ook juist dat nekklachten kunnen ontstaan.

Een kussen of matras uitzoeken is moeilijk omdat het zeker een aantal dagen tot weken kan duren voordat je zeker weet of het geschikt voor jou is. Cloudpillo wil een hoge tevredenheid bij gebruikers en geeft daarom een proefperiode van 30 dagen. Zo kun je rustig het kussen testen en kijken of het geschikt is. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je het altijd nog retourneren in deze periode.

Cloudpillo kussen

 • Meest verkochte kussen op dit moment
 • Geschikt voor alle slaaphoudingen
 • Vulling: Traagschuimvlokken
 • Aanpasbare vulling, dikte altijd naar wens
 • 1 zijde met verkoelend effect
 • 30 nachten proefslapen

Voordelen

 • Een groot voordeel is dat de vulling aanpasbaar in naar jouw wensen en slaaphouding. Dit maakt het geschikt voor vrijwel iedereen omdat je vulling kan toevoegen of verwijderen. Of je nu een buik-, rug- of zijslaper bent, het Cloudpillo kussen geeft een goede ondersteuning en heeft de dikte en stevigheid die je nodig hebt.
 • Traagschuim vormt goed naar hoofd en nek waardoor deze beter kan ontspannen. Dit voorkomt en vermindert nekpijn en kan ervoor zorgen dat je volgende morgen zonder klachten wakker wordt.
 • Ben je een warme slaper? Dan kun je de wit met blauwe zijde met verkoelende textuur gebruiken.
 • Bij het testen van kussens komen wij ook merken tegen die niet passen in een normale kussensloop vanwege afwijkende maten. Het Cloudpillo kussen heeft de afmetingen 71x50cm en past daarmee ook in veel kussenslopen.
 • Zoals wij al eerder beschreven hebben, is dit een populair en hooggewaardeerd kussen. Op verschillende reviewsites vind je ook vele positieve ervaringen en reviews om nog meer kennis over dit product te krijgen.
 • Daarnaast is er altijd nog de 30 dagen proefslapen periode om het kussen zelf te testen.

Nadelen

 • Traagschuim en vlokken worden zachter door lichaamswarmte en vormen zich dan de contouren van het hoofd. Het nadeel is wel dat het kussen in het begin hard kan aanvoelen. Bij mensen die veel draaien naar de andere kant van het kussen kan dit ook als stevig ervaren worden.
 • Als je de juiste dikte en vulling hebt gevonden dan kan het zijn dat je nog losse vulling over hebt. Dit kan je opbergen en bewaren of weggooien wat eigenlijk ook niet zo milieuvriendelijk is. Zeker als je een voorkeur voor dun kussen hebt dan kan je nog wel een halve doos materiaal overhouden.
 • Het nadeel is wel dat vulling uit losse deeltjes bestaat wat kan een beetje kan verschuiven als je veel draait tijdens de slaap.
 • Het materiaal traagschuim mag ook niet in de wasmachine gewassen worden. Dit geldt wel voor de buitenhoes die je op 30 graden kan wassen.

Hoeveel vulling per slaaphouding

Het Cloudpillo kussen is geschikt voor elke slaaphouding wanneer je de dikte van de vulling aanpast. Zo heeft een zijslapers een stevig en dik kussen nodig en bijvoorbeeld bij de buikslaper is juist een dunne vulling belangrijk omdat er anders spanning op de nek staat. Hieronder vind je een video met meer uitleg of je kan ook het overzichtje bekijken wat wij gemaakt hebben.

Ben je een zijslaper? Dan is een stevig kussen belangrijk en hoef je de vulling niet aan te passen. Mocht je een kleinere lichaamsbouw hebben of van een zachter kussen houden dan kun je 4 handjes vulling verwijderen.

Ben je een rugslaper? Dan kun je 8 tot 12 handjes traagschuimvlokken verwijderen. 8 handjes als je van wat steviger houdt, 12 handjes voor een wat dunner en zachter kussen.

Ben je een buikslaper? Dit is een slaaphouding waarbij de kans op pijnklachten het hoogst is. De juiste dikte is erg belangrijk en daarom is het goed testen wat het beste voor jou is. Er moet geen spanning op de nek staan of in een vreemde hoek liggen dus daarom is een dun kussen erg belangrijk. Hoeveel handjes je kan verwijderen is afhankelijk van de lichaamsbouw en ook de stevigheid van het matras.

Verschillen tussen de andere Cloudpillo kussens

Cloudpillo heeft meerdere kussens in het assortiment. Eén is vergelijkbaar met dit kussen maar heeft een andere vulling en het andere kussen is speciaal voor kinderen. Dit is de Cloudkiddo en heeft een kleiner formaat van 55x37cm wat je kunt laten meegroeien door vulling toe te voegen.

Cloudpillo 2 kussen

Het merk heeft ook nog andere kussens waaronder de Cloudpillo 2 kussen die een andere vulling heeft. Dit is namelijk een latex kussen wat een natuurlijk product is en bovendien duurzamer vanwege de langere levensduur. Voor warmere slapers is het ook ideaal omdat latex een goede ventilatie heeft waar traagschuimvlokken warmte kan vasthouden.

Cloudpillo 2

 • Moeilijk leverbaar, bijna uit voorraad
 • Vulling: Latexvlokken
 • Aanpasbare vulling, dikte altijd naar wens
 • Duurzaam, langere levensduur
 • 30 nachten proefslapen

Zowel traagschuimvlokken als latexvlokken kunnen zich goed vormen naar het lichaam en geven een goede ondersteuning. Het grootste verschil is dat het een milieuvriendelijkere keuze is en dat je hier geen twee zijdes nodig hebt met een verkoelende textuur. Het latex blijft ongeveer dezelfde temperatuur behouden vanwege de luchtcirculatie. Het is misschien wel een duurdere keuze maar de vulling heeft in het algemeen ook een langere levensduur dan traagschuim.

De afmetingen zijn ook hetzelfde met 70x50cm. Standaard heeft het een hoogte van 23cm maar deze kan je dus aanpassen door er handjes vulling te verwijderen of toevoegen. Het is daarmee ook geschikt voor elke slaaphouding.

Cloudpillo vs Emma kussen

Wij krijgen ook vaak de vraag wat de verschillen zijn tussen het Cloudpillo en Emma kussen. Beiden behoren tot de meest verkochte hoofdkussen op dit moment maar hebben een andere vulling waardoor ook comfort en ondersteuning kunnen verschillen. Wij vergelijken deze in het kort hieronder en zou kun je zelf overwegen wat het beste kussen voor jouw situatie kan zijn.

Waar Cloudpillo uit traagschuimvlokken bestaat, heeft het Emma kussen verschillende vaste lagen met o.a. traagschuim. De vlokken kun je eenvoudig aanpassen naar wens en slaaphouding door eruit te halen of toevoegen. Bij Emma kun je ook de lagen veranderen of eruit halen mocht je het kussen steviger, dunner of zachter willen. Beiden hebben een goede ondersteuning en voelen comfortabel aan als deze past bij jouw slaaphouding. Het voordeel van de vlokken is dat je het altijd kan verstellen zoals je wilt, met vaste lagen ben je minder flexibel.

Emma diamond kussen review
Het Emma Diamond kussen met meerdere vaste lagen.

Traagschuimvlokken hebben een betere luchtcirculatie dan vast traagschuim. Emma heeft verschillende lagen aangebracht die voor een betere ventilatie zorgen en de warmte afvoeren. Zeker het Emma Diamond kussen is hier een stuk beter in dan het gewone Emma kussen. Het nadeel van vlokken is wel dat het een beetje kan verschuiven tijdens de slaap. Dit heb je niet met een hoofdkussen die uit een vast materiaal bestaat.

Beide kussens kunnen fijn aanvoelen en goede steun geven. Alleen is dit voor iedereen verschillend en heb je met vlokken meer mogelijkheden om de juiste stevigheid naar wens te creëren. In dit opzicht heeft Cloudpillo zeker een streepje voor en ook geven beide merken een lange tijd proefslapen waardoor je het ook zelf kan testen. Meer informatie vind je ook bij het review van de Emma kussens.

Cloudpillo review en conclusie

In de zoektocht naar het beste hoofdkussen komen wij vaak Cloudpillo tegen vandaar dat wij ook dit artikel geschreven en hier onderzoek naar hebben gedaan. Het grote voordeel van dit kussen is dat de vulling ook aanpasbaar is en dat het daardoor voor vrijwel de meeste mensen en slaaphoudingen geschikt zou kunnen zijn. Natuurlijk speelt persoonlijke voorkeur nog een rol maar voor ons is de Cloudpillo zeker positief bevallen.

Zelf heb ik natuurlijk al meerdere kussens getest en vind ik persoonlijk dat traagschuimvlokken beter slaapt dan vast traagschuim. Ook omdat je dit zelf kan aanpassen naar wens en vind ik een dunner kussen altijd wel fijn. Andere kussens voelen al snel te hoog en stevig aan maar dit heb ik minder met vlokken. Momenteel slaap ik op een hoofdkussen van latexvlokken vergelijkbaar met de Cloudpillo 2, dit is zeker ook een aanrader.

De traagschuimvlokken zorgen er ook voor dat het kussen nekklachten kan verminderen. Het geeft een goede ondersteuning aan het hoofd en er zit geen ruimte tussen de nek en het kussen wat wel bij vaste vullingen kan gebeuren. De vulling kun je zelf steviger of zachter maken zodat het precies goed voor jouw lichaam valt. Het nadeel van bijvullen is dat er kleine snippertjes uitvallen wat je weer moet schoonmaken. Doe dit dan wel op een ondergrond die makkelijk is op te ruimen.

Wij adviseren eigenlijk altijd om een kussen te kiezen waarbij een periode proefslapen zit. Bij Cloudpillo is dit 30 dagen wat genoeg is om voldoende te merken of het ook geschikt is voor jouw slaaphouding en voorkeur. Het is lastig om binnen een paar dagen te weten of een kussen echt geschikt is en kan het wel tot een paar weken duren voordat het comfortabel voelt en eventuele pijnklachten vermindert.

Regelmatig geeft Cloudpillo aanbiedingen en kortingen en proberen wij het beste aanbod te selecteren. Deze kun je hieronder vinden en kan dit best wat schelen als je er meerdere koopt.

Cloudpillo kussen

Ben je ervan overtuigd dat het Cloudpillo kussen een goede keuze is? Of wil je de laagste prijs zien en meer informatie lezen? Wij hebben de beste aanbieding geselecteerd met een hoge korting.