CozySense hoofdkussen

De CozySense hoofdkussens zijn ontworpen om pijnklachten te voorkomen en verminderen en hebben bovendien een verkoelende werking. Beide kussens krijgen goede beoordelingen van gebruikers over kwaliteit, ondersteuning en aankoopvoorwaarden. In deze CozySense kussen review beschrijven wij onze ervaringen, geven informatie en tips om het juiste hoofdkussen te kiezen.

Wat zijn de kussens van CozySense?

Momenteel heeft CozySense twee hoofdkussens in het assortiment die best wat verschillen van elkaar maar zeker ook vergelijkbare eigenschappen hebben. In dit artikel behandelen wij voornamelijk het meest populaire hoofdkussen van CozySense en dat is de variant met de traagschuimvlokken. Verderop vergelijken wij wel deze twee CozySense kussens zodat je goed de verschillen en overeenkomsten kunt zien en welke voor- en nadelen ze hebben.

In het kort zijn dit de twee kussens en kun je eventueel gelijk naar de product pagina of lees eerst onze ervaringen en informatie:

CozySense hoofdkussen

Beste keuze

 • Geschikt voor alle slaaphoudingen
 • Vulling: Traagschuimvlokken
 • Aanpasbare vulling, dikte altijd naar wens
 • Verkoelende gel en optimale luchtcirculatie

Orthopedisch kussen

 • Geschikt voor rug- en zijslapers
 • Vulling: Traagschuim
 • Ergonomische vorm
 • Voorkomt en vermindert pijnklachten

CozySense hoofdkussen traagschuimvlokken

Het CozySense hoofdkussen met traagschuimvlokken heeft een vulling die je kan aanpassen in dikte en stevigheid. Door er vulling uit het kussen te halen of juist toe te voegen zorg je ervoor dat het beter naar wens is en ook geschikt voor jouw slaaphouding. Bij het kussen zit ook nog een extra 250gr vulling waardoor je het ook steviger kan maken.

Deze vulling bestaat dus uit traagschuimvlokken wat kleine deeltjes zijn van traagschuim wat een aantal positieve eigenschappen heeft. Traagschuim kan zich goed vormen door lichaamswarmte en bij een hoofdkussen past het zich mooi aan de contouren van hoofd en nek. Hierdoor krijg je een goede ondersteuning en is het ook nog eens erg comfortabel.

In het begin kan het wennen zijn omdat het eerst wat steviger voelt maar door lichaamswarmte wordt het wat zachter en vormt het juist naar het hoofd. Dit geldt zowel voor de vlokken als het traagschuim wat uit één geheel bestaat.

CozySense traagschuim vulling
De traagschuimvlokken van het CozySense hoofdkussen

De hoeveelheid traagschuimvlokken in dit CozySense kussen kun je dus aanpassen naar jouw slaaphouding en wens. Dit zal in het begin misschien wel een tijdje duren voordat je de perfecte dikte hebt gevonden. Het voordeel hiervan is ook dat het dan juist pijnklachten kan voorkomen of verminderen doordat je de juiste steun en comfort krijgt die jouw lichaam nodig heeft. Zo kunnen de spieren en wervels beter ontspannen en zorgt dit voor minder klachten.

Eigenschappen

We hebben het al een paar keer beschreven maar één van de belangrijkste eigenschappen van het CozySense hoofdkussen is dat de vulling aanpasbaar is naar wens. Hierdoor is het geschikt voor alle slaaphoudingen en kun je verderop lezen wat de gemiddelde hoeveelheid is per slaaphouding.

Traagschuim heeft ook als eigenschap dat het warm kan aanvoelen doordat het een vrij dichte celstructuur heeft. Traagschuimvlokken hebben juist wel een betere luchtcirculatie omdat het uit kleinere stukken bestaat zodat de ventilatie beter is en de warmte makkelijker kan worden afgevoerd. CozySense heeft ook nog eens koelgel deeltjes in de vulling verwerkt zodat het een extra verkoelend effect heeft en dit maakt het ook geschikt voor warme slapers.

Niets is fijner dan een comfortabel hoofdkussen die een goede ondersteuning geeft. Dit kan met traagschuim(vlokken) zeker het geval zijn omdat het juist naar jouw hoofd en nek vormt. Hierdoor staat er minder spanning op de spieren en wervels in de nek waardoor je nekpijn of pijn in schouder of rug kan voorkomen of verminderen.

CozySense hoofdkussen

 • Geschikt voor alle slaaphoudingen
 • Vulling: Traagschuimvlokken
 • Aanpasbare vulling, dikte altijd naar wens
 • Verkoelende gel en optimale luchtcirculatie

Voor- en nadelen

De meeste voordelen kun je in de informatie hierboven vinden. Zowel het materiaal traagschuim als kussen zelf hebben goede eigenschappen die de nachtrust doet verbeteren en pijnklachten kan verminderen of voorkomen.

CozySense geeft bovendien ook nog een 100 dagen proefslapen periode en mocht je niet tevreden zijn dan krijg je je geld terug.

Voordelen

 • Comfortabel en ondersteunend
 • Geschikt voor warme slapers
 • Voorkomen van pijnklachten
 • Aanpasbare vulling
 • 100 dagen proefslapen

Nadelen

 • Is wennen in het begin
 • Vulling niet wasbaar
 • Dikte aanpassen kan beetje rommel geven.

Het hoofdkussen met de traagschuimvlokken heeft de afmetingen van 50x70cm en is vrij groot. Afhankelijk van de hoeveelheid vulling kan het ook soms lastig zijn om een geschikte kussensloop te vinden omdat het anders een beetje strak zit.

Heb je nog geen ervaring met traagschuim(vlokken) dan kan het zeker wennen zijn als je er voor de eerste nacht op slaapt. Het kan misschien wat stevig aanvoelen in het begin maar al snel zachter door de lichaamswarmte waardoor het vormt naar de contouren. Dit vind niet iedereen fijn maar voor anderen is het juist heerlijk dat een kussen zich naar jou vormt. Het voordeel van CozySense is dat er een lange proefperiode op zit zodat je het rustig kunt uitproberen. Bij elk kussen is het beter om het even een tijdje te proberen zodat je zeker weet dat het geschikt voor jou is. De eerste dagen is het altijd even wennen of testen in wat de geschikte dikte is.

Verschillen tussen het andere CozySense kussen

Beide kussen hebben uiterlijke verschillen maar ook de eigenschappen en werking zijn verschillend. Ze maken wel gebruik van het zelfde materiaal als vulling en daarom hebben zij ook overeenkomsten die we eerder hebben beschreven. Om een beter beeld te geven hebben wij een kleine opsomming gemaakt van de verschillen die de Cozy Sense kussens hebben.

 • Het orthopedisch kussen is alleen geschikt voor rug- en zijslapers. Het is te hoog voor slapen op de buik.
 • Het kussen is voorgevormd met een hogere en lagere kant. De hoge kant is voor zijslapers omdat deze op de schouder slapen en de lagere kant is geschikt voor rugslapers.
 • De vulling is niet aanpasbaar maar is zo ontworpen dat het kussen een goede steun geeft in de nek en samen met het hoofd goed kan ontspannen.
 • Een kussen met een vaste vorm is meestal een betere keus als je last hebt van pijnklachten.
 • De grootte van de kussens verschillen ook. Het orthopedisch kussen heeft afmetingen van 55x35cm en het andere kussens is een stukje groter met 70x50cm.
 • Hou wel rekening mee dat een extra buitenhoes is lastiger te vinden is met deze maten en vormgeving.

Orthopedisch kussen

Orthopedisch kussen

 • Geschikt voor rug- en zijslapers
 • Vulling: Traagschuim
 • Ergonomische vorm
 • Voorkomt en vermindert pijnklachten

Een voorgevormd kussen van traagschuim komt ook veel voor bij hoofdkussens en heeft veel goede eigenschappen maar ook zeker een paar puntjes waarmee je rekening moet houden. Normaal gesproken voelt het warm aan omdat het de warmte blijft vasthouden. Door onder andere de kussenhoes van het CozySense orthopedisch kussen blijft het wel een stuk beter ventileren dan bijvoorbeeld andere merken met traagschuim kussens.

Op de afbeelding kun je ook zien dat bij de buitenhoes rekening is gehouden met de ventilatie. Deze is ook ademend en samen met de binnenhoes kan het de warmte goed verwerken.

Voordelen van het orthopedisch kussen.

Ervaar je nu nekpijn of andere klachten dan is een vaste vorm meestal een betere keus dan andere vullingen. Zo heeft het lichaam een constante ondersteuning die zich niet verplaatst als je beweegt. Bij vlokken is de kans op verschuiven groter zeker als er het kussen niet volledig gevuld is. Een voorgevormd kussen heeft een soort nekrol die de nek en het hoofd op de juiste plaats houd. Dit kan ook minder draaien en rustiger slapen tot gevolg hebben zodat je de volgende morgen uitgerust voelt.

CozySense kussen review en conclusie

Wij doen veel ervaring op door verschillende kussens, matrassen en andere slaapbenodigdheden te onderzoeken, vergelijken en testen. Het CozySense hoofdkussen komt ook regelmatig naar voren en de beoordelingen zijn veelal positief waardoor het interessant leek om hier een review over te schrijven.

Veel mensen zijn lange tijd op zoek naar het beste kussen naar hun wens en proberen veel merken en materialen. Wij adviseren altijd om proberen een kussen te zoeken die een proefperiode heeft zodat je niet veel geld blijft investeren in minder geschikte kussens. Proefslapen is ook onderdeel van de gunstige voorwaarden van CozySense en heeft daarmee al een groot pluspunt. Je kunt het maar liefst 100 dagen testen en mocht je het niet als geschikt ervaren dan kun je het retourneren.

De vullingen van het hoofdkussen vormen zich goed in de nek en rond het hoofd waardoor nekklachten kunnen verminderen. Door het voorgevormde kussen heb je een soort nekrol precies op de plaats waar je het nodig hebt. Dit vult de ruimte op die soms ontstaat tussen de nek en het kussen. Traagschuimvlokken passen zich ook optimaal aan naar de nek waardoor je ook hier de juiste stevigheid en steun krijgt die je nodig hebt.

Zelf draai ik redelijk veel in mijn slaap in dan is een voorgevormd kussen wel minder aangenaam. Voor rugslapers die ook af en toe op de zij draaien of buik liggen is traagschuimvlokken als vulling een betere keuze. Na een paar maanden slapen op het kussen met vlokken is dit erg aangenaam en ligt dit heerlijk. Door zelf de hoogte aan te passen kan je het in mijn geval zo bepalen dat het nog steeds comfortabel is en genoeg ondersteuning krijgt op zowel zij- als rug slapen. Zo heb je ook minder last van dat een kussen of te zacht of juist te stevig is. Je past het namelijk aan zoals je wilt door er handjes vulling uit te nemen of extra bij doen. Het enige nadeel vonden wij dat er kleine deeltjes uitvallen bij het aanpassen van de vulling. Doe dit dan niet op het bed zelf maar op een ondergrond wat je makkelijk kan schoonmaken.

Kortom het CozySense hoofdkussen vinden wij zeker het proberen waard mocht je op zoek zijn naar een nieuw kussen. Zeker vanwege de garantie dat je het 100 dagen kunt proberen kan je hier alleen maar voordeel uit halen. Een redelijk grote kans is dat het ook geschikt is voor jou en mocht dit toch niet het geval zijn dan heb je kosteloos het kussen geprobeerd. Zeker het traagschuimvlokken kussen is een kanshebber voor een betere nachtrust omdat je het volledig naar jouw wensen kan aanpassen. Wij hopen je genoeg informatie te hebben gegeven die je mee kan nemen in je overweging.

CozySense kussen aanbieding

Past het CozySense kussen bij jouw slaaphouding en wensen? Hier vind je de laagste prijs en kun je ook meer informatie lezen. Bekijk hier de hoogste korting!

Op onze website vind je nog meer informatie over materialen van hoofdkussens of hebben wij verschillende reviews geschreven over kussens zoals het Cloudpillo kussen of Emma Diamond kussen. Misschien ook interessant om hierover te lezen en te vergelijken.