Emma Diamond kussen

Een goed hoofdkussen vinden is lastig omdat iedereen een andere voorkeur heeft en het moet ook met de slaaphouding passen. Het beste en nieuwste kussen van Emma is het Diamond kussen. Het bestaat uit drie lagen en is aanpasbaar en dit maakt het geschikt voor elke slaaphouding.

De gebruikers hebben vaak ook positieve ervaringen en wij zoeken de eigenschappen uit en delen informatie en geven ook onze review over het Emma Diamond kussen.

Wat is het Emma Diamond kussen?

Het Emma Diamond kussen is dus het beste en nieuwste kussen van het merk Emma. Het heeft een goede temperatuurregulering en heeft net zoals het andere hoofdkussen dezelfde voordelen zoals keuze uit stevigheid en eenvoudig aanpassen naar jouw slaaphouding.

Zoals wij al eerder vermelden bestaat het kussen uit drie verschillende lagen met hun eigen kenmerken. Blijft het kussen in zijn geheel dan ervaar je de voordelen van alle lagen wat zorgt voor een verbetering van de nachtrust, goede slaaphouding en kunnen eventuele pijnklachten verminderen.

Net zoals de andere kussens kun je Emma Diamond kussen aanpassen naar wens door er een laag uit te halen. Zo kan je de dikte passend maken met jouw slaaphouding en dit maakt het geschikt voor veel mensen. De vaste vorm zorgt er ook voor dat de vulling ’s nachts niet kan verschuiven en blijf je een constante steun en comfort hebben wat ten goede komt op de nachtrust.

Wat zijn de verschillende lagen?

Het Emma Diamond kussen kun je afstellen naar jouw behoeftes en slaaphouding. Heb je een voorkeur voor een zacht kussen dan kan je de grijze kant vanboven doen. Wil je het kussen iets steviger dan kan je het kussen ook omdraaien en op de blauwe laag slapen. Zo heeft het kussen niet echt een boven- of onderkant.

De grijze laag voelt dus zachter aan wat fijn en comfortabel kan zijn. Het heeft ook een verkoelende werking en door de regeling van de temperatuur voelt het ook niet te warm of te koud aan. Volgens Emma komt dit door de Diamond Degree technologie en grafietlaag dat zich in deze laag bevinden.

Emma diamond kussen review
Het Diamond kussen heeft 3 lagen met verschillende kleuren.

De middelste laag bestaat uit het Airgocell-schuim wat zacht en ademend is en wat zorgt voor een goede ondersteuning in combinatie met de andere lagen. Dit wordt het meest als middenlaag gebruikt en niet als bovenkant om op te slapen.

De blauwe laag is gemaakt van visco-schuim of traagschuim en is iets steviger. Hou je van een stevig kussen dan kan je het beste deze blauwe laag als bovenste gebruiken en dit kan ook een betere ondersteuning geven bij zijslapers. Zachte lagen zorgen namelijk voor dat je wat verder wegzakt en dat het lichaam niet in een neutrale positie ligt. Voor buikslapen is een zachte laag wel beter en ook voor rugslapers kan dit optimaal zijn.

Welke lagen per slaaphouding?

Om het duidelijker te maken waarom het Emma Diamond kussen geschikt is voor iedereen en elke slaaphouding is het goed om even een korte uitleg te geven per slaaphouding. Je kan het namelijk aanpassen naar de dikte en ondersteuning die nodig is voor de houding die je slaapt.

Ben je een zijslaper dan is het belangrijk dat de nek recht staat op de wervelkolom zonder dat er spanning op gewrichten, spieren en zenuwen staat. Een dikker kussen met een goede ondersteuning is belangrijk om de nek te ontlasten. Het advies is daarom drie lagen maar mocht dit net te hoog zijn dan is eventueel twee mogelijk.

Voor rugslapers kan drie lagen te dik zijn en kan hoofd en nek niet goed ontlasten. Het is mogelijk om dan twee lagen te gebruiken zodat de nek- en ruggenwervel in een neutrale positie ligt. In het begin is het altijd even testen welke lagen het beste voor jouw slaaphouding geschikt is.

Bij buikslapers is een kussen al snel te dik en kan er spanning op de nek staan. Kies daarom voor één laag of eventueel twee afhankelijk van welke lagen het meest comfortabel voor jou zijn.

De eigenschappen van Emma Diamond kussen

De verschillende lagen maken het mogelijk om zowel een zachte kant als stevige kant te hebben. Dit maakt het geschikt voor veel mensen omdat het aanpasbaar is naar wens. Is het te dik, dan haal je er een laag uit. Is het te stevig, dan draai je het kussen om naar de zachtere kant.

Visco-schuim is traagschuim wat zich goed vormt naar de contouren van het lichaam. Dit geeft dus een goede ondersteuning en door de vaste vorm is dit ook optimaal en constant. Naast dat het comfortabel is zorgt het er ook voor dat het pijnklachten kan verminderen omdat het druk van het lichaam afneemt.

Het visco-schuim wat ze gebruiken heeft ook invloed of het kussen warm of koud aanvoelt. Het reguleert de temperatuur en tijdens de warmere dagen voelt het hoofdkussen verkoelend aan. In de winter geeft dit juist een wat warmer gevoel omdat het zich aanpast aan de slaapkamertemperatuur.

Emma geeft ook een proefperiode van 30 nachten. Zo heb je voldoende tijd om te ervaren of het Diamond kussen ook voor jouw slaaphouding en wensen geschikt is. Wij adviseren ook altijd om een kussen te kiezen waar een proefperiode op zit omdat voor iedereen het beste kussen verschillend is.

Emma Diamond kussen

  • Beste Emma kussen
  • Geschikt voor alle slaaphoudingen
  • Regulatie van temperatuur
  • Verkoelend effect
  • Vulling aanpasbaar in 3 lagen
  • Afmetingen: 70x40cm
  • 30 dagen proefslapen

Verschillen tussen andere Emma kussens

Emma heeft ook nog twee andere hoofdkussens die ook vele positieve ervaringen geven bij gebruikers. Hieronder vergelijken wij deze kussens en geven wij de verschillen aan.

Emma kussen

Het Emma kussen is redelijk vergelijkbaar met het Diamond kussen. Het heeft namelijk drie lagen die je kan aanpassen naar wens en ook geeft het een vergelijkbare ondersteuning en comfort. Toch zit er een groot verschil tussen in de temperatuur regulering. Het Diamond kussen heeft zoals je al eerder hebt kunnen lezen een goede regulering omdat het zich aanpast naar de omgeving. Koeler in de zomer en warmer aanvoelen in de winter.

Normaal gesproken voelt traagschuim vrij warm aan omdat er niet veel luchtcirculatie is vanwege de structuur van de cellen. Een goede kussenhoes kan veel schelen en dit is ook het geval bij het Emma kussen. De ‘normale versie’ is zeker fijn om te slapen maar zelf ben ik een warme slaper dus in de zomer voelt mijn kussen al snel te warm aan. Het Diamond kussen is net een betere versie voor mij omdat het net comfortabeler aanvoelt vanwege temperatuurregeling. Dus ben je ook een warme slaper dan kan het Diamond kussen een betere keus zijn.

Emma Cloud

Emma cloud kussen is het zachtste kussen van alle drie. De vulling bestaat niet uit visco-schuim maar zijn polyester microvezels die een stuk zachter aanvoelen. Vandaar dat dit kussen ook het wolkenkussen wordt genoemd. Het heeft ook maar twee lagen in plaats van drie bij de andere kussens. Het is hierbij wel aanpasbaar maar het kan zijn dat dit niet geschikt is voor jouw slaaphouding.

Ben je een zijslaper dan is een steviger kussen belangrijk omdat er anders teveel spanning op de nek en rugwervel blijft staan. Het komt in een schuine hoek te liggen omdat het hoofd te ver wegzakt waardoor het lichaam niet goed kan ontspannen. Het advies voor zijslapers is daarom ook het normale Emma kussen of het Diamond kussen.

Emma Diamond kussen review en conclusie

Het Emma Diamond kussen is één van de betere kussens die op dit moment verkrijgbaar zijn. Het heeft verschillende lagen waardoor je het kan aanpassen naar wens en ook is het een groot voordeel dat het een verkoelend effect heeft en de temperatuur reguleert. Vaak voelt Visco-schuim of traagschuim warm aan omdat het niet goed kan ademen. Dit is niet het geval bij het Emma kussen wat komt door de kussenhoes en het materiaal wat ze gebruiken in de kussen vulling.

Heb je last van nekpijn of andere klachten dan kan het wel beter zijn om een kussen met nekrol te hebben. Dit geeft een betere ondersteuning aan de nek omdat de de rol goed past tussen de ruimte die bij je nek ontstaat. Wat het beste hoofdkussen tegen nekklachten is voor iedereen anders maar vaak is een speciale neksteun wel een betere oplossing.

Duur hoeft het kussen ook niet te zijn want regelmatig is de Emma Diamond kussen in de aanbieding waarbij je een grote korting kan krijgen oplopend tot 50%. Zeker gezien andere varianten en merken is dit een gemiddelde prijs maar kan het wel het perfecte kussen zijn voor jou.

Emma heeft ook altijd een goede service en garantie. Samen met de 30 nachten proefslapen is het zeker een goede keuze om het als hoofdkussen te proberen. Wij adviseren eigenlijk altijd om een kussen te nemen die een proefperiode heeft. Soms kom je er al na één nacht achter maar ook vaak kan het een paar weken duren of het kussen comfortabel blijft aanvoelen en eventuele pijnklachten verlichten.

Wanneer je de ervaringen en reviews leest van vele andere gebruikers zie je dat vrijwel iedereen erg positief is. Een grote kans dat het ook zeer geschikt is voor jouw slaaphouding en dan heb je gelijk een goed kussen tegen gunstige voorwaarden. Is het toch niet naar wens, dan mag je het ook terugsturen.

Emma Diamond kussen

Ben je ervan overtuigd dat het Emma Diamond kussen een goede keuze is? Of wil je de laagste prijs zien en meer informatie lezen? Wij hebben de beste aanbieding geselecteerd met wel kortingen tot -50%.

Emma heeft nog meer producten in het assortiment. Hier hebben wij ook onderzoek gedaan en hebben ook een Emma matras review gegeven. Wil je liever specifiek over een matras lezen dan kun je ook kijken bij Emma O2 matras review, Emma Hybrid matras of Emma Hybrid Premium matras.

⭐De hoogste korting op het Emma Diamond kussenBekijken
+ +