Emma kussen

Voor iedereen is het ideale hoofdkussen voor hun slaaphouding en voorkeur verschillend. Zo kan het best een zoektocht zijn voordat je een geschikt kussen hebt gevonden die past bij jouw lichaam.

Het Emma kussen is een populair hoofdkussen en waar de gebruikers erg positief over zijn. Wij gaan uitzoeken wat de eigenschappen zijn van een Emma hoofdkussen en geven informatie zodat je kan oordelen of dit ook het beste kussen voor jou zou kunnen zijn.

Wat is het Emma kussen?

Even een korte inleiding eerst over het Emma kussen omdat er ondertussen een aantal varianten zijn. Wij gaan in dit artikel het ‘originele’ standaard hoofdkussen behandelen en hebben ook op andere pagina’s onderzoek gedaan naar de andere kussens: Emma Wolkenkussen en Emma Diamond kussen.

Emma kussen

 • Meest verkochte Emma kussen
 • Geschikt voor alle slaaphoudingen
 • Vulling aanpasbaar in 3 lagen
 • Afmetingen: 70x40cm
 • 30 dagen proefslapen

Emma geeft aan dat dit een hoofdkussen wat volledig aanpasbaar is naar jouw slaappositie en lichaam. Na verschillende testen gedaan te hebben is deze naar voren gekomen als beste kussen vanwege de veelzijdigheid, comfort en ondersteuning voor alle slaaphoudingen.

Het Emma kussen bestaat uit drie lagen van verschillende schuimlagen die hun eigen kenmerken hebben. Deze kun je samen gebruiken waardoor je optimaal kan profiteren van de comfort van een Emma kussen maar het is ook mogelijk om deze aan te passen naar jouw lichaam en behoefte.

Bovendien geven ze een periode van 30 nachten proefslapen omdat zij zeker van zijn dat dit het meest geschikt hoofdkussen is voor iedereen. Mocht je dan niet tevreden zijn dan krijg je zonder risico het geld terug.

Emma kussen
De drie verschillende lagen van het Emma kussen.

Waaruit bestaan de verschillende lagen

Het Emma hoofdkussen heeft eigenlijk geen boven- of onderkant. Op beide zijdes kun je slapen en het is zeker goed om eerst zelf te testen welke kant het meest comfortabel ligt en een goede ondersteuning geeft aan jouw slaaphouding.

Waar de ene kant zacht aanvoelt en je hoofd in wegzakt geeft de andere laag wat meer ondersteuning en voelt steviger aan doordat het de drukpunten verdeelt over het kussen.

Het heeft één laag wat bestaat uit hypergel traagschuim die zacht en comfortabel aanvoelt en een goede steun geeft. Het vormt zich goed rond nek en hoofd waardoor het lichaam in een rechte lijn kan liggen zodat pijnklachten kunnen verminderen.

De laag in het midden is Hypersoft schuim zoals Emma het noemt. Dit is een schuim met een meer opencelstructuur waardoor het beter kan ademen wat goed is voor ventilatie en vocht beter kan verwerken. Voor de warme dagen en in de zomer voelt hierdoor het kussen minder warm aan en het is bovendien ook een zachte schuim voor extra comfort.

De derde laag bestaat uit visco-elastisch schuim wat eigenlijk ook een andere benaming is voor traagschuim. Alleen in tegenstelling tot de eerste laag is dit wel een stevigere kant en geeft het een goede ondersteuning door de drukpunten te verdelen.

Voor welke slaaphouding is het geschikt?

Bij het zijslapen slaap je op de schouder waardoor je een hoog kussen nodig hebt die een goede ondersteuning geeft aan nek en hoofd. Voor zijslapers is het advies om alle lagen te gebruiken en vaak is het beter om de stevige laag als bovenkant te gebruiken.

Slaap je liever op de rug zoals veel mensen doen dan is een te hoog zeker niet aangenaam omdat er dan spanning op de nek staat. Bij een te laag kussen kan de nek ook in een vreemde hoek liggen dus het beste is om twee of drie lagen te gebruiken.

Dit kan wel verschillend zijn voor iedereen dus het is goed om te testen wat het beste voor jou werkt. Mocht drie lagen toch te hoog zijn dan kan twee lagen ook kunnen maar let wel op dat de nek ook goed kan ontspannen.

Dan is er ook nog een klein gedeelte van de mensen die op de buik slaapt. Een goed hoofdkussen vinden voor deze slaaphouding kan lastig zijn omdat het al snel te hoog is. Hierdoor staat er spanning op de wervelkolom en nek wat tot pijnlijke klachten kan leiden. Een dun kussen is het beste voor buikslapers en daarom is het advies om alleen één laag of maximaal twee te gebruiken. Welke lagen dat zijn zal je zelf moeten onderzoeken omdat de stevigheid van o.a. het matras ook een rol speelt.

Emma kussen

 • Meest verkochte Emma kussen
 • Geschikt voor alle slaaphoudingen
 • Vulling aanpasbaar in 3 lagen
 • Afmetingen: 70x40cm
 • 30 dagen proefslapen

Voordelen van een Emma kussen

 • Het Emma kussen is veelzijdig en kan voor iedereen geschikt zijn. Het is namelijk aanpasbaar in de dikte en naar voorkeur. Vind je het kussen te dik of stevig naar jouw wens, dan kun je er een laag uithalen zodat het beter past bij jouw slaaphouding.
 • Vind je een zachter kussen fijner om te slapen? Draai dan het hoofdkussen zodat de hypergel schuim als bovenste laag is. Heb je liever de voorkeur voor een steviger kussen dan kan de andere traagschuim kant beter geschikt zijn.
 • De lagen van een Emma kussen bestaan uit traagschuim wat als voordeel heeft dat het goed naar het lichaam vormt zodat het fijn en comfortabel gevoel geeft met de juiste ondersteuning die jouw slaaphouding nodig heeft.
 • Het voordeel van een traagschuim kussen is dat het een vaste vorm waardoor de vulling niet kan verschuiven. Dit voorkomt een mindere ondersteuning gedurende de nacht, tijdens het draaien kan de vulling niet verplaatsen naar een ander deel van het kussen. De ondersteuning blijft hierdoor altijd gelijk.
 • Een ander voordeel is dat dit een veel verkocht kussen is dus zijn er genoeg ervaringen en reviews van andere gebruikers te vinden. Dit kan je ook in je overweging meenemen dat er genoeg andere mensen zijn die het Emma kussen als het beste hoofdkussen ervaren voor hun slaappositie.
 • Kies altijd voor aanschaf van een hoofdkussen met een periode proefslapen. Iedereen heeft een eigen voorkeur voor kussen en ook de slaaphouding speelt een belangrijke rol hierin. Het Emma kussen heeft een 30 nachten proefperiode zodat je genoeg tijd hebt om te kunnen ervaren of het geschikt is voor jou.

Wat zijn de nadelen?

Elk hoofdkussen heeft voor- en nadelen en zo ook het Emma kussen. Hoewel de voordelen zwaarder kunnen wegen in de overweging of het een goed kussen is voor jouw lichaam, is het toch goed om even stil te staan bij enkele nadelen.

Traagschuim heeft wel als nadeel dat het minder goed ademt. De luchtcirculatie en vochtverwerking is hierdoor een stuk minder dan verschillende andere materialen. Voor warme slapers in de zomer kan dit voor meer transpireren zorgen, zeker als de middelste laag ook uit het kussen gehaald wordt. Hierop heeft Emma een goed kussenhoes ontworpen wat ademend is en een goede luchtcirculatie voor verwerking van temperatuur en vocht.

Ben je een warme slaper dan is het Emma Diamond kussen een betere keuze omdat dit een verkoelende werking heeft vanwege de temperatuur regelende kussenlagen.

Een ander nadeel van het Emma kussen is ook dat het volledig bestaat uit synthetische stoffen. De kussenvulling bestaat uit traagschuim wat geen natuurlijk materiaal is en ook de kussenhoes bestaat uit kunstmatige materialen waarvan het grootste deel polyester.

Hou wel rekening mee dat traagschuim zich vormt door jouw lichaamswarmte en druk. Ook speelt de temperatuur een rol waardoor het tijdens warmere dagen sneller kan vormen en zachter aanvoelt en bij koudere temperaturen voelt het wat steviger aan.

Welke andere soorten Emma kussens zijn er?

Naast het Emma kussen zijn er nog twee andere hoofdkussens verkrijgbaar namelijk het Emma Diamond kussen en Emma wolken kussen. Laatstgenoemde is ook wel bekend als het cloud kussen vanwege het zachte gevoel dat het geeft als je hierop ligt. Wij geven in het kort een vergelijking met overeenkomsten en verschillen tussen deze hoofdkussens.

Emma wolken kussen

Het Emma wolken kussen of Cloud kussen is het zachtste kussen van alle hoofdkussens van dit merk. Het verschil tussen het Emma kussen of Diamond kussen is dat het bestaat uit twee lagen van microvezels. Dit zijn zachte polyester vezels i.p.v. schuim die bij de andere kussens gebruikt wordt.

Rond deze lagen zitten een polyester hoes wat zacht aanvoelt en goed ademt. Hierdoor is het gehele kussen een zachte ervaring om op te slapen en vandaar de naam wolken of cloud kussen. Het is ook mogelijk om de vulling aan te passen door er een laag uit te halen

Dit kussen is geschikt voor mensen die van zachte of dunne kussens houden. Je zakt namelijk best ver in het kussen wat een heerlijk gevoel kan zijn. Mocht je meer ondersteuning nodig hebben voor je slaaphouding voor als je bijvoorbeeld een zijslaper bent, dan is dit kussen minder geschikt omdat het hiervoor te zacht kan zijn en is het betere een stevigere ondersteuning te hebben.

Emma wolkenkussen

 • Super zacht en comfortabel
 • Vulling: Polyester / microvezels
 • Aanpasbare vulling, verschillende lagen
 • 30 dagen proefslapen

Emma Diamond kussen

Heb je regelmatig last van transpiratie en ben je een warme slaper dan kan het goed zijn om een kussen te hebben die de temperatuur reguleert. Deze blijft tijdens de warmere dagen een stuk koeler en dit houdt ook in dat het tijdens de koudere dagen het kussen warmer aan blijft voelen.

De Emma Diamond is het beste kussen die Emma heeft vanwege de voordelen die het normale hoofdkussen al heeft met een betere regulatie van temperatuur. Zo bestaat het ook uit drie lagen die je kan aanpassen naar jouw wensen en slaaphouding.

De ene kant is zacht, koel en vormt zich goed naar de contouren van het hoofd. Met als middenlaag heeft dit kussen een zacht en ademende laag vergelijkbaar met het andere Emma kussen. De blauwe laag is ook gemaakt van traagschuim met een extra verkoelende functie. Het is iets steviger en geeft een betere ondersteuning aan hoofd en nek door de drukpunten te verdelen.

Emma Diamond kussen

 • Beste Emma kussen
 • Geschikt voor alle slaaphoudingen
 • Regulatie van temperatuur
 • Verkoelend effect
 • Aanpasbare vulling, verschillende lagen
 • 30 dagen proefslapen

Emma kussen review en conclusie

Wat wij een pluspunt vinden aan het Emma kussen is dat je het naar wens kan aanpassen. Verschillende lagen zorgen ervoor dat het voor iedereen geschikt kan zijn. Zo kan je het kussen zachter, steviger, dunner of dikker maken naar persoonlijke voorkeur en slaaphouding. Dit is toch wel belangrijk in de zoektocht naar het beste hoofdkussen.

Emma staat bekend vanwege de goede kwaliteit en service waaronder de voorwaarden voor proefslapen en niet tevreden, geld terug garantie. Toch is de prijs / kwaliteitverhouding zeer goed te noemen en is het zeker geen duur kussen in aanschaf vergeleken met de eigenschappen en voordelen die het geeft. Regelmatig staat het Emma kussen ook in de aanbieding waardoor je het met deze korting nog voordeliger kan kopen.

We hebben ook genoeg ervaring met kussens die uit traagschuim bestaan. Deze kussens hebben vaak in het gemeen dat ze sneller vormen bij een warmere temperatuur. Draai je regelmatig in je slaap dan kan dit ook als te stevig ervaren worden want het heeft altijd wat tijd nodig om volledig aan te passen. Draai je vaak van zijslapen naar slapen op de rug dan is een traagschuim kussen minder geschikt en ook heb je bij beide posities een andere dikte nodig.

Bij een Emma kussen is dit minder het geval vanwege het ontwerp en met name het Emma Diamond kussen geeft dit een goede ondersteuning en dankzij de regulering van de temperatuur blijft het ook een lekker koel kussen in de zomer en voelt het niet koud aan tijdens de winter.

In ieder geval is het Emma kussen wel een bekend en populair hoofdkussen. Veel gebruikers hebben een positieve ervaring en het zou ook goed kunnen dat dit kussen ook voor jou geschikt is. Het zijn dus persoonlijke ervaringen en wij kunnen niet oordelen of dit het beste kussen voor jouw lichaam is.

Vanwege de vele goede ervaringen die er zijn kunnen wij zeker adviseren om het Emma kussen uit te proberen. Geef het enkele weken omdat in het begin altijd wat ongemakkelijk kan voelen als je van kussen verandert. Met 30 nachten proefslapen kan je dit zonder problemen doen want mocht het toch niet naar wens zijn dan is het eventueel ook mogelijk om het terug te sturen.

Emma heeft nog meer producten in het assortiment. Hier hebben wij ook onderzoek gedaan en hebben ook een Emma matras review gegeven. Wil je liever specifiek over een matras lezen dan kun je ook kijken bij Emma O2 matras, Emma Hybrid matras of Emma Hybrid Premium matras.

⭐De hoogste korting op het Emma kussenBekijken
+ +