Emma wolkenkussen review

Het Emma wolken kussen is het zachtste hoofdkussen in hun assortiment. Ben je al langere tijd op zoek naar een goed hoofdkussen die heerlijk zacht is maar ook een goede ondersteuning geeft, dan zou dit kussen geschikt kunnen zijn. Wij hebben onderzoek gedaan naar dit hoofdkussen en samen met onze kennis en ervaring hebben wij deze Emma wolkenkussen review geschreven.

Wat is het Emma wolkenkussen?

De informatie op de site van Emma zelf is niet altijd even uitgebreid of duidelijk dus is het altijd goed om d.m.v. reviews en ervaringen extra informatie te lezen. Dit kun je ook op onze website doen waar wij onze kennis en ervaring gebruiken om een zo eerlijk mogelijk beeld te geven over dit kussen.

Emma heeft verschillende hoofdkussens die hun unieke eigenschappen hebben om de behoefte van de gebruiker te voorzien en de nachtrust te verbeteren. Het Emma wolkenkussen is de zachtste van de serie en dat komt door de materialen die gebruikt zijn. Wij vergelijken ook dit kussen met de andere varianten zodat je de verschillen kunt zien.

De polyester microvezelvulling van het Emma wolken kussen voelt zacht aan als je hierop gaat liggen en is vergelijkbaar met een donskussen. Niet alleen voelt het kussen comfortabel aan maar geeft ook meer ondersteuning dan dons of andere materialen en kan het beter de vorm behouden.

Als je naar een zacht kussen zoekt is de keuze meestal wel beperkter omdat je vaak steeds meer stevigere kussens en materialen ziet. Of het zachte kussen gaat ten koste van de ondersteuning van nek en hoofd. Het Emma cloud kussen heeft dankzij de microvezels een goede combinatie tussen zachtheid en steun ontworpen. Daarnaast is het ook nog mogelijk om invloed op te stevigheid en dikte te hebben door er uithaalbare lagen.

Emma cloud kussen

Voor wie is het geschikt?

Het Emma wolken kussen is geschikt voor elke slaaphouding doordat je het kan aanpassen in stevigheid en dikte. Zijslapers kunnen gebruiken maken van een dik kussen maar rug- of buikslapers kunnen lagen verwijderen zodat het niet te dik is. De lagen zorgen voor stevigheid en ondersteuning maar dankzij de fijne polyester vezels zorgt het voor een extra zacht gevoel en zak je wat in het kussen weg.

Hoewel het geschikt is voor elke slaaphouding met het gebruik van de juiste lagen is het toch niet altijd de beste keuze voor zijslapers. Heb je brede schouders en grote lichaamsbouw dan kan het kussen soms wat minder fijn liggen. Als je op de zij slaapt dan is een stevig kussen altijd belangrijk en het beste is één met een nekrol zodat de ruimte bij de nek goed opgevuld is en spieren kunnen ontspannen. Slaap je alleen op de zij en wissel je niet vaak van slaaphouding dan kan het goed zijn om dus naar een steviger kussen te kijken.

Dit kussen is wel comfortabel en ondersteunend voor mensen die regelmatig draaien in hun slaap en ook wisselen van houding tussen rug en zij. Door de zachte lagen Rugslapers kunnen vrijwel altijd een goede hoogte vinden door te kijken welke lagen geschikt zijn. Slaap je op je buik dan kan je ook de lagen eruit halen en lees je ook meer informatie in het kopje hieronder.

Hoeveel lagen voor de beste ervaring?

Voor de duidelijkheid heeft het kussen eigenlijk vier lagen maar er zijn twee lagen die uitneembaar zijn, een dikkere laag en een dunnere laag. De andere twee lagen zitten vast aan binnenkant van de hoes zelf dus aan de boven- en onderzijde en zijn dus niet uitneembaar. Dit zijn vrij dunne lagen en zoals je ook een beetje op de afbeelding hiernaast kan zien.

De bovenste laag is dikker en zorgt voor een goede steun en stevigheid wat nodig is voor zij- of rugslapers. De onderste laag heeft hetzelfde materiaal maar in een mindere hoeveelheid en kun je dus zelf kiezen of je met beide of alleen één van deze lagen slaapt.

Emma wolkenkussen lagen
 • Een zijslaper slaapt op de schouder waardoor het kussen dikker moet zijn dan de andere slaaphoudingen. Voor zijslapers is beide lagen nodig om de juiste steun te krijgen die je nodig hebt. Het kan wel zijn als je smallere schouders hebt dat je een laag kunt verwijderen zolang de nek goed kan ontspannen in niet in een vreemde hoek ligt.
 • Ben je een rugslaper dan is het afhankelijk van jouw lichaamsbouw welke lagen je nodig hebt. Dit kan zowel beide lagen zijn of alleen de dikke of dunne laag. Het is goed om te kijken of het kussen dan niet te dik of te dun is maar een goede ondersteuning krijgt zodat het lichaam in een neutrale positie ligt en je comfortabele nachtrust krijgt.
 • Voor buikslapers is alleen de dunne laag genoeg zodat er geen spanning op de nek staat. Of het is zelfs mogelijk om zonder de uitneembare lagen te slapen omdat het bij slapen op de buik belangrijk is om niet een te dik kussen te hebben.

Hou wel rekening mee dat dit voor iedereen verschillend kan zijn maar het grote voordeel van dit kussen is dat je zelf kan aanpassen wat het meest geschikt is. Zo kun je de stevigheid zelf het naar persoonlijke wens maken en ook de stevigheid van het matras speelt een rol.

Emma wolkenkussen

 • Geschikt voor alle slaaphoudingen
 • Super zacht en comfortabel
 • Vulling: Polyester / microvezels
 • Aanpasbare vulling, verschillende lagen
 • 30 dagen proefslapen

Voor- en nadelen van het Emma cloud kussen

Het Emma cloud kussen oftewel wolken kussen heeft een aantal voordelen en positieve eigenschappen die wij ook al deels hebben beschreven op deze pagina. Het is geschikt voor alle slaaphoudingen door zelf te kiezen hoeveel lagen je gebruikt in het kussen.

Het wolken kussen is ook het enige Emma kussen op dit moment die volledig wasbaar is in het wasmachine op 60 graden. Doordat het kussen ook in zijn geheel uit polyester & microvezels bestaat is het ook hypoallergeen wat fijn is voor mensen met een allergie.

Voordelen

 • Geschikt voor alle slaaphoudingen
 • Aanpasbaar naar wens
 • Heerlijk zacht en comfortabel
 • Volledig hypoallergeen
 • Wasbaar in wasmachine
 • 30 nachten proefslapen

Nadelen

 • Voor sommige gebruikers te zacht
 • Vrij prijzig in vergelijking met andere merken

Het is wel een nadeel dat het voor sommige gebruikers en met name zijslapers met brede schouders het toch te zacht vinden en niet genoeg steun krijgen. Een goed alternatief zou het nieuwe Emma Zero Gravity kussen kunnen zijn die wel uit één geheel bestaat met een nekrol voor rug- en zijslapers.

Emma heeft gunstige voorwaarden zoals proefslapen en de kussens zijn van goede kwaliteit met een lange levensduur. Vergelijk je het met andere merken dan is het best wat duurder terwijl je vergelijkbare kussens kan krijgen. Het voordeel van dit Emma kussen is wel dat het regelmatig in de aanbieding is wat soms kan oplopen tot 50% korting.

Verschillen tussen andere Emma kussens

Wij hebben ook onderzoek gedaan naar de verschillende Emma kussens en hierover ook een review geschreven en is het goed om in het kort een vergelijking te doen. De populairste kussens van Emma zijn het ‘normale’ Emma kussen en het Diamond kussen wat ook daarop lijkt. Hieronder geven wij de verschillende eigenschappen aan en wat de plus en minpunten zijn.

Emma kussen

Het Emma kussen is de bekendste van het merk maar is qua materialen niet vergelijkbaar met het wolken kussen. Wel is het aanpasbaar en bestaat het uit drie lagen van (traag)schuim. Dit voelt een stuk steviger aan dan de microvezels in dit kussens maar traagschuim geeft wel een betere ondersteuning. De druk kan beter verdeeld en verlicht worden en de drie lagen hebben elk hun eigenschap wat het ook tot een goed hoofdkussen maakt.

Een nadeel van traagschuim is wel dat het minder goed ademt dan deze microvezels. Ook heeft het wolkenkussen een ademende buitenhoes voor een verbeterde ventilatie en is het ook geschikt voor warme slapers. Zelf ben ik ook een vrij warme slaper en is het Emma kussen met traagschuim te warm voor mij en is het wolkenkussen een betere optie. Of eventueel het Emma Diamond kussen die een verbeterde ventilatie heeft tegenover het ‘normale’ kussen.

Emma Diamond kussen

Wil je de voordelen van traagschuim ervaren dan is het Diamond kussen een luxere keuze dan het eerdergenoemde Emma kussen. Het bestaat ook uit drie lagen maar de bovenste laag zorgt voor een betere temperatuurregulatie en is geschikter voor warme slapers.

Bij beide kussens kun je er dus ook lagen uitlaten mocht te dik zijn. Alle drie de lagen zijn verschillende en hebben zo hun eigenschappen dit het samen tot een goed geheel maken. Als je er lagen uithaalt dan kan het zijn dat het nog steeds aangenaam ligt maar kan het ook zijn dat het iets minder fijn aanvoelt. Dit heb je natuurlijk met het wolken kussen een stuk minder omdat de lagen uit hetzelfde materiaal bestaat. Gelukkig is er altijd nog een periode proefslapen die je keuze kunnen bevestigen of dat je het kan omruilen naar een andere variant.

Emma wolkenkussen

 • Geschikt voor alle slaaphoudingen
 • Super zacht en comfortabel
 • Vulling: Polyester / microvezels
 • Aanpasbare vulling, verschillende lagen
 • 30 dagen proefslapen

Emma wolkenkussen review en conclusie

Het is moeilijk om een zacht kussen te vinden die ook nog eens goede ondersteuning geeft. Het Emma wolken kussen vinden wij wel heerlijk zacht liggen en door de aanpasbare lagen kan je het ook nog eens naar wens maken. Voor de meeste mensen zal dit ook waarschijnlijk een goede keuze zijn mocht je van zachte kussens willen houden en het past bij je slaaphouding.

Daarnaast heeft Emma ook kwaliteitsproducten en geeft het op de kussens jarenlang garantie. Maar het belangrijkste in hun aankoopvoorwaarden is dat je 30 dagen kunt proefslapen. Zo is het mogelijk dat je zelf eerst test of het geschikt is voor jou en of de nachtrust goed is of zelfs verbeterd. Mocht het niet bevallen dan kun je het altijd nog in deze periode retourneren.

Welk hoofdkussen of merk je ook kiest, proefslapen is eigenlijk wel een vereiste omdat het beste kussen voor iedereen verschillend is. Dit voorkomt ook dat je geen kosten blijft maken door telkens nieuwe kussens te proberen.

Van alle Emma kussens is dit het zachtste kussen met de meeste ventilatie en is het ook voor warme slapers aangenaam. Als je veel draait in je slaap is dit ook een betere keuze dan wanneer je bijvoorbeeld traagschuim hebt die wat tijd nodig heeft om zich aan te passen naar jouw houding. Er zijn in ieder geval wel genoeg redenen voor ons om het Emma cloud kussen als een goed kussen te beoordelen.

De reviews en beoordelingen van gebruikers die bij het product staan zijn in het algemeen ook positief en kun je meer informatie uithalen. En met deze kwaliteit en service is het zeker wel het proberen waard als je op zoek bent naar een zacht kussen.

Mocht je het kussen willen aanschaffen dan geven we wel nog een tip en dat is om te wachten tot het kussen in de aanbieding is. De normale prijs is aan de hoge kant en zeker in vergelijking met andere merken waar het soms meer dan de helft goedkoper is. Regelmatig zijn er wel aanbiedingen die kunnen oplopen tot -50% en dat is het wachten zeker waard. Hieronder kun je kijken of er momenteel korting is en selecteren we de laagste prijs.

Emma wolken kussen aanbieding

Ben je er van overtuigd dat het Emma wolken kussen een goed keuze is? Hier vind je de laagste prijs, meer informatie en reviews van andere gebruikers. Deze aanbieding kan oplopen tot wel -50% korting.

⭐De hoogste korting op het Emma wolkenkussenBekijken
+ +