M line Athletic Pillow

Een geschikt hoofdkussen vinden is moeilijk door het grote aanbod van vele merken en varianten. Wij testen regelmatig kussens en delen hier onze ervaringen over en zo ook in deze M line Athetlic Pillow review. Er zijn namelijk verschillende goede ervaringen te lezen van gebruikers en ook de beoordelingen zijn vaak positief. Dit gaan wij uitzoeken en testen!

In deze M line kussen review lees je meer over onze eigen ervaringen, voor- en nadelen en informatie over de eigenschappen. Dit kun je meenemen in de overweging of dit een geschikt hoofdkussen voor jou is. Bovendien selecteren wij ook nog de laagste prijs zodat je ook niet verder hoeft te zoeken.

Wat is het M line Athletic Pillow?

Het kussen is ontworpen in de vlindervorm wat verschillende voordelen kan hebben omdat je gericht ondersteuning kan geven op hoofd en nek. Door het hoogte verschil van de twee zijdes kun je de hoge kant gebruiken als je een zijslaper bent en is de lage kant geschikter voor rugslapers. Dit is natuurlijk nog wel afhankelijk van je lichaamsbouw want ook brede of smalle schouders hebben verschillende hoogtes nodig.

Door dit vlinderkussen hebben zijslapers genoeg ruimte voor de schouders en komt het hoofd precies in de uitholling te liggen. Zo staat er geen druk op de oren en blijft je hoofd, nek en lichaam in een goed ondersteunende houding liggen. Voor rugslapers is dit ook zeer geschikt omdat bij de schouderuitsparing ook een gleuf zit voor de nek. Slaap je op de rug dan kan de nek hierin goed ontspannen en lig je comfortabel en ondersteunend.

Voor welke slaaphoudingen is het geschikt?

Vanwege de vorm heeft het M line Athletic Pillow kussen een hoge en lage kant die voornamelijk geschikt zijn voor rug- en zijslapers. Het kussen is zo ontworpen dat het voor beide slaaphoudingen de juiste ondersteuning kan geven en dat je voor de hoogte kan kiezen die geschikt is voor jouw lichaam.

Voor rugslapers is de lagere kant van het M line kussen geschikt. Zo staat er geen spanning op de nek omdat het kussen te hoog is en de nek valt precies in de uitsparing die daarvoor gemaakt is. Zo kom je in een stabiele, rechte houding te liggen en kan het hoofd en nek goed ontspannen.

Voor zijslapers kunnen beide kanten geschikt zijn en is het afhankelijk of je brede of kleinere schouders hebt. Voor brede schouders is de 12cm het meest geschikt maar mocht dit te hoog zijn dan kun je voor de lage kant kiezen. Slaap je op de zij dan valt je oor precies in de uitholling van het kussen waardoor er geen druk op staat. Dit kan ervoor zorgen dat je meer uitgerust wakker wordt zonder pijnklachten of spanning op de spieren.

Voor buikslapers is dit kussen niet geschikt. Een dun hoofdkussen is belangrijk omdat je nek anders in een vreemde hoek ligt en spieren en de wervelkolom belasten. Dit is vroeg of laat de aanleiding tot nekklachten en is een dun kussen een betere keuze.

De eigenschappen van M Line kussen

De vulling van het M line kussen bestaat uit traagschuim en is alleen verkrijgbaar in één stevigheid. Dit is een medium tot stevig kussen zodat het hoofd genoeg tegendruk krijgt en een goede ondersteuning heeft. Het voordeel van traagschuim is dat het ook naar het hoofd en lichaam vormt zodat je comfortabel ligt met de juiste steun. Het enige nadeel is traagschuim vrij snel warm kan aanvoelen omdat het een redelijk dichte celstructuur is. M line heeft hierdoor ventilatiekanalen aangebracht en samen met de ademende buitenhoes heb je minder last van de warmte.

Het M line kussen heeft een hoge en een lage kant waardoor het geschikt is voor verschillende slaaphoudingen en lichaamsbouwen. De lage kant is 8cm hoog en de hoge kant 12cm. Wat geschikt voor jou is hangt af of je een rug- of zijslaper bent maar ook of je brede of smalle schouders hebt wanneer je op de zij ligt. Dit is een voordeel tegenover andere kussens die een vaste vorm hebben en maar uit één dikte bestaan.

Dankzij het voorgevormde kussen wat in een trechtervorm loopt blijft het hoofd in een rechte, stabiele positie liggen. Hierdoor kunnen de spieren en wervels in de nek beter ontlasten wat nekklachten kan verminderen of voorkomen. Het kussen en materiaal zorgt er ook voor dat het goed vormt naar het hoofd en door de uitsparingen liggen de schouders ook vrij zodat er minder belasting op het lichaam staat.

Voor- en nadelen

Het beste hoofdkussen vinden is een moeilijke zoektocht omdat dit voor iedereen kan verschillen. Zo heeft ook elk kussen voor- en nadelen maar hoe je dit kan ervaren ligt dit ook aan de wensen en slaaphouding van de gebruiker. Wij bij het onderzoeken en vergeleken een aantal punten gevonden die een rol kunnen spelen in de keuze of dit kussen geschikt voor jou is. Dit hebben wij al deels hierboven beschreven maar wij hebben ook een overzichtje gemaakt.

Voordelen

 • Geschikt voor rug- en zijslapers
 • Goede keuze voor mensen met nekklachten
 • Ideaal voor mensen met oorklachten
 • Traagschuim vulling wat vormt naar het hoofd
 • Luxe kussen van goede kwaliteit
 • Ventilatiekanalen voor betere warmteafvoering

Nadelen

 • Niet geschikt voor buikslapers
 • Geen keuze in stevigheid
 • Vulling niet wasbaar in wasmachine
 • Geen proefslapen

Enkele punten om ook rekening mee te houden:

 • Het heeft een vaste vorm en is niet geschikt voor buikslapers. Ook kan het zijn dat de uitsparing net niet goed valt voor jouw hoofd en is het minder comfortabel.
 • Vanwege de vlindervorm en uitsparing bij het oor heb je een kussensloop nodig die hier specifiek voor past. Je bent dan afhankelijk van de prijzen en kwaliteit van M Line.
 • Je kunt alleen proeftesten in een fysieke winkel. Verschillende andere kussens hebben een periode van 30 dagen proefslapen zodat je altijd zeker weet dat het geschikt is voor jou.

M line Athletic Pillow

M Line athletic pillow
 • Geschikt voor rug- en zijslapers
 • Comfortabel en ondersteunend
 • Ergonomische vorm vermindert nekklachten
 • Hypoallergeen en topkwaliteit
 • Regelmatig aanbiedingen en kortingen
 • Afmetingen: 50x36x8/12cm

Wat andere gebruikers vinden van het kussen

Een tijdje geleden was dit een erg populair kussen en nog steeds behoort het tot de bekendere en veel verkochte kussens. Dit betekent dus dat er ook veel andere gebruikers zijn die ook hun ervaringen en reviews delen zoals wij doen. Hieruit kun je dan ook meer informatie vinden die je mee kan nemen in de keuze of je kussen geschikt is.

Op Bol.com vind je bijvoorbeeld ook al meer dan 125 reviews die een gemiddeld cijfer geven van 4.5 uit 5 sterren. Daarnaast heeft de M line website ook een eigen reviewsysteem op hun website waarbij het kussen maar liefst 1600 reviews heeft met een gemiddeld cijfer van 8.5 uit 10. Een eigen review systeem is misschien wat minder betrouwbaarder dan een algemene site of reviewsites zoals Trustpilot. Maar je vind in deze reviews wel genoeg feedback over het kussen of bedrijf zelf.

Wil je meer weten over M line zelf dan kun je ook nog kijken op Kiyoh waar ook betrouwbare reviews staan. Alleen dit gaat ook over andere producten van M line waaronder matrassen zodat het cijfer niet altijd past met dit M line Athletic Pillow. Het cijfer op Kiyoh is 7.5 uit 10.

In het algemeen zijn dus gebruikers positief tot erg positief over M line producten. Het is natuurlijk altijd nog een persoonlijke ervaring of het kussen ook geschikt is voor jou. Wij hopen dat we genoeg informatie gegeven hebben zodat de keuze wat makkelijker kan worden. En beschrijven wij ook nog onze eigen ervaringen hieronder in een review.

Onze M Line Athletic Pillow review

Regelmatig testen wij kussens om zo verschillende merken en materialen te testen en ervaren. Dit kussen hebben wij niet om deze reden gekocht maar mijn collega was al langere tijd op zoek naar een kussen die paste bij zijn brede lichaamsbouw. Hij sport iedere dag en het is lastig om een kussen te vinden waarbij zijn brede schouder niet in de weg zit omdat hij een zijslaper is. Dan kom je al snel uit op vlinderkussens of een ander kussen met een inkeping voor de schouder.

Mijn collega was erg positief over dit M Line kussen omdat de hoge kant precies goed valt zijn schouders. Zijn hoofd en nek liggen dankzij de uitsparing comfortabel in het midden waardoor zijn oor goed vrij ligt. Hij slaapt ook regelmatig met oordopjes wat ook een stuk fijner ligt omdat er geen druk op het oor zit. Ondertussen slaapt hij nu al ruim een jaar op het M Line kussen en iedere keer als wij andere merken testen vindt hij deze altijd minder comfort en steun geven.

Beide zijn wij vrij warme slapers maar ook tijdens de zomer en warme nachten is het M line kussen niet overdreven warm dankzij de verbeterde ventilatie. Waar veel traagschuim kussens erg warm aanvoelen doordat het een vrij dichte celstructuur is, is dit niet het geval bij M line. Of in ieder geval ervaren wij dit niet zo.

M line kussen aanbieding

Mocht je na het lezen van deze review overwegen om het M line Athletic Pillow aan te schaffen dan hebben wij deze aanbieding met korting voor jou geselecteerd. Hier lees je meer over het kussen en beoordelingen.

Mijn ervaring en conclusie

Zelf heb ik het kussen ook getest maar vind ik het niet precies passen bij mijn slaaphouding. Ik val het snelst in slaap wanneer ik op mijn buik lig en gedurende de nacht draai ik naar mijn rug. (Ja ik weet het, buik slapen is eigenlijk geen juiste houding maar ik doe het alleen bij het inslapen). Het kussen is te dik voor buikslapers dus ik heb ruim een week alleen op mijn rug geslapen. Dit ging wel prima en het kussen voelde zeker wel goed en comfortabel aan.

Alleen miste ik het gevoel van wat vrijheid tijdens draaien en slapen omdat ik dus liever eerst even op mijn buik slaapt. Nu lig je stabiel en recht in het kussen wat zeker het beste is voor het lichaam maar gaat mijn voorkeur hier toch minder naar uit. Het kussen voelt wel fijn en comfortabel aan en ik voelde ook dat het hoofd goed ontspannen op het kussen lag. Dus het kan wel zijn dat het voor jou een betere keuze is en samen met vele andere gebruikers als positief ervaren.

Het nadeel is ook wel dat mensen het als iets te stevig ervaren als je een voorkeur hebt voor zachte kussens. Hou wel rekening mee dat een zacht kussen niet altijd de beste ondersteuning geeft en dat het juist nekklachten kan veroorzaken als het te zacht is. Draai je veel tijdens de slaap dan kan het ook zijn dat het kussen minder comfortabel voelt omdat het traagschuim zich vormt en zachter wordt door lichaamswarmte.

Vergeleken met andere kussens zijn er andere merken waaronder het Cloudpillo kussen of Emma Diamond kussen die betere klantvoorwaarden hebben. Bij beide kun je 30 dagen proefslapen en zijn ook nog een stuk goedkoper. Wij vinden het een nadeel dat je het M line kussen niet echt kan testen voor een langere tijd en het is ook nog eens duurder in vergelijking met andere merken. Dus dit kan een risico zijn maar was dit voor mijn collega zeer goed bevallen.

Heb je er ook nog geen goed beeld bij? Dan kan je hier ook nog een complete video met meer informatie over de athletic pillow M line vinden.