Mediflow waterkussen review

Het Mediflow waterkussen is bekendste merk in deze soort en heeft veel gebruikers over de gehele wereld. Dankzij de goede kwaliteit en positieve ervaringen van mensen met pijnklachten kan het zorgen voor een verbetering van de nachtrust. Wij gaan hier dieper op in met onze Mediflow waterkussen review en delen onze kennis en ervaring samen met de feedback van echte gebruikers.

Wat is het Mediflow waterkussen?

Het Mediflow kussen is vooral een begrip in Amerika waar het ook gekozen als het beste waterkussen voor een betere nachtrust en vermindering van pijnklachten. Het watergedeelte kan je namelijk naar wens aanpassen en zelf de hoeveelheid water toevoegen die het beste voor jouw houding is. Ook zorgt het een goede vorming naar de contouren van nek en hoofd zodat het zich aanpast naar jouw slaaphouding en lichaamsbouw.

De stevigheid van het kussen hangt af van de hoeveelheid water die in compartiment zit. Voor een gemiddelde stevigheid is ongeveer 3 liter water voldoende en kun je dus zelf de stevigheid en dikte aanpassen door er water aan toe te voegen of uit te halen. Dit maakt het een veelzijdig kussen en is het ook geschikt voor de meeste mensen. Er zijn wel verschillende soorten vullingen voor in het bovenste gedeelte die elk een aantal eigenschappen hebben en is het goed om te overwegen wat het beste voor jou is.

Welke verschillende soorten zijn er?

Mediflow heeft verschillende soorten waterkussens waar de onderkant een deel heeft waarin water zit maar de bovenkant kan verschillen van vulling. Het eerste en meeste bekende kussen heeft een Polyester vulling wat samen met het watergedeelte voor een optimale ondersteuning en comfort geeft. In de reviews die bij het kussen gegeven worden kun je ook lezen dat dit ook voor veel gebruikers gezorgd heeft dat pijnklachten verminderen en de nachtrust heeft verbeterd.

Naast het Polyester is er ook een Mediflow waterkussen met Visco-gelschuim oftewel traagschuim als vulling. Veel orthopedische hoofdkussen hebben ook traagschuim als vulling vanwege de eigenschappen zoals een goede drukverdeling en betere vorming naar nek en hoofd. Door de lichaamswarmte wordt het traagschuim zachter en past zich zo aan naar de slaaphouding en ligging van het hoofd. Dit zorgt ervoor dat je altijd een optimale ondersteuning krijgt en ook nog eens comfortabel ligt.

Het Mediflow waterkussen met visco-gelschuim heeft ook openingen waardoor ventilatie en warmteafvoer voor een aangenaam kussen zorgen. Het water past zich altijd aan naar kamertemperatuur en in de zomer heeft het een verkoelende werking terwijl het in de winter ook niet te koel aanvoelt vanwege de temperatuurregulatie.

Mediflow waterkussen

 • Geschikt voor rug- en zijslapers
 • Vulling: Polyester
 • Afmetingen: 50x70cm, 40x80cm

Mediflow Visco-gelschuim waterkussen

 • Geschikt voor rug- en zijslapers
 • Vulling: Traagschuim
 • Afmetingen: 50x70cm

Wat zijn de voor- en nadelen?

Sommige vullingen kunnen tijdens het slapen verschuiven of na verloop van tijd inzakken en zodoende minder ondersteuning geven. Door het watergedeelte blijf je een constante stevigheid en steun hebben. Dit zorgt er ook voor dat het gunstig is tegen pijnklachten in nek, hoofd en rug. Door goede ondersteuning kunnen de klachten verminderen en een goed hoofdkussen voorkomt ook nieuwe klachten.

De inhoud van het watercompartiment is aanpasbaar naar wens. Zo kun je het aanpassen naar de stevigheid en dikte naar wens maar ook die past bij jouw slaaphouding. Als vulling aan de bovenkant heb je keuze uit polyester en traagschuim met verschillende eigenschappen zoals we al eerder beschreven hebben.

Voordelen

 • Goede ondersteuning en comfort
 • Vermindering van pijnklachten
 • Aanpasbare vulling
 • Zelf stevigheid bepalen
 • Geschikt voor rug- en zijslapers
 • Hypoallergeen

Nadelen

 • Niet geschikt voor buikslapers
 • Kussen voelt zwaar aan
 • Lucht uit het kussen krijgen na het bijvullen

Het waterkussen heeft zeker ook nadelen en zoals we al eerder hebben beschreven is het niet geschikt voor buikslapers. Daarnaast kost het vullen ook wat tijd en moeite wat in het begin toch een beetje testen is wat de ideale hoeveelheid is. Elke keer moet je dan ook het watercompartiment weer volledig luchtvrij maken omdat het anders kan gaan klotsen en geluid maken. Heb je de goede stevigheid gevonden dan heb je hier geen last meer van maar is het wel aan te raden om elk jaar een keer het water te verversen.

Door de hoeveelheid water weegt het hoofdkussen ook veel zwaarder dan alle andere soorten kussens. Tijdens het slapen heb je geen last van een verschuivend kussen want het blijft door het gewicht goed op zijn plek liggen. Mocht je het toch willen verschuiven dan kost dit wel meer moeite. Een waterkussen heeft ook altijd het risico dat het zou kunnen lekken maar hier hebben wij vrijwel geen meldingen over gekregen. Wanneer je reviews en beoordelingen leest van echte gebruikers komt dit bij het Mediflow waterkussen ook niet voor.

Voor wie is het Mediflow kussen geschikt?

Mediflow waterkussen is ontworpen als orthopedisch kussen om te helpen met pijnklachten te verminderen of juist te voorkomen. Zo kan het ook zijn dat bijvoorbeeld een fysiotherapeut jouw dit kussen heeft geadviseerd. Toch is het Mediflow kussen niet voor iedereen geschikt en is het afhankelijk van de slaaphouding en lichaamsbouw maar ook persoonlijke voorkeur speelt een rol.

Het Mediflow waterkussen is vooral geschikt voor zij- en rugslapers vanwege de dikte en stevigheid van het kussen. Voor buikslapers is het minder geschikt omdat het kussen dan te hoog is en de nek niet goed kan ontspannen en er juist klachten ontstaan. Wij horen en lezen ook soms dat het voor kleinere mensen ook niet altijd fijn ligt omdat het net iets te groot is en zelfs als er weinig water in zit.

Dus ben je een rug- of zijslaper en heb je een gemiddelde lengte of groter dan zal waarschijnlijk dit hoofdkussen goed bevallen. Voor buikslapers adviseren wij dus om geen waterkussen te nemen maar een ander kussen wat een dunnere vulling heeft. Het beste is altijd wel om een aanpasbaar kussen te nemen en het liefst met een proefperiode van slapen zodat je goed kan testen of het geschikt is voor jouw slaaphouding.

Mediflow waterkussens

Tips om het Mediflow waterkussen juist te gebruiken

Vooraf zal je goed moeten weten welke hoeveelheid je wilt vullen en op welke manier je dit moet doen. Zo voorkom je dat het kussen te zacht of hard is maar het is ook belangrijk dat er geen lucht meer in het hoofdkussen zelf zit. Anders is het mogelijk dat je het hoort klotsen als je op het kussen ligt.

Wil je een gemiddelde stevigheid dan is rond de 3 liter water genoeg. Doe je minder dan wordt het natuurlijk zachter en is ongeveer 2 liter water kenmerkend voor een zacht kussen. Heb je een voorkeur voor een stevig hoofdkussen of ben je een zijslaper dan is 4-5 liter genoeg. Het beste is om eerst 3 liter te doen en te kijken of het aangenaam slaapt om daarna iets te verwijderen of toe te voegen.

Bij aankoop van het Mediflow kussen worden er ook instructies meegegeven hoe je het moet vullen zonder luchtbellen. Dit kun je doen door de luchtbellen via het vul-hulpmiddel naar buiten te duwen om het daarna dicht te draaien. Bij het product worden er verschillende instructies gegeven hoe je het beste kunt gebruiken en beste te onderhouden.

Onze Mediflow kussen review en conclusie

Om een zo eerlijk mogelijk beeld te geven, hebben wij onze kennis en ervaring gebruikt samen met beoordelingen van andere gebruikers. Hieruit hebben wij deze Mediflow kussen review geschreven en hopen zo dat we voldoende kunnen helpen in het overwegen van de aanschaf van een waterkussen.

Mocht je op zoek zijn naar een waterkussen dan kunnen wij eigenlijk alleen maar Mediflow aanraden. Wij hebben ook onderzoek gedaan naar andere merken maar de kwaliteit en levensduur is vaak wel minder. Het is ook belangrijk dat watercompartiment goed dicht blijft, ook na langere tijd maar wij lezen bij andere producten hierover ook klachten. Meestal kun je het kussen ook niet terugsturen mocht het niet naar wens zijn dus het is goed om gelijk een goed waterkussen aan te schaffen die je jarenlang kunt gebruiken. Het is ook jammer dat er ook niet een periode proefslapen mogelijk is zodat je het altijd kosteloos een tijdje kan testen of het geschikt is.

Naar onze ervaring heeft Mediflow zeker goede kussen en vooral ook het traagschuim gedeelte geeft net een betere ondersteuning en comfort. Alleen is dit altijd nog steeds een persoonlijke voorkeur dus kan dit voor iedereen anders zijn. Mocht het zijn dat je nog niet eerder op een traagschuim kussen geslapen hebt dan kan dit wel even wennen zijn. Niet iedereen zal dit ook fijn vinden omdat het in begin wat steviger aanvoelt en door de lichaamswarmte wat zachter wordt en naar jouw hoofd vormt. Als je ook veel draait in je slaap van houding dan is traagschuim ook minder geschikt.

Het Mediflow waterkussen met polyester is het meest verkocht en hierover zijn ook genoeg andere reviews te vinden van andere gebruikers. Bij het product zelf vind je veelal positieve ervaringen en daaruit haal je ook genoeg informatie zoals vermindering van pijnklachten. Voor de meeste mensen zal dit kussen ook goed bevallen maar omdat het ook goed aanpast in jouw houding en dat je zelf de stevigheid kan aanpassen.

Misschien ben je al lang op zoek naar het beste kussen en heb je al verschillende soorten geprobeerd dan kan dit kussen zeker een goede toevoeging zijn. Helaas geen proefslapen hierop maar ben je een rug- of zijslaper met een gemiddelde of grote lichaamsbouw dan zal dit waarschijnlijk wel een goede keuze zijn.

Ben je nog steeds niet overtuigd, dan is het beter om een hoofdkussen te kiezen waarop wel 30 dagen of meer proefslapen zit. Voorbeelden hiervan zijn het Cozysense hoofdkussen of Cloudpillo kussen die beide ook een traagschuimvulling hebben. Wij hebben ook nog andere reviews geschreven over bijvoorbeeld het Emma kussen en kun je dus op onze website genoeg informatie vinden die je kunnen helpen in de zoektocht naar een goed hoofdkussen.

Mediflow waterkussen aanbieding

Is het kussen geschikt voor jouw slaaphouding en past het bij je wensen? Hier vind je de laagste prijs en kun je nog meer reviews lezen van echte gebruikers.