Emma Hybrid matras

Het Emma Hybrid matras is een combinatie van schuim en pocketveren zodat je de voordelen en eigenschappen van beide materialen krijgt. Momenteel is dit één van de populairste matrassen en krijgt het ook goede beoordelingen in verschillende testen waaronder van de Consumentenbond. Deze heeft het gekozen als ‘beste uit de test van Oktober 2022’. In deze Emma Hybrid matras review gaan wij dieper in op voor- en nadelen van het matras en vergelijken deze ook met de andere Emma matrassen.

Wat is het Emma Hybrid matras?

Je kan het bijna niet ontkomen maar waarschijnlijk heb je wel eens (regelmatig) een reclame gezien van Emma-Sleep. Zij zijn hierin heel actief en dit maakt het gelijk ook een populair en veel verkocht merk in deze branche. Tevens bieden zij matrassen, kussens en bedden aan tegen gunstige voorwaarden. Ook hebben de verschillende Emma matrassen al een aantal awards binnengehaald wat ook een teken is van goede kwaliteit en voorwaarden.

Het Emma Hybrid matras bestaat uit een aantal lagen van schuim en heeft ook pocketvering. Deze combinatie zorgt voor een unieke samenstelling waarbij je de eigenschappen van beide materialen ervaart. Zo krijg je een comfortabel, ondersteunend matras met ook een goede luchtcirculatie wat kan zorgen voor een aangename slaaptemperatuur.

Het matras kun je los kopen maar het wordt ook als matras van de Emma boxspring gebruikt. Bij de Emma Deluxe boxspring heb je wel keuze uit twee matrassen waarbij het Hybrid matras de luxere keus is. Bij andere boxspring is dit wel het standaard matras omdat dit een goede prijs / kwaliteit heeft en ook geschikt voor de meeste mensen.

Emma Hybrid matras

 • Beste matras volgens Consumentenbond
 • Comfortabel en ondersteunend
 • Blijft koeler dan het O2 matras
 • Met extra ConstantCool optie
 • Keuze uit veel afmetingen
 • 100 nachten proefslapen
 • Tot 10 jaar garantie

Wat zijn de verschillende lagen?

Alle Emma matrassen hebben verschillende lagen die elk hun eigenschappen hebben wat zorgt voor een optimale comfort en ondersteuning. Het Emma Hybrid matras heeft een dikte van 25cm met hierin vijf verschillende lagen verwerkt. Naast deze lagen heeft het ook nog afneembare en wasbare hoes (nr. 1) die ook nog zorgt voor extra comfort.

De bovenste laag is blauw vanwege het Airgocell schuim wat ademend is vanwege de open celstructuur. Dit is nodig bij een matras wat deels uit traagschuim bestaat omdat dit juist niet goed ademt. Tevens voelt deze laag ook zacht en comfortabel aan.

De volgende laag bestaat dus uit traagschuim wat als eigenschap en voordeel heeft dat het zich goed kan vormen naar de contouren van het lichaam. Dit zorgt voor een optimale ondersteuning omdat het zich aanpast naar jouw slaaphouding. De druk op het lichaam wordt verdeeld en de rug kan in een neutrale positie liggen.

Nummer 4 op de afbeelding is een HRX koudschuim laag. Deze zorgt voor stevigheid wat ook voor extra ondersteuning dient. Het geeft tegendruk en comfort bij het gewicht van heupen, knieën en schouders.

Emma Hybrid matras review
De verschillende lagen van het Emma Hybrid matras.

De basis van het matras bestaat uit pocketveren die ook in zones zijn aangebracht om gerichte ondersteuning te geven. Zo is het bij de schouders wat zachter en ter hoogte van de heupen is het steviger om het gewicht op te vangen. Het voordeel hiervan is ook dat de ventilatie en afvoeren van warmte en stuk beter is dan wanneer alles uit schuim bestaat. Het is een stevige, stabiele basis en zeer geschikt voor buik- en rugslapers.

Onder de pocketvering is nog een extra laag HRX koudschuim. Deze heeft als functie om alle bewegingen en schokken op te vangen door bijvoorbeeld bewegingen van je partner tijdens slaap. Dit maakt het een stevig en ondersteunend matras met een goede combinatie van verschillende lagen.

De voor- en nadelen van Emma Hybrid

Elk matras heeft voor- en nadelen zo ook het Emma Hybrid matras. Wat de één positief kan ervaren is voor de ander misschien niet comfortabel of bijvoorbeeld stevig genoeg. Wij hebben enkele voor- en nadelen van het Hybrid matras op een rijtje gezet en lichten ook deze toe zodat je zelf kan beoordelen of het geschikt voor jou is.

Het is ook mogelijk om een extra optie toe te voegen voor warme slapers. De ConstantCool technologie zijn banden die tussen de traagschuim en HRX schuimlaag worden gelegd en zorgen voor verkoeling en betere warmteafvoer. De temperatuur van het matras wordt zo nog beter gereguleerd waardoor het lekker koel blijft maar zeker niet koud tijdens de winterdagen.

In Oktober 2022 heeft de Consumentenbond het Emma Hybrid matras als beste matras beoordeeld. Hiervoor wat het eerst het Emma O2 matras maar nu is deze als beste uit de test gekomen. Dit is natuurlijk niet zonder reden en betekent dat testers en gebruikers hierover erg positief waren. Meer hierover kun je ook vinden op hun site.

Het matras is in 10+ afmetingen verkrijgbaar en voor de meeste bedden geschikt. Zo heb je al een Emma matras vanaf 80x200cm tot een afmeting van 200x200cm. Ook is het mogelijk om verschillende lengtes te krijgen zoals bijvoorbeeld een 210cm lengte.

Voordelen

 • Geschikt voor alle slaaphoudingen
 • Goede keuze voor warme slapers
 • Vrij stevig, goed voor buik- en rugslapers
 • Duurzaam, lange levensduur
 • Optimale ondersteuning door verschillende lagen
 • Betere luchtcirculatie en warmteafvoeren tegenover O2 matras
 • Makkelijk verplaatsen met 4 handgrepen
 • 100 nachten proefslapen
 • 10 jaar garantie
 • Meerdere Consumentenbond awards

Nadelen

 • Kan te stevig ervaren worden
 • Voor zijslapers met kleinere lichaamsbouw kan het niet genoeg steun geven.

De matrashoes van het Emma Hybrid matras bestaat uit een wit en grijs gedeelte. Deze kan je los van elkaar ritsen en zijn wasbaar in het wasmachine. Het witte gedeelte kun je op 60 graden wassen maar het grijze gedeelte alleen tot 40 graden. Dit maakt het wel minder geschikt voor mensen met allergieën omdat niet alle huisstofmijt, bacteriën of eventuele schimmels kunnen worden gedood.

Voor wie is het Hybrid matras geschikt?

Voor wie het matras geschikt is hangt ook af van meerdere factoren. Lichaamsbouw, slaaphouding en of je een voorkeur hebt voor zachter of stevig spelen een grote rol. Voor iedereen is dit verschillend en dus een persoonlijke keuze. In het algemeen is het Emma Hybrid matras geschikt voor:

Het Emma Hybrid matras is een vrij stevig matras wat de beste ondersteuning geeft bij buik- en rugslapers. Door de verschillende lagen en pocketvering geeft dit een stabiele steun en verdeelt het de druk goed.

Voor warme slapers is dit een goede keuze, zeker met de extra optie ConstantCool. Het Emma Hybrid Premium matras is nog beter in luchtcirculatie en warmteafvoer maar de Hybrid is zeker een flinke verbetering tegenover het Emma O2 matras. Schuim heeft vaak een dichte celstructuur en kan de warmte niet goed kwijt. De grote basislaag met pocketvering zorgt bij het Hybrid matras voor een betere afvoer en ventilatie.

Het Emma Hybrid matras is minder geschikt voor zijslapers met een lager lichaamsgewicht dan 75kg. Het matras is hiervoor iets te stevig en kan het matras zich niet goed vormen rond het lichaam. Dit resulteert in dat de wervelkolom niet in een neutrale positie ligt en er spanning op gewrichten en spieren kan staan met pijnklachten tot gevolg. Voor deze zijslapers is een zachter matras wel aangeraden. Het is ook mogelijk om een matrastopper te gebruiken wat een zachter is en de extra ondersteuning geven die nodig is voor het lichaam.

Emma Hybrid matras

 • Beste matras volgens Consumentenbond
 • Comfortabel en ondersteunend
 • Blijft koeler dan het O2 matras
 • Met extra ConstantCool optie
 • Keuze uit veel afmetingen
 • 100 nachten proefslapen
 • Tot 10 jaar garantie

Emma Hybrid vs O2 matras

Het grootste verschil tussen een Emma Hybrid matras en het O2 matras is dat de basis verschillend is. De Hybrid heeft pocketveren en het O2 matras heeft een HRX koudschuim laag. Ook heeft de Hybrid meer lagen wat zorgt voor een betere ondersteuning, comfort en luchtcirculatie. Waar koudschuim niet goed kan ademen en warmte kan afvoeren, heeft pocketvering een betere ventilatie en temperatuur controle.

Heb je het snel warm tijdens slapen dan is het beter om te kiezen voor het Hybrid matras. Eventueel ook met ConstantCool voor nog een betere verkoeling en warmteafvoer. Pocketveren zorgen ook voor een betere ondersteuning en zijn geschikt voor mensen met een zwaardere lichaamsbouw van 90kg+. Wanneer er op koudschuim een langere tijd veel druk komt te staan kan het na een tijdje gaan inzakken. Dit heb je niet met pocketveren. Daar tegenover staat wel dat voor mensen met een lager lichaamsgewicht en vooral zijslapers dat het medium/stevige O2 matras een betere keuze is.

Het Emma O2 matras is dus verkrijgbaar in een stevige variant maar mocht je een zijslaper zijn of voorkeur hebben voor wat zachter dan kan je ook een medium/stevig matras kiezen. Bij het Hybrid matras heb je geen keuze en is alleen het vrij stevige matras de enige optie. Dit maakt het O2 matras een allround matras en geschikt voor de meeste slapers en het Hybrid matras is voor degene die extra steun en comfort zoeken. En dus ook voor de warme slapers onder ons.

Voor de rest zijn er weinig grote verschillen tussen het Emma Hybrid en O2 matras. Beiden hebben dezelfde service en voorwaarden van Emma-sleep en kun je 100 nachten proefslapen en krijg je standaard 10 jaar garantie. Er wordt ook gebruik gemaakt van duurzame, kwaliteitsmateriaal en kan het een goede investering zijn waarvan je jarenlang plezier van kan hebben.

Emma O2

 • Voordelig allround matras
 • Medium/stevig of stevig
 • Traagschuim + koudschuim
 • Keuze uit veel afmetingen
 • 100 nachten proefslapen

Emma Hybrid Premium

 • Luxe matras met beste ondersteuning
 • Comfortabel, stabiel en medium/stevig
 • Goede temperatuur regeling
 • Altijd een goede slaaptemperatuur
 • 7 Lagen
 • 100 nachten proefslapen

De verschillen met Hybrid Premium

Wanneer je Emma Hybrid vs Hybrid Premium vergelijkt dan heeft het nieuwste premium matras van Emma nog enkele toevoegingen en aanpassingen gehad tegenover de Hybrid om het een compleet en luxe matras te maken. Zo zijn er onder andere twee lagen aangebracht om de temperatuurregulering en ook demping te verbeteren.

Zo heeft de Hybrid Premium tegenover het Hybrid matras een extra laag met grafietdeeltjes. Deze zorgen voor een betere temperatuur controle zodat je een betere nachtrust krijgt zonder het te warm of koel te hebben. Daarboven is een laag met microvering aangebracht wat de luchtcirculatie verbeterd maar ook extra ondersteuning geeft aan het lichaam. De veren zorgen ook voor een betere demping van bewegingen en schokken zodat je stabiel op het bed kan liggen zonder dat je slaapbewegingen voelt van een partner.

Het kostenplaatje is wel een stukje hoger maar het kan wel extra comfort en steun geven. Als je overweegt om een Hybrid matras aan te schaffen met de optie ConstantCool dan komt de prijs ook al bijna in de buurt van de Hybrid Premium. Dit is een compleet matras in een luxe uitvoering met een optimale luchtcirculatie. Bekijk ook regelmatig de aanbiedingen omdat dit ook flink kan schelen.

Emma Hybrid matras aanbieding

Ben je ervan overtuigd dat het Emma Hybrid matras een goede keuze is? Of wil je de laagste prijs zien en meer informatie lezen? Wij hebben de beste aanbieding geselecteerd met wel kortingen tot -50%.

Emma Hybrid matras review en conclusie

Producten van het merk Emma zijn erg populair en hierover zijn genoeg ervaring en reviews te vinden van andere gebruikers. Zo zijn er zowel positieve als negatieve reviews te vinden en is het vrij wisselend. De voorwaarden om een matras aan te schaffen zijn wel gelukkig goed en heb je genoeg tijd om te proberen en eventueel gratis te retourneren mocht het toch niets zijn.

Het kan nog steeds tegenvallen dat je toch geen geschikt matras hebt gevonden, ondanks de goede voorwaarden. Hou rekening mee dat het Emma Hybrid matras vrij stevig is en daarmee ook minder geschikt voor zijslapers met een gewicht van 70kg of minder. Hiervoor is een schuimmatras met een medium stevigheid een betere keuze omdat dit zachter is en beter vormt naar schouders en heupen bij lichter lichaamsgewicht. Schelen jij en je partner veel in lichaamsbouw dan is het beter om twee aparte matrassen te nemen die passen bij lichaam en slaaphouding. Eventueel kan er ook nog een matrastopper gebruikt worden als het matras iets te stevig is.

Persoonlijk is het voor mij het Hybrid matras een betere keuze dan het O2 matras omdat ik een vrij warme slaper ben. Daarnaast geef ik ook de voorkeur voor een steviger matras en is het Emma Hybrid prijs / kwaliteit gezien één van de betere keuzes. Dit is dus voor iedereen verschillend en kunnen wij ook niet zeggen of het ook voor jou de beste keuze is.

Wij hopen dat we de juiste informatie hebben gegeven om een keuze te kunnen maken of het geschikt is voor jouw situatie. Het Emma Hybrid matras is comfortabel, stevig en te kopen onder gunstige voorwaarden. Daarnaast is het ook altijd nog mogelijk om even te testen in een fysieke winkel van bijvoorbeeld Beter-Bed. Alleen dit hoeft nog steeds niet veel te zeggen omdat je pas na een langere tijd erachter komt of het matras geschikt is. Vandaar ook de 100 nachten proefslapen garantie.

Als luxe alternatief kunnen wij ook het M Line Cool Motion matras adviseren. Dit behoort tot de topmerken en is een goede investering voor een betere nachtrust. Het prijskaartje ligt alleen een stuk hoger maar je krijgt er ook een hoog niveau van comfort en ondersteuning voor terug. Het Hybrid matras is redelijk vergelijkbaar en voordelig in vergelijking met de matrassen van M Line.

Regelmatig zijn er ook leuke acties en kortingen bij zowel het O2 matras als Hybrid matras. Wij proberen altijd de beste aanbieding te selecteren op deze pagina zodat je met goede voorwaarden en een gunstige prijs het matras kan aanschaffen. Mocht je ook meer willen weten over het Emma kussen? Hierover hebben wij ook nog een review geschreven samen met de luxe versie: Emma Diamond kussen.

⭐Extra kortingen op het Emma matras tot -55%Bekijken
+ +