Emma Hybrid Premium matras

Het nieuwste matras van Emma is de Hybrid Premium en is het een luxere uitvoering van het Hybrid matras. Door enkele toevoegingen maakt dit het matras nog comfortabeler en geeft het een betere, gerichte ondersteuning. In deze Emma Hybrid Premium matras review geven wij meer informatie, vergelijken en de voor- en nadelen van dit luxe matras.

Wat is het Emma Hybrid Premium matras?

Zoals we al eerder vermelden is het Emma Hybrid Premium matras het nieuwste en meest luxe matras van het merk. Emma is momenteel één van de meest verkochte matrassen met ook vele tevreden gebruikers. Over dit nieuwere matras is nog wel minder informatie en reviews te vinden vandaar dat wij onze ervaring hierover delen.

Het Emma Hybrid matras is de minder uitgebreide versie van dit matras en valt in de smaak bij verschillende testen en reviews. De Consumentenbond geeft het ook hoge cijfers en heeft afgelopen Oktober 2022 het matras als beste gekroond. Het Hybrid Premium matras is een luxere uitvoering en vergelijkbaar met zijn voorganger. Door enkele aanpassingen en toevoegingen geeft het nog meer comfort en steun. Het kan dan ook niet anders dat het ook goede cijfers gaat krijgen wanneer bijvoorbeeld de Consumentenbond deze gaat testen.

Het matras bestaat uit een aantal lagen van schuim en heeft een grote basislaag van pocketveren. Deze samenstelling is een goede combinatie zodat je de voordelen en eigenschappen van beide materialen kan ervaren. Schuim kan zich goed vormen rond het lichaam en comfortabel voelen, de pocketvering geeft de ondersteuning en zorgt ook voor een betere luchtcirculatie zodat het koel blijft.

Wat zijn de verschillende lagen?

Alle Emma matrassen hebben een aantal lagen van verschillende materialen en eigenschappen die samen een goede combinatie vormen. Met een matrasdikte van 25cm zijn er in totaal 7 lagen verwerkt in het Emma Hybrid Premium matras. De bovenste laag is de matrashoes wat een goede vocht en warmte afvoer heeft dankzij de unieke vezels. De laag die onder de hoes zit is een Airgocell schuim. Deze zit in al hun matrassen verwerkt en is een zachte en ademende schuim wat comfortabel voelt.

Daaronder bevindt zich een laag met mini pocketveren wat een gerichte ondersteuning kan geven. De veren passen zich aan naar elke individu en slaaphouding zodat er een passende steun en drukverdeling is. Het is ook goed voor de luchtcirculatie waardoor het matras koeler blijft.

Naast de microvering is er ook de schuimlaag met grafietdeeltjes toegevoegd tegenover het Hybrid matras. Deze laag zorgt voor een goede slaaptemperatuur door een betere controle en afvoer van warmte. Hierdoor is er geen ConstantCool optie nodig die er wel was bij het Hybrid matras.

De vijfde laag bestaat uit HRX koudschuim wat goed is voor de ondersteuning en stevigheid. Deze vangt het gewicht van het lichaam op en geeft voldoende steun en tegendruk om comfortabel te slapen.

Emma Hybrid Premium review
Het Emma Hybrid Premium matras bestaat uit verschillende lagen.

De basis bestaat uit pocketvering die gericht op zes zones ondersteuning geeft. Waar het bij de schouders iets zachter is wat nodig is voor zijslapers, is het bijvoorbeeld bij de heupen steviger voor extra ondersteuning. De veren zorgen ook voor een betere luchtcirculatie dan bijvoorbeeld een volledig schuimmatras zoals het O2 matras.

De onderste laag is ook van HRX koudschuim. Dit zorgt voor extra demping van bewegingen en schokken die o.a. ontstaan door het draaien in slaap. Zo heeft de partner geen last van een bewegend matras als er veel bewegingen zijn.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Wij hebben een aantal algemene voor- en nadelen van het Emma Hybrid Premium matras in een overzichtje gezet. Het is natuurlijk altijd een persoonlijke ervaring dus kan het voor iedereen verschillen maar deze voor- en nadelen gelden voor de meeste slapers.

Wist je dat het ‘normale’ Hybrid matras in Oktober 2022 uitgeroepen is als beste matras door de Consumentenbond. De Hybrid Premium is vergelijkbaar en heeft zelfs nog extra opties waardoor steun en comfort verbeteren. Ook het Emma O2 matras heeft al meerdere awards binnengehaald en betekent dat Emma keer op keer topkwaliteit matrassen levert.

De matrashoes is wasbaar en heeft twee gedeeltes die je los van elkaar kan ritsen. Het bovenste witte gedeelte kan op 60 graden gewassen worden maar het grijze gedeelte alleen op 40 graden. Heb je een allergie dan is deze hoes minder geschikt omdat het niet volledig op 60 graden gewassen kan worden. Huisstofmijt en bacteriën worden dan niet gedood en kun je hier last van krijgen.

Voordelen

 • Geschikt voor alle slaaphoudingen
 • Goede keuze voor warme slapers
 • Optimale drukverdeling en ondersteuning
 • Duurzaam, lange levensduur
 • Dempingen van bewegingen en schokken
 • Betere luchtcirculatie en warmteafvoeren tegenover O2 matras
 • Makkelijk verplaatsen met 4 handgrepen
 • 100 nachten proefslapen
 • 10 jaar garantie
 • Meerdere Consumentenbond awards

Nadelen

 • De kosten zijn vrij hoog
 • Een harde, stevige bedframe geeft het beste resultaat

Voor wie is het matras geschikt?

Iedereen heeft andere verwachtingen en eisen van een matras. Persoonlijke voorkeur speelt een rol maar het is belangrijker om te kijken wat jouw lichaamsbouw of slaaphouding nodig heeft. Dit is voor iedereen anders en hierdoor is elk matras een persoonlijke keuze en hoeven ervaringen en reviews niet altijd toepasselijk te zijn voor jouw slaaphouding en situatie.

Het Hybrid Premium matras is geschikt voor alle slaaphoudingen. Voor buik- en rugslapers is een stevig matras altijd de betere keuze om te slapen met de wervelkolom in een neutrale positie. Dit matras is vrij stevig maar door de verschillende lagen past het zich aan naar jouw slaaphouding. Dit geldt ook voor zijslapers waar ze de ondersteuning krijgen wat nodig is. Door de extra laag microveren geeft het ook individueel de steun en comfort die nodig is.

Waar het O2 matras nog vrij warm is door een mindere luchtcirculatie, is het Hybrid Premium een uitstekende keuze voor warme slapers. De luchtcirculatie en warmteafvoer zijn hier optimaal en zorgen voor een goede slaaptemperatuur. Het Hybrid matras is eventueel ook mogelijk maar dan wel met extra optie ConstantCool.

Slaap je samen met een bewegende partner dan kan dit bij pocketvering soms voelbaar zijn. Dit geldt niet bij dit matras dankzij de extra laag microveren die is toegevoegd. Hierdoor blijft het stabiel en is het schok dempend en zijn de bewegingen niet voelbaar. De veren zorgen ook voor een goede gewichtsverdeling en passen zich aan het lichaam.

Emma Hybrid Premium

 • Meest luxe Emma matras
 • Beste matras voor alle slaaphoudingen
 • Ondersteuning past zich aan jouw houding
 • Comfortabel, stabiel en medium/stevig
 • Altijd een goede slaaptemperatuur
 • Duurzame kwaliteitsmaterialen
 • 100 nachten proefslapen

Hybrid Premium verschillen met Hybrid

Bij het Hybrid Premium matras zijn er twee lagen extra aangebracht in vergelijk met de Hybrid. Er is een laag microveren die ervoor zorgen dat er een betere ventilatie en ondersteuning is. Daarnaast helpen deze mini veren om bewegingen en schokken te dempen. Onder de laag microveren zit ook nog een schuimlaag waarin grafietdeeltjes is verwerkt. Dit heeft als eigenschap dat er een betere controle is over temperatuur en zorgt het voor een betere warmteafvoer waardoor de slaaptemperatuur verbeterd. Waar het Hybrid matras voor de warme slapers onder is soms nog vrij warm kan zijn zonder de ConstantCool, heb je dit met de Hybrid Premium niet. De extra lagen geven een betere luchtcirculatie en de warmte kan beter afgevoerd worden.

De laag met pocketveren verschillen ook van elkaar in hoogte maar ook op de plaatsen waar ze steun geven. De Hybrid Premium heeft 6 zones die gericht ondersteuning geven aan het lichaam en de Hybrid heeft er 5. Dit zorgt ook voor een betere gewichtsverdeling en minder belasting op het lichaam dus comfortabeler. Het Hybrid Premium voelt ook iets minder stevig aan dan de Hybrid en dit maakt het een goede keuze voor alle slaaphoudingen.

De Hybrid Premium is nog een luxere variant dan de Hybrid. Dit komt natuurlijk ook met hogere kosten maar voor een 2-persoonsbed kan dit een uitstekende keuze zijn. De microveren geven individueel de steun die nodig is en ook niet onbelangrijk is dat het de bewegingen en schokken opvangt van de partner. Dit is het meest comfortabele en ondersteunend matras die Emma momenteel in assortiment heeft.

Emma Hybrid matras

 • Beste matras volgens Consumentenbond
 • Comfortabel en ondersteunend
 • Blijft koeler dan het O2 matras
 • Met extra ConstantCool optie
 • Keuze uit veel afmetingen
 • 100 nachten proefslapen
 • Tot 10 jaar garantie

Verschillen met het O2 matras

De verschillen tussen het Emma Hybrid Premium matras en O2 matras zijn wel een stuk groter. Waar de één het meest luxe matras is, is het ander de voordeligste keuze van Emma Sleep. De grootste verschillen zijn toch in het aantal lagen en de basis waaruit het matras bestaat. Het O2 matras heeft een basis van HRX koudschuim en de Hybrid Premium heeft pocketveren die voor de ondersteuning zorgen.

Hybrid is zoals de naam al vermoeden een combinatie van verschillende materialen. Zo heb je zowel van schuim als pocketvering de beste eigenschappen die samen een goede comfort en steun geven. Veren hebben ook een betere luchtcirculatie waarbij de warmte sneller afgevoerd kan worden. Een matras volledig van schuim heeft een mindere ventilatie omdat de celstructuur van het koudschuim vrij dicht is. Voor warme slapers is de Hybrid of Hybrid Premium de beste keuze.

Het O2 matras is een prima allround matras geschikt voor de algemene slapers. Tevens kun je ook kiezen voor een stevige variant of als je liever iets zachter wilt dan is er ook een medium stevigheid. Bij de Hybrid Premium kun je niet in stevigheid kiezen maar zorgen de verschillende lagen voor een individuele ondersteuning en comfort.

De aankoopvoorwaarden voor alle matrassen zijn hetzelfde bij Emma. De service en garantie zijn standaard 10 jaar en je kunt tot 100 nachten proefslapen en testen of het matras ook geschikt is voor jouw lichaam en houding. Beide matrassen bestaan uit duurzame, kwaliteitsmaterialen en hebben een lange levensduur.

Emma Hybrid Premium matras aanbieding

Ben je ervan overtuigd dat het Emma Hybrid Premium matras een goede keuze is? Of wil je de laagste prijs zien en meer informatie lezen? Wij hebben de beste aanbieding geselecteerd met wel kortingen tot -50%.

Emma Hybrid Premium review en conclusie

Het Emma Hybrid Premium matras wordt geleverd vacuüm verpakt in een grote doos. Makkelijk om te verplaatsen naar de juiste slaapkamer waar je de verpakking open kan halen. Het matras moet dan nog wel een tijdje liggen tot het de oorspronkelijk vorm heeft. Het kan ook zijn dat er een soort chemische lucht te ruiken is maar door goede ventilatie is dit weer vrij snel verdwenen. Dit is ook niet schadelijk maar komt omdat het al die tijd vacuüm verpakt gezeten heeft zonder luchtverfrissing.

Over alle Emma matrassen valt op internet veel informatie, ervaringen en reviews te lezen. Deze kunnen ook vrij wisselend zijn omdat het een veel verkocht merk is en overal heb je wel tevreden of minder tevreden gebruikers. Dit is ook afhankelijk van slaaphouding en persoonlijke voorkeur en kan het zijn dat één van de Emma matrassen die getest is niet geschikt was. Een andere variant zou waarschijnlijk dan een betere keus geweest zijn omdat deze veel van elkaar verschillen.

Emma Hybrid Premium is een uitgebreidere versie van de Hybrid en is ook het nieuwste model. Hierover zijn nog wat minder echte ervaringen te vinden. De Emma Hybrid heeft al meerdere awards gehad van de Consumentenbond en met deze extra eigenschappen zal het Hybrid Premium matras ook hoge ogen scoren op dat gebied. Het heeft namelijk een betere luchtcirculatie, ondersteuning en schokdemping. Wij zijn al erg tevreden met het Hybrid matras maar het Hybrid Premium is een luxe compleet matras waar je jarenlang plezier van kan hebben.

Vergelijk je de matrassen met andere merken dan is het wel vrij prijzig. Zeker als er geen kortingsacties zijn dan heeft het een hoog prijskaartje. Gelukkig zijn er regelmatig Emma Hybrid Premium aanbieding waar kortingen gegeven worden tot wel 50% en wij adviseren om hier zeker op te wachten. Wij proberen ook om elke keer de beste aanbieding te selecteren op deze pagina zodat je een goede prijs betaald voor het matras. Het kan ook schelen of je het in een set prijs koopt waar ook een Emma kussen of Emma Diamond kussen bij zit.

Wij hopen dat er voldoende informatie gegeven is en een goede vergelijking met de andere matrassen. Zo kun je een betere keuze maken en weet je of het Hybrid Premium matras ook geschikt is voor jou. Het is wel zo dat de ervaring voor iedereen kan verschillen maar Emma Sleep heeft erg gunstige voorwaarden en kun je het een langere periode testen. Wil je ook meer lezen over andere merken zoals het M Line Cool Motion matras, dan kun je dat ook op onze website vinden.

⭐Extra kortingen op het Emma matras tot -55%Bekijken
+ +