Emma matras review

Een goed matras vinden is lastig en er is ook redelijk veel keuze. Persoonlijke voorkeur en slaaphouding spelen ook een rol en het is vaak ook een dure investering dus het moet dan wel van goede kwaliteit zijn. Om meer informatie te geven en de keuze wat makkelijker te maken schrijven wij deze Emma matras review.

Veel websites en reviews kunnen al redelijk oud zijn en niet meer up-to-date. In de tussentijd kunnen er dingen veranderd zijn en is ook het assortiment uitgebreid. Wij hebben een recente Emma matras review die wij in December 2022 hebben geschreven. In dit artikel hopen wij alle informatie te geven die je nodig hebt om een keuze te maken en delen wij ook ervaringen, vergelijken en lees je meer tips.

Welke soorten Emma matras zijn er?

Wij schrijven een wat algemene Emma matras review omdat hieronder meerdere matrassen vallen met hun verschillende eigenschappen. Wij hebben ook reviews geschreven over de specifieke matrassen zelf zodat het wat dieper in details gaat.

Emma Sleep heeft in totaal drie matrassen in het assortiment. Het Emma O2 matras wat traagschuim en HGX koudschuim als basis heeft. Het Emma Hybrid matras waarbij onder andere pocketveren een groot deel van het koudschuim vervangen. En het Emma Hybrid Premium matras wat nog vrij nieuw is maar waarbij er meerdere lagen zijn aangebracht voor een betere temperatuurregulatie en verhoging van comfort.

Zo kan de ervaringen bij een Emma O2 een stuk verschillen met bijvoorbeeld het Emma Hybrid Premium. Dit komt ook onder andere dat er pocketveringen in zijn verwerkt die een andere ondersteuning en gevoel geven. Wij geven eerst een samenvatting van deze matrassen en wat hun eigenschappen en voor- en nadelen zijn. Later vergelijken wij deze en geven reviews over het Emma matras.

Emma O2 matras

Het Emma O2 matras heeft al meerdere keren awards gekregen door de Consumentenbond. In vergelijking met andere matrassen scoort het Emma O2 goed en heeft in Oktober 2022 nog het award ‘Groene keuze’ binnen gehaald.

Emma matras
De verschillende lagen van het Emma matras.

Als we kijken waaruit het Emma matras bestaat dan is dit meerdere lagen met voornamelijk schuim. Zo heeft het een Airgocell schuimlaag (nr. 2) wat ook gebruikt wordt in hun Diamond kussen. Dit is een laag met een ademende functie en zacht aanvoelt en ook zorgt voor ondersteuning.

Daaronder ligt een traagschuim laag (nr. 3) wat zorgt voor een optimale vorming van het lichaam. Zo staat er minder druk en belasting op spieren en gewrichten en geeft het een goede ondersteuning.

En als basis wordt er hier koudschuim (nr. 4) gebruikt. Speciaal ontworpen om het lichaam tegendruk te geven en samen in combinatie met traagschuim geeft dit optimale steun en comfort.

Emma Hybrid matras

In Oktober 2022 is deze als beste uit de test gekomen van de Consumentenbond. Zoals elk matras valt het in de smaak bij het testen en keuren van de consumentenbond. Als we kijken naar de verschillen met het O2 matras dan valt als eerste op dat er hier pocketvering zit en geen koudschuim basis.

Voor mensen met een grotere lichaamsbouw of die een voorkeur hebben voor een wat steviger matras dan is pocketvering beter. Deze geven een betere steun en comfort en wat ook resulteert in een langere levensduur dan schuim.

Het bestaat ook uit meer lagen dan het O2 matras wat voor een betere drukverdeling op het lichaam zorgt en ondersteuning bij alle slaaphoudingen. Ben je een warme slaper dan is het ook nog een optie om ConstantCool banden toe te voegen tussen de lagen. Deze voeren de warmte af en geven een verkoelend effect.

Emma matras review
Emma Hybrid met pocketvering

Emma Hybrid premium matras

Het nieuwste matras is de Emma Hybrid Premium met nog enkele extra toevoegingen en eigenschappen tegenover de Hybrid. Door extra lagen aan te brengen en microveren is de luchtcirculatie en temperatuurregeling nog beter waardoor het matras koel blijft aanvoelen en geeft het extra demping tegen bewegingen.

Emma matras ervaring
Emma Hybrid Premium heeft nog meer verschillende lagen.

Het matras is zo ontworpen dat je bij een 2-persoonsbed geen bewegingen en schokken voelt als de partner zich beweegt. Bij pocketvering kan dit zeker wel het geval wezen maar bij de Emma Hybrid Premium is dit minimaal dankzij de microveren.

Voor de warme slapers is dit ook de beste keuze van alle Emma matrassen, alleen de aanschafkosten liggen ook wel wat hoger. Het matrashoes bestaat uit vezels die vocht en warmte reguleren en afvoeren. Samen met de Airgocell laag, microveren en grafiet schuim laag blijft het matras koel tijdens warme dagen. En reguleert het de temperatuur waardoor het ook niet koud aanvoelt als het winter wordt.

Het matras heeft ook een pocketvering basis met 5 verschillende zones die gericht zijn op het ondersteunen van het lichaam. Hierdoor is er een goede drukverlichting en ontlast het lichaam wat kan leiden tot een betere nachtrust zonder pijnklachten.

Emma matras review en vergelijkingen

Emma O2

 • Voordelig allround matras
 • Traagschuim + koudschuim
 • 3 Lagen
 • Medium of stevig

Emma Hybrid

 • Beste ondersteuning en comfort
 • Stevig matras
 • Traagschuim + pocketvering
 • 5 Lagen

Emma Hybrid Premium

 • Nieuwste luxe matras
 • Goede temperatuur regeling
 • Traagschuim + pocketvering
 • 7 Lagen

Emma O2 review

Het Emma O2 matras bestaat dus voornamelijk uit schuim. Er is keuze uit medium of harde stevigheid. Sommige mensen ervaren dat het Emma matras vrij hard is en later hebben zij hiervoor een medium-stevige variant ontworpen.

Voor de meeste mensen is het Emma O2 matras een goed matras en geeft de juiste ondersteuning en comfort. Door de combinatie van de verschillende lagen vormt het tot een geheel waarbij het voor de meeste slapers en ook voor alle slaaphoudingen wel geschikt is. Natuurlijk zijn er ook nog betere matrassen te krijgen met extra toevoegingen zoals bij Hybrid Premium maar het Emma matras O2 is een voordelige keus voor een kwalitatief goed matras.

Zoals alle Emma matrassen heeft het een traagschuim laag. Voor de vorming en ondersteuning kan dit zeker een groot voordeel zijn. Het nadeel is wel dat het een dichte celstructuur heeft. Hierdoor kan het na een tijdje warm aanvoelen en is het voor warmere slapers minder geschikt. Emma Sleep heeft hierop wel een Arigocell laag gedaan die ademend is en de temperatuur beter reguleert. Dit scheelt een hoop en zeker in combinatie met matrashoes wat ook ademend is kan dit wel een stuk minder warm aanvoelen. Alleen dit hoeft niet altijd voldoende te zijn voor de warme slapers onder ons. Dit geldt in het algemeen en niet alleen specifiek voor het Emma matras.

Ben je een warme slaper dan is het beter om te kiezen voor de Emma Hybrid. Deze heeft pocketvering wat zorgt voor een betere luchtcirculatie en afvoering van warmte. Ook heeft het een optie om ConstantCool mee te bestellen. Dit zijn een soort banden die tussen de schuimlagen liggen en zorgen voor verkoeling tot 12 uur lang. Wij hebben deze zelf niet geprobeerd maar het lijkt wel een goede toevoeging te zijn mocht je het snel warm hebben in bed.

Emma Hybrid review

Het Hybrid matras heeft een pocketvering basis wat verschillende voor- en nadelen heeft tegenover het O2 matras oftewel koudschuim basis. Pocketvering geeft een verbetering op de luchtcirculatie en warmteafvoering waardoor het koeler aanvoelt. Alleen het voelt wel wat steviger aan dan het O2 matras.

Voor mensen met een grotere lichaamsbouw is pocketvering wel een betere keuze omdat de ondersteuning en comfort zich hierop aanpast. Ook is de levensduur van de pocketvering langer dan koudschuim omdat dit een betere tegendruk en het schuim kan bij langdurig veel druk een beetje door gaan zakken.

Het matras iets steviger dan het O2 matras. Ben je een zijslaper dan kan dit minder goed vormen naar het lichaam als je een kleinere lichaamsbouw hebt. Voor buik- en rugslapers is dit matras zeker geschikt en geeft het de juiste ondersteuning. Een topper op het matras leggen is ook altijd nog een optie om nog dat beetje extra steun en comfort te geven en voelen ook minder stevig aan.

Wij hebben het al eerder beschreven maar het Emma Hybrid is een betere keuze voor warme slapers. Niet alleen vanwege de betere luchtcirculatie van pocketvering maar er is ook een keuze van ConstantCool banden die tussen de lagen worden aangebracht. Hierdoor blijft de warmte niet vasthouden maar wordt het afgevoerd en geeft het een verkoelend effect.

Dit matras is geschikt voor de meeste mensen en daarom wordt dit ook gebruikt in de meeste boxspring van Emma. Alleen bij de Deluxe boxspring heb je een keuze uit twee matrassen maar is het Hybrid matras de luxere variant en ook zeker een aanrader. Hierover kun je meer lezen in onze Emma Deluxe boxspring review.

Emma Hybrid Premium review

Het nieuwste Emma matras is de Hybrid Premium wat een verbeterde versie is van de Hybrid. Hier is nog een extra laag aangebracht met schuim waarin grafiet zit verwerkt maar ook een laag met microveren wat voor een betere schok en beweegverdeling zorgt.

Dit maakt het matras een goede keuze als 2-persoonsbed waarbij je weinig tot geen bewegingen of schokken voelt wanneer de partner zich omdraait of hard beweegt. De pocketvering in het matras geeft de 5 zones van het lichaam gerichte ondersteuning en het complete matras geeft een comfortabel gevoel waarbij de nachtrust kan verbeteren.

Door het aanbrengen van temperatuur regulerende lagen is dit het meest verkoelende Emma matras. Voor de warme slapers is dit het beste matras maar eigenlijk voor iedereen die een comfortabel, ondersteunend matras wilt hebben die nooit te koel of te warm aanvoelt. Bij pocketvering is er ook geen kans op doorzakken wat eventueel wel bij koudschuim kan zijn.

Het is gelijk wel de duurste variant maar het geeft het hoogste niveau van comfort. Het Emma O2 en Hybrid matras zijn al eerder als Consumentenbond winnaars uitgeroepen en het Emma Hybrid Premium matras is hierop nog een verbeterde versie. Voor de optimale ervaring kan je het een keer in de winkel proberen of je kan natuurlijk gebruik maken van de 100 nachten proefslapen.

Emma matras aanbieding

Ben je ervan overtuigd dat het Emma matras een goede keuze is? Of wil je de laagste prijs zien en meer informatie lezen? Wij hebben de beste aanbieding geselecteerd met wel kortingen tot -50%.

Wisselende ervaringen over het Emma matras

Wanneer je op het internet verder zoekt naar een Emma matras review of ervaringen van andere gebruikers komt al snel wisselende ervaringen tegen. Dit is zowel voor het kwaliteit van het matras maar ook over het bedrijf zelf.

Hou wel rekening mee dat men sneller geneigd is om een negatieve review te plaatsen dan een positieve omdat daar meer emotie bij komt kijken. Zo lijkt het dat er veel negatieve reviews zijn maar als je deze in verhouding zou doen met het aantal bestellingen dan valt het nog wel mee. Je ziet ook vaak reclame gemaakt over het Emma matras op TV dus het is één van de populairste keuzes op dit moment. Ook scoren de matrassen hoog bij de consumentenbond en hebben deze een aantal awards gehad.

Emma Sleep heeft meerdere matrassen in de aanbieding dus het kan ook zijn dat de ervaring van een Emma O2 matras niet optimaal was. Dit wilt niet zeggen dat dit men bij Emma Hybrid ook zo zou ervaren. De matrassen zijn op een verschillende manier samengesteld en het kan zijn dat een ander matras een betere keuze was geweest. Een keer testen in de winkel kan dit ook voorkomen, bijvoorbeeld Beter-Bed heeft ook Emma matrassen staan om te testen. Online aanschaffen kan dan wel goedkoper zijn.

Voor iedereen is het beste matras afhankelijk van de slaaphouding maar ook persoonlijke voorkeur kan een rol spelen. Zo komt het zeker voor dat sommige mensen het Emma matras te hard of te zacht vinden en niet naar wens is. Dit kan natuurlijk een teleurstelling zijn omdat het best prijzige matrassen zijn maar gelukkig is daar altijd nog de 100 nachten proefslapen. Wij adviseren altijd om bij aanschaf van een matras of kussen een merk te kiezen die dit aanbied. Pas na weken kan je er achter komen dat het echt geschikt voor jouw lichaam en slaaphouding is. Mocht het toch niet fijn liggen, dan is retourneren in ieder geval een optie.

Samenvatting over het Emma matras review

Wij hopen dat we genoeg informatie hebben gegeven over de verschillende matrassen en dat je het mee kan nemen in je overwegingen. Het is een vrij algemeen artikel maar wij hebben ook per matras een artikel de voor- en nadelen uitzoeken samen met ervaringen en reviews van andere gebruikers. Ook hebben wij verschillende kussens onderzocht zoals het Emma kussen en Emma Diamond kussen.

Het Emma matras is één van de populairste matrassen op dit moment en heeft ook veel positieve ervaringen met daarnaast wisselende reviews. Het kan soms lastig zijn om dan te kiezen of dit het beste matras is voor jouw situatie. Ons advies is, ga altijd eerst even uitproberen in een fysieke winkel zodat je al een beetje kan voelen of het ook voor jouw geschikt is. Een matras is een investering voor 10+ jaren dus het moet wel passen bij jouw lichaam en slaaphouding.

Het grote voordeel van Emma sleep is dat het 100 nachten proefslapen geeft met 10 jaren garantie. Dit is een teken dat zij overtuigd zijn dat het een goed matras is en houdt ook in dat veel mensen dit ook zo ervaren. Wij adviseren om zeker een matras te kiezen die deze voorwaarden heeft zodat je ook na een langere tijd slapen kan ervaren of het een goede keuze is geweest.

We kunnen niet beoordelen of het Emma matras het beste voor jouw situatie is. Wat we wel kunnen meegeven is dat als je een warme slaper bent dat het beter is voor pocketvering te gaan. Het Emma O2 matras is een prima allround matras en is zeker niet voor niets al meerdere keren als beste uit de test gekomen.

Regelmatig is het Emma matras ook in de aanbieding dus het kan ook lonen om te wachten tot er een korting is. Deze kortingen kunnen wel tot 50% zijn en ook proberen wij de laagste prijs altijd weer te geven op deze pagina.

Veelgestelde vragen:

Het grootste verschil tussen deze twee matrassen is dat de basis van de O2 bestaat uit schuim en bij Hybrid Pocketvering. Pocketvering zorgt voor meer stevigheid en betere ondersteuning en heeft een betere luchtcirculatie en warmteverwerking. Het O2 matras is verkrijgbaar in een medium of stevige uitvoering en is een uitstekend allround matras. Alleen door de schuimbasis kan het wel warm aanvoelen voor warme slapers. Pocketvering is ook beter geschikt voor mensen met een hoger lichaamsgewicht (90kg+) vanwege de betere ondersteuning.

Het Emma matras wordt opgerold in een grote doos geleverd. Dit is makkelijk om te bezorgen en op te tillen om het daarna eenvoudig naar de juiste slaapkamer verplaatsen. Daar kun je het Emma matras uit de verpakking halen en een tijdje laten liggen totdat het naar de oorspronkelijk vorm gaat. Dit kan tot een dag duren maar in de meeste gevallen is dit al binnen een uur vrijwel gebruiksklaar is.

Het Emma O2 matras is in de meest verschillende afmetingen te bestellen. Zo heb je al een matras vanaf 70x200cm tot een max. van 200x200cm. Ook zijn er afmetingen voor langere bedden en heb je keuze uit lengte van 200cm, 210cm of 220cm. De Hybrid varianten hebben minder aanbod in formaten en met name de Hybrid Premium heeft alleen keuze uit 7 afmetingen.

Koudschuim geeft bij de meeste mensen een goede ondersteuning aan het lichaam. Alleen het is beter voor mensen met een hoger lichaamsgewicht van 90kg of meer dat pocketvering een betere keuze is. Dit geeft een betere ondersteuning, is iets steviger en ook gaat het langer mee.
Heb je een voorkeur voor een zachter matras dan kan pocketvering wel als te stevig ervaren worden.

⭐Extra kortingen op het Emma matras tot -55%Bekijken
+ +