Emma O2 matras

Wanneer je op zoek bent naar het beste matras dan is waarschijnlijk de Emma O2 matras ook wel eens voorbij gekomen. Het is een populaire en veel verkocht matras die ook nog eens verschillende awards binnen heeft gehaald. Is het ook geschikt voor jouw situatie en slaaphouding? Het kan namelijk voor iedereen verschillen wat de ervaringen zijn met de zoektocht naar een goed matras. Vandaar dat wij deze Emma O2 matras review schrijven zodat je alle informatie en ervaringen op één plaats hebt.

Wat is het Emma O2 matras?

Iedereen heeft wel eens een keer reclame gezien van Emma-Sleep omdat zij actief hiermee bezig zijn. Daarin komt ook het Emma O2 matras naar voren wat allround zou zijn en goed voor een gemiddelde slaper.

Het bestaat uit verschillende lagen met hun eigenschappen die samen voor een goed geheel zorgen. Daarnaast is er ook nog keuze uit een medium/stevige of een stevige variant zodat er voor vrijwel elke slaper een passend matras is.

Het Emma O2 matras is al meerdere keren uitgeroepen als beste matras door de Consumentenbond en het meest recente award is ‘de Groene keuze’ vanwege het materiaal dat gebruikt wordt. In Oktober 2022 is het Emma Hybrid matras als beste gekozen. Dit betekent dat Emma meerdere matrassen heeft die hoge waarderingen krijgen door testers en gebruikers.

De basis van het Emma O2 matras is traagschuim en koudschuim wat zich goed naar het lichaam kan vormen en een tegendruk geeft. Het vormt zich door de warmte van het lichaam maar de stevige variant kan door gebruikers als te stevig ervaren worden. Daarom heeft Emma later nog medium/stevig geïntroduceerd en luisteren ze naar de suggesties van de klanten en gebruikers.

Emma O2

 • Voordelig allround matras
 • Geschikt voor alle slaaphoudingen
 • Medium/stevig of stevig
 • Traagschuim + koudschuim
 • 100 nachten proefslapen
 • tot 10 jaar garantie

Wat zijn de verschillende lagen?

Elk matras van Emma heeft meerdere lagen die samen één geheel vormen waardoor je de voordelen van elke laag goed kan ervaren. In totaal heeft het Emma O2 matras drie schuimlagen en daarom heen nog een wasbare matrashoes.

De bovenste laag is een Airgocell schuim wat ademend is en zacht en comfortabel aanvoelt. Dit is ook wel nodig omdat schuim in het algemeen een dichte celstructuur heeft en geen goede luchtcirculatie heeft. Het Airgocell schuim compenseert dit samen met het ademende matrashoes zodat de warmte sneller kan worden afgevoerd.

De middelste laag is gemaakt van traagschuim wat als voordeel heeft dat het goed naar het lichaam vormt. Zo is er minder belasting op het lichaam en past het zich aan naar jouw slaaphouding. De drukverdeling zorgt ervoor dat het lichaam in een neutrale houding ligt en pijnklachten verminderen of voorkomen worden.

Emma O2 matras review
De verschillende lagen van het Emma O2 matras.

De onderste laag is de basis van het Emma O2 matras en is HRX koudschuim. Hierin zijn zones aangebracht speciaal gericht op dat het lichaam tegendruk krijgt. Standaard is dit een vrij stevige basis en hierdoor kun je ook kiezen voor een medium/stevige variant.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Het Emma O2 matras heeft zowel voor- als nadelen zoals vrijwel elk matras heeft. Lichaamsbouw, slaaphouding en persoonlijke voorkeur zijn belangrijke factoren in het vinden van een goed matras. Dit is voor iedereen verschillend dus kan het zijn dat er ook wisselende ervaringen en reviews over producten worden gegeven.

In het algemeen zijn dit de voor- en nadelen die gelden voor het Emma O2. Het is geschikt voor de meeste mensen omdat het een allround matras is. Ook maakt het niet uit of je een buik-, rug- of zijslaper bent. Het matras past zich aan naar jouw lichaam en houding en vormt zich zo dat er geen spanning op het lichaam staat.

Voordelen

 • Geschikt voor alle slaaphoudingen
 • Allround matras, geschikt voor de meeste mensen
 • Duurzame kwaliteitsmaterialen
 • Traagschuim geeft een goede ondersteuning
 • Het schuim voelt comfortabel aan en geeft een goede drukverdeling
 • Het matras bestaat uit één geheel dus geen ruimte tussen twee matrassen.
 • Makkelijk verplaatsen met 4 handgrepen
 • 100 nachten proefslapen
 • 10 jaar garantie
 • Voordeligste Emma matras

Nadelen

 • Traagschuim kan warm aanvoelen
 • Schuim is minder geschikt voor hoger lichaamsgewicht
 • Kan te stevig ervaren worden

Emma O2 is ook in veel afmetingen verkrijgbaar. Veel gekozen is de 1-persoonsmaat van 80x200cm of 90x200cm maar het gaat tot een maximum van 200x200cm. Daarbij zijn er ook nog verschillende lengtes te kiezen met meerdere keuzes uit 210cm en ook 220cm. Voor de meeste bedden is er wel een geschikte maat te vinden.

Voor wie is het Emma O2 matras geschikt?

Zoals we al eerder vermelden is het een algemeen matras is het voor de meeste mensen een goede aankoop om een comfortabele nachtrust te hebben. Het matras is door het schuim stabiel en past zich aan naar het lichaam voor optimale steun. Dit is ideaal als je samen met een partner slaapt omdat je geen last van bewegingen heeft.

Zoek je een matras wat je gegarandeerd kan uitproberen zonder dat je eerst een flinke investering hoeft te maken. Het Emma O2 matras kun je 100 nachten proefslapen en is gratis te retourneren mocht het toch niet geschikt zijn. Dit is een groot pluspunt tegenover andere merken die dit niet aanbieden.

Geschikt voor mensen die van een stevig matras houden. Ben je een rug- of buikslaper dan is een stevig matras meestal wel wat comfortabeler en krijg je hier ook een betere ondersteuning. Het Emma O2 matras is zeker een goede keuze.

Niet voor niets heeft het al meerdere awards gekregen en als beste uit de test van de Consumentenbond gekomen. Zo weet je zeker dat het goede kwaliteit is, duurzaam en een hoog niveau van comfort en steun geeft.

Emma O2

 • Voordelig allround matras
 • Geschikt voor alle slaaphoudingen
 • Medium/stevig of stevig
 • Traagschuim + koudschuim
 • 100 nachten proefslapen
 • tot 10 jaar garantie

Voor wie is Emma O2 minder geschikt?

Hou je van een zacht matras dan is Emma O2 misschien niet de beste keuze. Het heeft wel twee verschillende stevigheden maar dit kan alsnog als te stevig ervaren worden. Gelukkig zit er altijd nog een termijn proefslapen op dus kan je het altijd uitproberen.

Als je een warme slaper bent dan is het beter om geen matras wat grotendeels uit schuim bestaat. Deze hebben een mindere luchtcirculatie en warmteafvoer waardoor je sneller kan transpireren. Wij adviseren dan om niet voor het Emma O2 matras te kiezen maar voor het Emma Hybrid. Deze heeft een basis van pocketvering wat veel beter is voor ventilatie, temperatuur regulering en wegvoeren van warmte en vocht.

Het Emma O2 is met de schuimbasis ook minder geschikt voor mensen met een lichaamsgewicht van 90kg of meer. Op langer termijn kan het schuim te ver gaan inzakken waardoor het lichaam niet meer neutraal ligt en met pijnklachten en oncomfortabel gevoel tot gevolg. Als alternatief is ook het Emma Hybrid hier een betere keuze omdat pocketvering ook een betere ondersteuning geeft. Het is iets steviger en daarmee een uitstekende keuze voor een grotere of zwaardere lichaamsbouw.

Verschillen tussen andere Emma matrassen

Emma Sleep heeft naast het Emma O2 ook nog twee andere matrassen namelijk de Hybrid en Hybrid Premium. De Premium versie is nog vrij nieuw en lijkt op de Hybrid maar heeft wat luxere eigenschappen en verbeteringen gekregen.

De verschillen tussen het O2 matras en Hybrid matras is dat de basis verschillen. Het O2 heeft een basis van schuim en Hybrid van pocketvering. De pocketvering is wat steviger en geeft een betere ondersteuning en in vergelijking met het koudschuim is het ook een stuk koeler. Het heeft namelijk een betere luchtcirculatie en voert de warmte beter af. Ook is het optioneel om ConstantCool toe te voegen wat banden zijn die tussen de lagen aangebracht worden. Voor warme slapers is dit ideaal omdat dit nog meer verkoeling geeft.

Emma Hybrid

 • Betere ondersteuning en comfort
 • Stevig matras
 • Traagschuim + pocketvering
 • 5 Lagen

Het Emma Hybrid Premium heeft nog enkele toevoegingen door een extra laag om een betere temperatuur controle te hebben. Ook is er een laag met microveren wat extra demping geeft en ideaal is als 2-persoonsmatras. Bij pocketvering kan het zijn dat je soms bewegingen en schokken voelt als de partner bewegingen maakt maar met extra microveringen is de premium een erg stabiel matras. Vergeleken met het O2 matras is dit een stuk luxere uitvoering maar hangt hier natuurlijk ook een hoger kostenplaatje aan.

Emma Hybrid Premium

 • Luxe matras met beste ondersteuning
 • Goede temperatuur regeling
 • Traagschuim + pocketvering
 • 7 Lagen

Naast deze review hebben wij ook artikelen geschreven over het Emma matras in het algemeen maar ook meer in de diepte bij het Emma Hybrid matras en Emma Hybrid Premium matras.

Emma O2 matras review en conclusie

Op internet vind je veel informatie en reviews over de Emma matrassen. Deze wisselend van erg positief naar juist negatief op het matras zelf maar ook op de service van het bedrijf. Het is één van de populairste merken en matrassen van dit moment dus het kan zeker zijn dat er negatieve ervaringen zijn. Mensen zijn ook sneller in een review te geven als iets niet goed is dus die kan je vaker tegen komen.

Het is ook afhankelijk van de voorkeur en slaaphouding welk matras geschikt is voor iemand. Waar bijvoorbeeld de ervaring bij het Emma O2 matras misschien niet goed zou zijn, dit hoeft zeker niet bij het Emma Hybrid matras omdat dit totaal anders is. Emma heeft hiervoor de 100 nachten proefslapen periode voor zodat iedereen goed en voor een langere periode kan testen voordat je er echt volledig aan vast zit.

Emma O2 is zeker een goede keuze voor de gemiddelde slaper en dit is ook in verschillende testen naar voren gekomen. Zelf ben ik een redelijk warme slaper en is het voor mij minder geschikt maar dit hoeft niet voor iedereen te zijn. Ga voor de service en garantie want die is er niet voor niets en test het zodat je het zeker weet.

De matrassen zijn wel wat hoger geprijsd in vergelijking met andere merken. Regelmatig zijn er ook kortingsacties en kun je het een stuk goedkoper aanschaffen. Wij proberen ook de beste actie op deze pagina te vermelden zodat je altijd de beste prijs betaald mocht je het Emma matras willen kopen. Eventueel kan je ook een set prijs doen wat nog voordeliger is, daarbij zit ook een Emma kussen of Emma Diamond kussen bij. Deze zijn ook hooggewaardeerd en aanpasbaar naar jouw slaaphouding.

Wij hopen dat je voldoende informatie hebt gekregen en zo een goede keuze kan maken of het een geschikt matras is. Hou wel altijd rekening mee dat het voor iedereen anders kan zijn dus niet iedereen heeft dezelfde ervaring.

Emma O2 matras aanbieding

Ben je ervan overtuigd dat het Emma O2 matras een goede keuze is? Of wil je de laagste prijs zien en meer informatie lezen? Wij hebben de beste aanbieding geselecteerd met wel kortingen tot -50%.

⭐Extra kortingen op het Emma matras tot -55%Bekijken
+ +