M Line Cool Motion matras review

M Line is een bekend merk op het gebied van slapen en ook veel bekende sporters maken gebruiken van matrassen. Op deze pagina lichten wij de M Line matrassen uit die behoren tot de meest luxe matrassen van hoge kwaliteit. Alleen deze zijn best prijzig dus is het goed om vooraf onafhankelijk en betrouwbare informatie te vinden. Wij hebben onderzoek gedaan naar de M Line Cool Motion en beschrijven wij deze ervaringen en informatie in de M Line Cool Motion review. Daarnaast vind je ook vergelijkingen met de andere matrassen zodat je goed geïnformeerd bent en de beste keuze kan maken.

Welke soorten M Line matrassen zijn er?

In totaal zijn er acht varianten van het Cool Motion matras waarbij de toplaag kan verschillen of de samenstelling van het matras. Dit kan je dus splitsen in vier verschillende types waarbij je ook nog de keuze hebt van een zacht of hard matras afhankelijk van wens en lichaamsbouw. De soorten hebben een verschillende kern waaruit het matras bestaat zoals een traagschuim matras of een combinatie met pocketveren. Elk matras geeft een ander gevoel van comfort en ondersteuning en is het belangrijk om de beste keuze te maken die bij jouw lichaam en slaaphouding past. Wij leggen de verschillen hieronder nog een keer duidelijk uit.

M Line Cool Motion 1 & 2

De M Line Cool Motion 1 en 2 is een schuim matras en is de kern van HR schuim wat een ander woord voor koudschuim is. Dit materiaal is veerkrachtig en geeft een goede tegendruk waardoor je een goede ondersteuning krijgt tijdens het slapen. Het matras is ook bewerkt en heeft verschillende inkepingen die voor een gerichte steun zorgen voor het lichaam.

De bovenste laag bestaat uit traagschuim en vormt zich goed naar het lichaam. Zo past het matras zich aan naar jouw slaaphouding en lichaamsbouw wat comfortabel aanvoelt. Het verschil tussen Cool Motion 1 en 2 is dat de traagschuim laag bij 1 zacht is en bij 2 is het een stukje steviger.

M Line Cool Motion 3 & 4

De M Line Cool Motion 3 en 4 hebben dezelfde schuimlagen als de 1 en 2. Het heeft alleen een extra 4cm schuimlaag toegevoegd namelijk de: ‘Clima Support laag met Body Adapt’. Dit is een traagschuim laag met een open celstructuur wat een betere ventilatie geeft en de warmte afvoert. Daarnaast is het ook elastischer en voelt soepeler aan wat ook goed is voor de ondersteuning van het lichaam.

Deze schuimlaag heeft ook openingen wat ze bedoelen met ‘Body Adapt’. Door deze op zones aan te brengen zoals bij de schouders en heupen zorgt dit voor een betere drukverdeling. Het lichaam kan beter ontlasten en door de goede steun en comfort is dit ook beter voor de nachtrust. Het verschil tussen Cool Motion 3 en 4 ook alleen de zachte of stevig toplaag.

M Line Cool Motion 5 & 6

De kern van de M Line Cool Motion 5 & 6 is nu een combinatie van pocketveren en schuimlagen. Dit heet een hybride matras en kun je de voordelen van beide materialen ervaren. De pocketvering is gericht op verschillende zones om zo de beste ondersteuning te krijgen die het lichaam nodig heeft. Daarnaast zijn ze ook beter voor de luchtcirculatie waardoor de temperatuur beter gereguleerd is en niet snel te warm of koud aanvoelt.

Bovenop de pocketvering zitten de lagen die ook in de M Line Cool Motion 3 en 4 matras zitten. Dit maakt het één van de beste matrassen die verkrijgbaar is op dit moment voor alle slaaphoudingen. De combinatie van de schuimlagen die zich aanpassen en vormen naar het lichaam met de ondersteuning van de pocketvering geven een goede balans tussen stevigheid, ondersteuning en comfort.

De M Line Cool Motion 6 heeft een stevigere toplaag en ook de pocketvering is wat harder. Dit maakt het geschikt voor mensen boven de 85kg+ of een bredere lichaamsbouw. De zachte variant is de M Line Cool Motion 5 en geschikt voor mensen met een kleinere lichaamsbouw.

M Line Cool Motion 7 & 8

Dit is het meest luxe M Line Cool Motion matras en zijn er in vergelijking met 5 & 6 nog een extra laag aangebracht en op verschillende zones schuimbollen geplaatst. De witte laag zorgt voor een optimale ventilatie en temperatuur regulatie waardoor warmte en vocht goed kan worden afgevoerd. Dit heeft als voordeel dat het niet te warm voelt in de zomer maar ook zeker niet koel tijdens de koudere nachten.

De schuimbollen zijn op verschillende zones geplaatst en geven een gerichte ondersteuning. De bollen bij de schouders zijn zachter dan bij de heupen omdat hier meer veerkracht nodig is. Daar steken de bollen wat meer uit en zijn steviger zodat het lichaam een hoog niveau van ondersteuning en comfort krijgt. Dit matras wordt veel gebruikt door sporters omdat het lichaam goed kan herstellen tijdens de slaap. Tot 80-85kg lichaamsgewicht is de 7 met de zachte toplaag geschikt. Mensen met een grotere lichaamsbouw kunnen voor de 8 kiezen met een stevigere toplaag.

Voor- en nadelen van M Line Cool Motion

Voorkomen en verlichten van pijnklachten. De matrassen zijn zo ontworpen dat het lichaam genoeg steun en tegendruk krijgt waardoor spieren en gewrichten kunnen ontlasten tijdens de slaap. Het lichaam kan hierdoor beter herstellen en de rugwervel ligt in een neutrale positie waardoor de nachtrust kan verbeteren.

Bij de M Line matrassen worden duurzame materialen gebruikt die een lange levensduur hebben. Het garantietermijn is ook 5 tot 10 jaar afhankelijk van het model zodat je zeker bent van jarenlang een kwalitatief matras en een goede nachtrust.

Tijdens het slapen is het belangrijk dat warmte en vocht goed verwerkt kunnen worden. De toplagen van het M Line matras met open celstructuur en zeker in combinatie met de Clima Support laag zorgt dit voor een goede luchtcirculatie. Zo blijft alles fris aanvoelen en heb je geen last van overtollige warmte.

De matrassen zijn te combineren mocht jouw partner een andere variant nodig hebben. Iedereen heeft verschillende behoeftes en slaaphouding en is het mogelijk om de Cool Motion 5 tot 8 te combineren zodat jij bijvoorbeeld een Cool Motion 5 matras wilt hebben en jouw partner een Cool Motion 8. Deze matrassen zijn namelijk allemaal dezelfde hoogte van 26cm. Hetzelfde geldt ook voor de Cool Motion matrassen 1 tot 4 die je ook samen kan combineren en hebben een hoogte van 22cm. Als je voor een schuimmatras(1-4) kiest en een matras met pocketvering(5-8) dan heb je dus een hoogteverschil en is dit niet zeker ideaal.

Voor wie is het matras geschikt?

Bij elk model kun je kiezen uit een zachte of stevige variant. Dit is deels afhankelijk van persoonlijke voorkeur maar de lichaamsbouw speelt ook een grote rol. Heb je een bredere lichaamsbouw en/of een lichaamsgewicht van 80kg+ dan is een stevige toplaag wel belangrijk. Bij een zachte toplaag kan je te ver doorzakken waardoor het lichaam niet in een goede houding ligt.

Koudschuim en vooral traagschuim met een dichte celstructuur kunnen de warmte niet goed afvoeren. Vandaar dat bij de M Line Cool Motion ook een goede ademende hoes zit die de temperatuur beter reguleert. Alleen dan kan het nog steeds vrij warm aanvoelen en is voor een warme slaper de Clima Support laag zeker aan te bevelen. Pocketvering heeft ook een betere luchtcirculatie dan schuim waardoor deze ook als koeler ervaren worden.

Ben je juist een wat koudere slaper dan is het M Line Slow Motion matras zeer geschikt. Deze heeft een andere hoes die warmer aanvoelt dan het Cool Motion matras. De matrassen zelf zijn identiek en het verschil zit dus alleen in de matrashoes.

Kies altijd wel het matras dat past bij jouw lichaamsbouw. Heb je een volledig schuimmatras dan is de zachte variant tot rond 80kg lichaamsgewicht geschikt en daarboven is verstandig om voor de stevigere variant te gaan.

Het is anders ook mogelijk dat er kuilvorming kan ontstaan en dit is niet alleen jammer van het matras maar hierdoor kun je ook pijnklachten krijgen.

Een correcte slaaphouding is wanneer de wervelkolom in een rechte positie ligt. Bij een te zacht matras zakt het door en staat er spanning op de ruggengraat. En bij een te hard matras en/of verkeerd kussen kan het ook niet goed rusten en ontlasten tijdens de slaap.

Toch zitten er enkele nadelen aan het M Line Cool Motion matras.

De M Line matrassen zijn van hoge kwaliteit en zullen ook voor de meeste mensen zeer geschikt zijn. Toch zijn er enkele puntjes die je kan meenemen in je overweging om dit matras aan te schaffen.

 • Een matras met pocketveren kan door sommige mensen als iets te stevig ervaren. Ook wanneer men kiest voor de zachte toplaag kan toch de voorkeur uitgaan naar een M Line matras met alleen schuimlagen. Dit is zeker ook mogelijk maar in het algemeen geven pocketveren wel een betere ondersteuning en hebben ook een langere levensduur.
 • Wij vonden de matrassen redelijk zwaar en het zou handig zijn als er handvaten aanwezig waren. Dit zou het opmaken of verplaatsen een stuk makkelijker maken.
 • Bij binnenkomst kan het matras een geurtje hebben wat na een paar dagen verdwenen is. Doe het matras en slaapkamer goed luchten zodat je hier het minste last van hebt.

Niet echt een nadeel maar het kan in het begin wennen zijn om op een M Line Cool Motion matras te liggen. De verschillende varianten voelen allemaal wel anders aan maar het is goed om veen wat langere periode het matras uit te proberen. De eerste dagen misschien wennen maar daarna kan het wel aangenaam zijn en de juiste ondersteuning. Eventueel is er ook altijd nog de 100 dagen omruilgarantie die je kan gebruiken voor een ander matras.

Maak altijd gebruik van de matrassenwijzer

Het kan lastig zijn om het juiste matras te vinden die past bij jouw lichaam en slaaphouding. Om de keuze makkelijker te maken heeft M Line een matrassenwijzer gemaakt die je hiermee kan helpen. Er worden enkele vragen gesteld en op basis van de antwoorden krijg je een aantal suggesties die passen bij jouw profiel.

Zo krijg je vragen over persoonlijke voorkeur, slaaphouding, eventuele pijnklachten en of je het vaak koud of warm hebt tijdens slaap. Samen met de informatie die je verder kan vinden op deze pagina of internet heb je een beter beeld met wat geschikt voor jou is. Eventueel kun je ook altijd nog contact opnemen omdat het natuurlijk wel een dure investering is die je waarschijnlijk ook lang gaat gebruiken. Het juiste matras vinden is daarom erg belangrijk.

Aankoopvoorwaarden

Het garantietermijn kan verschillen bij de M Line matrassen maar in het algemeen wordt er 5 jaar garantie gegeven die je kan verlengen tot 10 jaar. Hiervoor moet je wel registreren op de website van M Line. Mocht je na het garantietermijn toch nog problemen hebben dan kun je nog wel een percentagevergoeding krijgen oplopend tot 80%. Dit staat ook in hun voorwaarden van omruilgarantie.

De omruilgarantie is 100 dagen wat dus inhoudt dat je het matras kan omruilen voor een andere variant mocht het niet naar wens zijn. Hierbij komen nog wel wat omruilkosten bij en het is altijd goed om vooraf de matrassenwijzer te doen zodat de kans groter is dat je het beste matras voor jou aanschaft. Alleen bij het M Line Medic matras wordt er een 100 dagen proefslapen gegeven.

Overzicht van de M Line Cool Motion matrassen

Cool Motion 1 & 2

 • Voordelig allround matras
 • Traagschuim + koudschuim
 • 3 Lagen
 • Medium of stevig

Cool Motion 3 & 4

 • Beste ondersteuning en comfort
 • Stevig matras
 • Traagschuim + pocketvering
 • 5 Lagen

Cool Motion 5 & 6

 • Nieuwste luxe matras
 • Goede temperatuur regeling
 • Traagschuim + pocketvering
 • 7 Lagen

Cool Motion 7 & 8

 • Beste ondersteuning en comfort
 • Stevig matras
 • Traagschuim + pocketvering
 • 5 Lagen

Verschillen met andere M Line matrassen

De Cool Motion en Slow Motion zijn de meest verkochte modellen maar M Line heeft ook nog enkele andere matrassen in het assortiment. Deze zijn misschien iets minder bekend maar het is wel goed om even te kijken wat de verschillen zijn.

M Line Slow Motion

Het verschil tussen het M Line Slow Motion matras en de Cool Motion is de hoes rondom het matras. De Slow Motion heeft een hoes die warmer aanvoelt en is een goede keuze voor als je het snel koud hebt. Bij het Cool Motion matras zit er een hoes omheen die verkoelend werkt en een goede ventilatie en warmteafvoer heeft. Ideaal voor de warmere slapers onder ons. De matrassen zijn wel gewoon hetzelfde en het verschil zit alleen dus in de hoes. De hoes van het Slow Motion matras is ook gemaakt van duurzame vezels en is ook een milieuvriendelijkere keuze.

M Line Iconic matras

Bij het M Line Iconic matras wordt gebruik gemaakt van een latex toplaag. De opbouw is enigszins vergelijkbaar met het Cool Motion matras en bestaat uit meerdere lagen. Bij de Iconic matrassen 3 t/m 6 is de kern is ook van HR koudschuim met daarboven schuimlagen die gericht ondersteuning geven op het lichaam. De toplaag is van Talalay latex wat het grootste verschil is tussen deze twee matrassen. Het latex met een open celstructuur heeft een betere ventilatie en temperatuurregulatie zodat het niet snel te warm of koud is. Het voelt ook wat zachter aan en geeft een goede steun en comfort en kan wat aangenamer aanvoelen dan traagschuim. Bij de meest luxe varianten (7 & 8) is de basis ook pocketvering net zoals bij Cool of Slow Motion matrassen.

Overige M Line matrassen

Zoek je een matras dat milieuvriendelijker en recyclebaar is dan kan het M Line Green Motion matras geschikt zijn. De materialen die gebruikt worden zijn niet verlijmd waardoor deze beter te recyclen zijn wanneer het weer aan vervanging toe is. Hierin zijn ook verschillende varianten te verkrijgen maar bestaat dat basis altijd uit pocketvering met daarboven schuimlagen. Het M Line Green Motion matras is verkrijgbaar in een zachte of stevige toplaag die uit traagschuim of latex kan bestaan afhankelijk van het model.

Het M Line Medic Motion matras is één van de betere keuzes wanneer je last hebt van pijnklachten. Het is voornamelijk gericht op rug- en nekklachten en kan ervoor zorgen dat deze verlicht of voorkomen kunnen worden. Hierin zijn ook twee verschillende versies verkrijgbaar maar de kern is bij allebei koudschuim. Het heeft een o.a. een traagschuim laag die zich goed vormt naar het lichaam en andere flexibele schuimlagen om het lichaam te ontlasten. Dit is ook het enige matras van M Line waarbij er 100 dagen proefslapen gegeven wordt. De andere matrassen hebben wel een omruilgarantie van 100 dagen.

M Line matras aanbieding

Is het M Line Cool Motion matras geschikt voor jouw slaaphouding? Hier vind je de laagste prijs en kun je ook meer informatie lezen. Bekijk hier de hoogste korting!

M Line matras Cool motion 6 review

Wij vinden het belangrijk om een goed en eerlijk review te schrijven waarin wij onze ervaringen delen samen met uitgebreide informatie zodat je een beter beeld krijgt en antwoord op eventuele vragen. In deze M Line Cool Motion matras review hebben wij ook ervaringen van andere gebruikers meegenomen en lees je zowel de goede punten als de minder goede kanten aan het matras.

Het M Line Cool Motion 6 matras is het meest populair aan de reviews te zien die te vinden zijn op de site van M Line. Voor mijzelf is dit ook het meest geschikt omdat ik een voorkeur heb voor een steviger matras en een lichaamsgewicht van iets meer dan 85kg heb. Een hardere toplaag is dan de beste keuze en een basis van schuim is voor mij en andere warme slapers minder aangenaam.

De Cool Motion hoes ademt goed maar voor warme slapers is pocketvering meestal wel beter vanwege de ventilatie. Nadeel kan dan wel zijn dat het iets steviger aanvoelt maar dat is voor mij geen probleem. De Cool Motion 6 en 8 zijn de beste keuzes in mijn geval en beide erg comfortabel en heerlijk om op te slapen. Het verschil tussen deze twee is dat er schuimbollen zijn aangebracht en voor steun en comfort is dit heerlijk. Alleen is de prijs wel een stukje duurder dus kun je het overwegen of je het de prijs waard vind. De Cool Motion 6 is ook een goede investering voor langer termijn en zal je ook merken dat dit een top matras is waar niet veel andere merken aan kunnen tippen.

Alleen wanneer je dit vergelijkt bij bijvoorbeeld andere merken zoals Emma dan zijn de aankoopvoorwaarden wel een stuk minder en heb je geen proefslapen of gratis omruiling/retournering. Tegen een tarief is het wel mogelijk om binnen 100 dagen van matras te ruilen naar een ander M Line matras mocht het niet comfortabel liggen.

Ben je op zoek naar een voordeliger alternatief dan kunnen wij het Emma Hybrid matras of Hybrid Premium aanraden. Deze hebben wij ook getest en onderzocht en hierover meer informatie geschreven. Het heeft ongeveer dezelfde samenstelling en bestaat dus uit meerdere lagen en pocketveren als basis. M Line behoort wel tot de luxere matrassen en zijn ook van hogere kwaliteit. Uiteindelijk is een goede nachtrust het belangrijkst en is het verstandig om te investeren in een goed matras met de juiste stevigheid en steun die bij je past.