Emma Deluxe boxspring

Als je toe bent aan een nieuwe boxspring dan kan de Emma boxspring Deluxe een goede keuze zijn. Het bestaat namelijk uit kwaliteitsmaterialen en met het juiste matras kan het ook voor alle slaaphoudingen geschikt zijn. Wij beschrijven hier onze ervaringen en geven meer informatie die je kunnen helpen met het kopen. Tevens selecteren wij de beste Emma Deluxe boxspring aanbieding op dit moment.

Voordat je een bed of boxspring koopt is het goed om altijd te kijken wat de ervaringen zijn van andere gebruikers. En of het ook geschikt is voor jouw slaaphouding. Wij hopen na het lezen van dit artikel dat je genoeg informatie hebt en een goede keuze kan maken. Zo helpen wij om de verschillen uit te leggen tussen de matrassen die je kan kiezen. En vind je ook vergelijkingen met de andere bedden van Emma namelijk Emma One, Emma Signature en de Emma Deluxe Storage.

Eigenschappen van Emma Deluxe boxspring

De Emma boxspring Deluxe is in juni 2022 gekozen als beste boxspring. Het is ook de meest verkochte Emma boxspring en bestaat uit kwaliteitsmaterialen die jarenlang meegaan. Ook geeft Emma 10 jaar garantie hierop en zelfs 100 nachten proefslapen zodat iedereen kan testen of het ook geschikt is voor hun slaaphouding.

Zoals elke boxspring heeft de bedbodem veren die samen met het juiste matras voor een erg comfortabel bed zorgen. Op de afbeelding hiernaast zie je een Emma Deluxe boxspring met Hybrid matras wat een goede ondersteuning geeft aan het lichaam.

Het Emma Deluxe boxspring wordt gratis geleverd en ook gelijk gemonteerd op de slaapkamer. Wij hebben verderop ook nog een video hierover toegevoegd. Dit is ook een voordeel van Emma omdat niet elke aanbieder dit doet.

Emma boxspring deluxe ondersteuning
Het lichaam krijgt een goede ondersteuning door het matras en bedbodem met veren.

Emma Deluxe boxspring zelf samenstellen

Vrijwel het volledige bed kan je zelf samenstellen naar wens zodat het past bij het interieur en geeft het een luxe uitstraling. Ook is er keuze uit twee verschillende matrassen en is er een topper optioneel te bestellen. De afmetingen waaruit je kunt kiezen zijn 140x200cm, 160x200cm, 180x200cm en 200x200cm. Zoek je een extra lang bed dan is dit ook mogelijk met 180x210cm en 180x220cm.

Het is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren waaronder lichtgrijs, donkergrijs, beige of donkerbruin. De pootjes kunnen ook in twee kleuren geleverd worden namelijk in Natural Oak en Black Oak. De structuur van het hoofdbord is ook aan te passen tussen klassiek wat een strak en vlak is of ‘Elegant’ wat een structuur heeft van 18 blokken op het hoofdbord.

Momenteel met -50% korting

Emma Deluxe boxspring

  • Beste boxspring volgens Consumentenbond
  • Comfortabel en ondersteunend
  • Duurzame kwaliteitsmaterialen
  • 100 nachten proefslapen
  • 10 jaar garantie

Welk matras kiezen?

Een matras is het belangrijkste onderdeel van het bed. Je slaapt natuurlijk elke dag 6-8 uren hierop en dit moet een goede steun geven en comfortabel aanvoelen. Een verkeerd matras kan leiden tot rugpijn of andere klachten en meestal is een nieuw matras of boxspring een flinke investering waar je jarenlang mee wilt doen. Daarom is het goed om gelijk een juist matras aan te schaffen die past bij jouw slaaphouding en genoeg ondersteuning en comfort geeft.

Emma Fusion matras

Het Emma Fusion matras heeft vier lagen die samen een goede combinatie zijn met pocketveren en schuim. De bovenste blauwe laag is Airgocell schuim met een opencelstructuur wat ademend is en een betere luchtcirculatie geeft. Daaronder bevindt zich ‘Fusion-schuim’ die met openingen een balans geven en goede ondersteuning voor verschillende houdingen.

De kern van het Fusion matras bestaat uit pocketvering die gerichte ondersteuning geven in zones. Om bijvoorbeeld het gewicht van de heupen op te vangen is het daar wat steviger en bij de schouders wat zachter zodat het geschikt is voor elke slaaphouding.

De onderste laag is HRX koudschuim die alle bewegingen en schokken opvangt. Zo voel je ook minder snel bewegingen van je partner en geeft het een goede stevigheid.

Emma Fusion matras
Het Emma Fusion matras met pocketvering.

Het Emma Fusion matras kun je niet los kopen in Nederland maar alleen is het verkrijgbaar in combinatie met de Emma Boxspring Deluxe. Met vier verschillende lagen geeft het een goede ondersteuning voor de gemiddelde slaper. Er is ook geen keuze tussen zacht of stevig en is daarmee alleen te bestellen in een mediumstevig matras.

Het is natuurlijk wel mogelijk om een gelijk een Emma topper te kopen waarmee je de stevigheid kan aanpassen naar je wens. Of wil je extra steun of stevigheid dan is het Emma Hybrid matras een betere keuze omdat deze iets anders is samengesteld en ook meer lagen heeft. Deze past zich ook beter aan op de individuele slaper omdat de lichaamsbouw van jij en je partner kunnen verschillen.

Hybrid matras

Evenals het Emma Fusion matras heeft het Hybrid matras bovenaan een Airgocell schuimlaag. Dit zorgt dus voor een betere luchtcirculatie en voelt zacht en comfortabel aan. Daaronder heb je een gele laag wat zich goed vormt naar het lichaam en houding. Zo krijg je een optimale ondersteuning die past bij jouw slaaphouding en wordt de druk verlicht op rug en lichaam.

De laag hieronder bestaat uit HRX koudschuim wat zorgt voor stevigheid en steun bij lichaamsdelen zoals heupen, knieën en schouders. Het geeft een tegendruk zodat je comfortabel kan liggen. En zorgt gelijk voor een fijne overgang tussen het schuim en de pocketvering.

De basis van dit matras is ook pocketvering wat goed is voor gerichte ondersteuning en ook ventilatie. Het is vergelijkbaar met het Fusion matras maar bij de Fusion is er specifieke steun gericht op 3 zones en bij het Hybrid matras zijn er 5 zones. In combinatie met de schuimlagen en de pocketveren maakt dit het geschikt voor alle slaaphoudingen.

De onderste laag is ook van HRX koudschuim en zorgt voor ontlasting van het lichaam door het ontwerp met o.a. de drie openingen die je ook op de afbeelding ziet. Zo staat er minder druk op het lichaam en ook voor zijslapers is dit fijn omdat er minder druk op de schouder staat.

Hybrid matras lagen
Het Hybrid matras heeft 5 lagen met verschillende eigenschappen.

Het Hybrid matras is ook gekozen als beste matras in Oktober 2022 door de Consumentenbond. Vanwege de lagen krijg je een goede ondersteuning en voelt het ook comfortabel aan. Het is wel iets steviger maar dit is ook beter voor het lichaam. Zachte matrassen zijn niet altijd gezond omdat het lichaam te ver kan doorzakken en spanning op spieren of gewrichten staat. Vaak is dat ook de aanleiding tot pijnklachten en is een medium of stevig matras een veel betere keuze.

Misschien ook nog goed om te weten, het Hybrid matras heeft 4 handgrepen wat het verplaatsen of omdraaien makkelijker maakt. Het Fusion matras heeft geen handgrepen en dan kan het best wel zwaar en onhandig zijn om het matras op te tillen.

Flip Topper

Naast de keuzes voor het matras kan je ook nog een Emma Flip Topper toevoegen. Deze is 6cm hoog en geeft extra comfort en ondersteuning en heeft ook een hoog ademend vermogen. Het heeft ook twee kanten met een zachtere en stevigere kant en kun je omdraaien naar de behoefte.

Nu heb je waarschijnlijk de vraag of je dit nodig hebt? Dit is natuurlijk voor iedereen persoonlijk verschillend maar wij denken dat als je kiest voor het Emma Deluxe boxspring met Hybrid matras het niet perse nodig is. Dit geeft al een goede ondersteuning en is comfortabel. Als je het voordelige Fusion matras aanschaft dan heeft deze minder lagen en kan het aangenamer zijn om een topper te gebruiken. Het is altijd nog een optie om deze later te kopen mocht je denken deze nodig te hebben.

Emma boxspring topper
De topper van de Emma boxspring heeft twee lagen verschillend in stevigheid.

Een topper heeft wel als voordelen dat de luchtcirculatie beter is en zorgt voor een verkoelend effect tijdens de warme dagen. Ook is het duurzamer en verlengt het de levensduur van het matras. Het is ook makkelijker schoon te maken dan het matras. Normaal heeft het ook als voordeel dat de naad tussen twee losse matrassen minder voelbaar is, alleen de Emma matrassen bestaan uit één geheel wat ook wel fijn is.

Momenteel met -50% korting

Emma Deluxe boxspring

  • Beste boxspring volgens Consumentenbond
  • Comfortabel en ondersteunend
  • Duurzame kwaliteitsmaterialen
  • 100 nachten proefslapen
  • 10 jaar garantie

De werkwijze van Emma

Ben je benieuwd hoe het werkt met de levering en het monteren van de Emma Deluxe boxspring? Bekijk dan deze video en zo kun je ook zien dat het monteren ook niet erg veel tijd inneemt.

Niet alleen de boxspring is belangrijk maar ook de service, aankoopvoorwaarden en garantie. Emma geeft maar liefst 100 nachten proefslapen zodat je altijd het bed goed kan testen en kunt kijken of het geschikt is voor jouw slaaphouding. Ze geven ook een 10 jaar garantie waarmee ze dus zeker zijn dat ze goede kwaliteit leveren.

Vergelijkingen met andere Emma boxspring

Emma heeft nog drie andere boxspring in het assortiment. Ze kunnen op elkaar lijken maar toch zitten er enkele verschillen die wij willen benoemen. Hieronder vind je kort de vergelijking van deze matrassen met de Emma Deluxe boxspring zodat je een beter overzicht hebt en een goede keuze kan maken.

Emma One boxspring

De Emma One boxspring is de voordeligste keuze van alle varianten. Je hebt maar liefst keuze uit 6 verschillende kleuren zodat er altijd wel iets bij je interieur past. De boxspring heeft een hoogte van 57cm waar de Deluxe boxspring een hoogte heeft van 66cm incl. topper. Dit verschil zit voornamelijk in de dikte van het matras maar ook de bedbodem is 5cm lager.

Als je naar het matras kijkt dan krijg je bij deze boxspring het Emma One matras. Deze is ook niet meer los verkrijgbaar en is alleen in combinatie met de boxspring. De samenstelling lijkt een combinatie van Fusion en Hybrid matras en heeft ook vier lagen. In vergelijking met het Fusion matras ontbreekt de laag met ‘Fusion schuim’ die gerichte ondersteuning ondersteuning geeft voor elke slaaphouding. Deze is vervangen voor de gele schuimlaag die ook gebruikt wordt in het Hybrid matras.

Emma Deluxe Storage boxspring

Eén van de nieuwste Emma boxspring is de Emma Deluxe Storage die vergelijkbaar is met deze boxspring. Alleen zit er onder het matras een opbergruimte van 640 liter waarin je veel spulletjes kan opbergen. Zo staat het niet meer op de hoge pootjes maar zijn deze minimaal omdat de opbergruimte daar zit.

Het verschil in hoogte is ook maar een paar centimeter. Het Emma Deluxe Storage boxspring is zelfs iets lager vanwege de opbergruimte maar in vergelijking met de Emma Deluxe heeft het dus geen pootjes waarop het staat. De Storage heeft een totale hoogte excl. matras van 36cm: 19cm voor de opbergruimte en 17cm voor bedbodem. Bij de Emma Deluxe is de hoogte 38cm met een hoogte van 13cm voor de pootjes en 25cm van de bedbodem.

Als je naar het matras kijkt dan heb je bij de Emma Deluxe een keuze uit Fusion of Hybrid matras. Bij de Storage krijg je standaard het Hybrid matras wat een luxere versie is. Het verschil is alleen dat dit wel uit twee gedeeltes bestaat omdat anders de opbergruimte natuurlijk niet goed opengemaakt kan worden. Wij adviseren dan wel om een topper te gebruiken omdat je anders de naad tussen de twee matrassen goed kan voelen.

Emma Signature

Zoek je een boxspring met een hoge instap dan is de Emma Signature zeker een optie. Met een hoogte van maar liefst 68cm is dit erg fijn voor mensen die wat moeite hebben met het in- en uitstappen. Dit is ook nog een vrij nieuw model en is minder populair dan de Emma Deluxe boxspring. Het nadeel is dan ook dat hier in het algemeen ook een langere levertijd op zit omdat deze op bestelling gemaakt worden.

De Emma Signature heeft ook een Hybrid matras wat dus vergelijkbaar is met de Emma Deluxe en zit het verschil voornamelijk in de bedbodem en uitstraling van deze boxspring. Verder dan de hoogte zitten er niet erg veel grote verschillen tussen deze twee varianten en kun je kiezen uit iets andere kleuren of vorm van het hoofdbord. Dit zijn voornamelijk persoonlijke voorkeuren maar beide bedden zijn van vergelijkbare kwaliteit en hebben dus hetzelfde matras.

Emma Deluxe boxspring aanbieding

Ben je ervan overtuigd dat het Emma Deluxe boxspring een goede keuze is? Of wil je de laagste prijs zien en meer informatie lezen? Wij hebben de beste aanbieding geselecteerd met wel kortingen tot -50%.

Emma Deluxe boxspring review en conclusie

Emma is één van de populairste merken op dit moment. Hierdoor zijn er ook veel ervaringen en reviews te vinden van andere kopers. Dit kan je ook altijd meenemen in je overweging of dit ook een geschikt bed voor jou is. De aankoopvoorwaarden met 100 nachten proefslapen en gratis retourneren en de 10 jaar garantietermijn zijn uitstekend. Wel vind je wisselende reviews over de service van het bedrijf zelf. Gelukkig gaat het in de meeste gevallen goed en zijn daarom ook veel positieve reviews te vinden.

Het gaat natuurlijk ook om de boxspring zelf en de kwaliteit hiervan. De keuze voor een Fusion matras is voordeliger maar je hebt wel iets minder comfort en steun aan het lichaam dan bij de Hybrid. Het is zeker een goed matras maar je zou kunnen overwegen om een extra topper te gebruiken. Het Fusion matras is iets zachter dan het Hybrid matras en maakt het daarmee ook geschikter voor zijslapers.

Wij hebben de ervaring met het Hybrid matras dat dit vrij stevig is. Ben je een zijslaper en heb je een lichaamsgewicht van minder dan 80kg dan kan het toch beter zijn om een zachter matras te kiezen of voor een topper gaan. Het matras is iets te stevig en kan dan niet goed vormen naar het lichaam wat op langer termijn tot pijnklachten kan leiden. Kies je voor een Emma Deluxe boxspring met dit matras dan is een topper een goed aanvulling en geeft je de ondersteuning en comfort die je nodig hebt.

Het nadeel is wel dat schuimlagen een vrij dichte celstructuur hebben en dus minder ademend. Bij beide matrassen bestaat de kern uit pocketvering wat wel zorgt voor een betere luchtcirculatie en heeft het ook een ademende hoes. Ook geeft de blauwe Airgocell schuimlaag een betere temperatuurregulatie waardoor je een aangenaam slaapklimaat kunt krijgen. Wel kan het zijn dat sommige gebruikers het toch nog als vrij warm ervaren maar hiervoor kunnen wij een topper adviseren wat ook voor een betere ventilatie zorgt. Eventueel heb je altijd nog de 100 dagen proefslapen mocht het niet naar wens wezen.

Je kunt ook gelijk gaan voor een volledige samenstelling van Emma en ook kiezen voor een hoofdkussen. Hierover hebben wij ook artikelen overgeschreven en kun je hier vinden: Emma Diamond kussen review of het Emma kussen review. Zo kom je nog meer te weten over de kwaliteiten en eigenschappen van dit merk en of het geschikt is voor jouw slaaphouding.

⭐Extra kortingen op Emma Deluxe boxspring tot -55%Bekijken
+ +